Päivitetty 19.04.2018

Kodin saanut koira: MELLOW, SUOMESSA


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
4.2.2018
Romaniassa, maassa, jossa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa, asuvat myös näiden koirien turva; eläinsuojelijat. Yksi tällaisista eläinsuojelijoista on Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevä Luiza Mandru, joka yhdessä miehensä Stefanin kanssa auttaa kotinsa lähistöllä eläviä koiria. Mellow on yksi niistä onnekkaista, jotka ovat päässeet turvaan Luizan ja Stefanin kotiin. Mellow löysi tiensä Luizan ovelle syyskuun ensimmäisinä päivinä. Se oli vaellellut naapurustossa jo muutaman päivän, mutta aivan kuin tietäen kääntävänsä elämänsä suunnan, se saapui Luizan pihan portille. Saapuessaan se oli peloissaan, nälissään ja täynnä takkuja ja takiaisia. Sitä oli vammojen perusteella luultavasti myös lyöty kerran jos toisenkin. Hyväsydäminen Luiza ei voinut kääntää tuolle toiveikkaalle koiralle selkäänsä ja otti sen hoitoon.

Mellow saapui omaan kotiin Suomeen joulukuun 2017 alussa. Se kuitenkin palasi pian kotia etsivien joukkoon päästyään näykkäisemään kotona vieraillutta ihmistä. Mellow siirtyi joulukuun lopussa kotihoitopaikkaan etsimään uutta kotia, eikä hoitopaikassa aiemmassa kodissa havaittuja ongelmia ole esiintynyt. Mellow on reipas, aktiivinen ja perusrohkea nuori koira, joka oppii asioita nopeasti mutta myös turhautuu helposti. Se on kotihoitopaikassa tullut loistavasti toimeen hoitopaikan tyttökoiran sekä myös koirapuistossa tapaamiensa urosten kanssa. Mellow innostuu ulkona toisista koirista erittäin herkästi ja tuleekin tulevassa kodissaan tarvitsemaan pitkäjänteistä harjoittelua, jotta ohitukset sujuvat kauniisti. Mellow tulee tarvitsemaan kodilta runsaasti liikuntaa sekä myös virikkeitä ja aivopähkinöitä pysyäkseen tyytyväisenä ja rauhallisena.

Mellow on korkeudeltaan noin 50 cm ja painaa 20 kiloa.

Päivitykset
19.4.2018
Mellow on eilen muuttanut uuteen kotiinsa. Kaikkea parasta yhteiseen elämäänne, Mellow ja koti. <3

11.4.2018
Mellow on toipunut jo muutaman viikon polvileikkauksen jäljiltä ja sen elämä hymyilee. Se on nyt varattu ikiomaan kotiinsa, jonne se pian pääsee muuttamaan. Onnea Mellow-muru!

9.3.2018
Mellown ontumiselle on nyt saatu diagnoosi: patellaluksaatio toisessa polvessa. Mellow on käynyt arviointikäynnillä ortopedillä ja 15.3 se pääsee leikkaukseen. Pitkä toipuminen sillä on edessä, mutta leikkaus on välttämätön elämänlaadun parantamiseksi. Muuten Mellow on edelleen iloinen oma itsensä ja janoaisi jo päästä spurttailemaan ja riehumaan.

4.2.2018
Leikkisä Mellow jatkaa yhä eloaan hoitopaikassa. Lisätty pojasta muutama kuva ja video. On suoranainen ihme, että näin hellyyttävä ja upea koira ei vielä ole löytänyt kotia!

Mellow on ontunut toista takajalkaansa jo jonkin aikaa, joten se pääsee pian eläinlääkärin tutkimuksiin. Kuulumisia tullaan päivittämään heti kun ontumisen syy selviää.

25.1.2018
Mellow etsii edelleen kotia kotihoitopaikassa. Mellow on jo edistynyt ohitusharjoituksissa, ja onkin oikein fiksu ja nopeaoppinen poika. Ohituksissa Mellowta auttaa se, että se saa pysyä liikkeessä. Silloin se ei turhaudu yhtä paljon. Mellow on edelleen ihana oma itsensä, eikä aiemmassa kodissa havaittuja ongelmia ole hoitopaikassa tavattu.

Mellow on päässyt myös tuttujen koirien kanssa leikkimään koirapuistossa ja onkin tullut kaikkien kanssa loistavasti juttuun. Mellow on tullut puistossa myös urosten kanssa hienosti toimeen, niin kastroitujen kuin kastroimattomien. Mellow osaa hyvin antaa tarvittaessa muille tilaa ja vaikuttaa sosiaalisesti oikein taitavalta. Hoitopaikan nuori narttukoira on myös saanut Mellown seurassa lisää itsevarmuutta! Missä luuraa tämän hurmaavan töpöhännän loppuelämän koti?

7.1.2018
Mellow on nyt asunut kotihoitopaikassa runsaan viikon verran. Se on alusta asti tullut loistavasti juttuun hoitopaikan narttukoiran kanssa, ja kaksikko leikkiikin paljon yhdessä. Ihmisiltä Mellow ei ole hoitopaikassa vahtinut resurssejaan kuten herkkuja tai leluja, mutta erityisen herkullista luuta Mellow saattaa puolustaa toiselta koiralta. Lelut, pedit ja vanhemmat luunpätkät saavat kuitenkin rauhassa olla lattialla eivätkä aiheuta kiistaa. Mellow on hyvin huomionkipeä koira, se kellahtaa syliin ja tökkii kuonollaan vaatien lisää rapsutuksia. Aiemmassa kodissa esiintynyttä näykkimistä ei ole hoitopaikassa tapahtunut, luultavasti osittain siksi, että Mellow saa purkaa paimenkoiramaista näykkimistarvettaan leikkiessään toisen koiran kanssa ja syödessään luita.

Mellow on jo sisäsiisti ja alkanut harjoitella hyvin tuloksin yksinoloa, missä ei olekaan ollut ongelmia. Lenkit sujuvat Mellown kanssa hyvin, mutta muita koiria nähdessään se menee kierroksille. Ohituksia onkin jo harjoiteltu hoitopaikassa ottamalla tarpeeksi etäisyyttä muihin koiriin ja esimerkiksi syöttämällä tällöin maasta ruokaa, joka rauhoittaa Mellowta. Myös rapsutukset rauhoittavat poikaa tietyissä tilanteissa. Kotihoitaja kuvailee Mellowta reippaaksi, aktiiviseksi ja perusrohkeaksi koiraksi, joka tulee varmasti kodissaan tarvitsemaan liikunnan lisäksi myös aivotehtäviä erilaisten virikkeiden muodossa.

28.12.2017
Mellow siirtyy takaisin kotia etsivien joukkoon vietettyään Suomessa muutaman viikon. Mellow matkustaa tänään kotihoitoon odottelemaan uuden kodin löytymistä ja päivitämme sen tilannetta ja kuulumisia kotihoidosta pian.

9.12.2017
Vähänpä tiesi tuo nuori koiranpoika silloin syyskuussa, että vielä ennen joulua se lentäisi kotiin oman perheensä luo. Tänään Mellow teki tuon tärkeän matkan kotiin ja tänä iltana se käy ensimmäistä kertaa elämässään unille pehmeälle ja turvalliselle pedille. Onnea Mellow ja onnea ihana koti!

6.11.2017
On kertakaikkisen käsittämätöntä, kuinka yhden koiran elämä voikaan muuttua. Kun Mellow vaelsi Luizan portille kaksi kuukautta sitten, tiesiköhän se pääsevänsä sieltä omaan kotiin? Tänään, kahden kuukauden odotuksen jälkeen, Mellow on varattu omaan kotiinsa. Pian on sinun vuorosi Mellow, ihan pian.

16.10.2017
Hellä huolenpito on tehnyt tehtävänsä, sillä Mellow alkaa jo näyttää aivan eri koiralta. Saimme tuoreen videon sekä kuvia Mellowsta sen hoitajalta Luiza Mandrulta. Mellown turkki on parantunut huimasti ja Luizan mukaan se ‘on kuin silkkiä’. Mellow on iloinen ja todella ihmisrakas koira, kuten tuoreelta videolta näkyy. Missä olisi tämän upean pojan ikioma koti?

23.9.2017
Tapasimme Mellown sen löytöhetkellä syyskuun alussa. Jo silloin se osoitti mykistävää luottamusta ja rakkautta ihmisiä kohtaa, vaikka elämä ei ollutkaan kohdellut sitä silkkihansikkain. Se oli löytänyt tiensä Luizan portille kuin tietäen, että siten se kääntäisi suunnan elämässään. Se oli kärsivällisesti paikallaan kun takkuja ja takiaisia poistettiin sen turkista. Illan pimetessä se kellahti kiitollisena selälleen ottaen onnellisena vastaan silityksiä ja siten ehkä ensimmäistä kertaa elämässään hellyyttä ihmiseltä. Se antoi ihmisille anteeksi ja me lupasimme, että se löytäisi kodin, jossa sitä rakastettaisiin ja vaalittaisiin.

Mellow on ihmisrakas ja luottavainen poika, jonka elämä on vasta aluillaan. Se tulee moitteetta toimeen tyttökoirien kanssa, joten sen tulevassa kodissa voisi kuvitella odottavan neitiseuraa. Mellown ulkonäössä on paljon paimenkoiramaisia piirteitä, joten se tulee vaatimaan omistajaltaan liikunnan lisäksi myös virikkeitä ja aktivointia.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mellow on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mellow on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Essi Marttilalle

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.