Päivitetty 09.04.2020

Enkelikoira: MELLY


 

MellySuomiprofMELLY

* 4.v

* steriloitu narttu

* Suomessa.

 

 

 

 

 

13.6.2013
Ystävämme, eläinsuojelija Carmen Mandescu Asociatia A Doua Sansasta, vierailee ajoittain paikallisilla kunnallisilla “kuoleman” tarhoilla, joihin rankkurit kärräävät kaduilta napsimansa kulkukoirat ja jossa ne sitten hitaasti hiipuvat pois, useimmiten sairauksiin, nälkään tai janoon. Carmenin perustamalla Glinan tarhalla on noin 200 koiraa, joten ymmärrettävästi kaikkia vain ei voi pelastaa, mutta aika ajoin hän poimii kunnallisilta tarhoilta onnekkaita yksilöitä mukaansa.

Toukokuussa 2011 Carmen näki kunnallisella tarhalle Mellyn, luurangon jolla oli lempeät silmät. Carmen päätti sillä kertaa pelastaa Mellyn. Melly matkasi Carmenin kotiin lukuisten muiden koirien luokse, mutta valitettavasti eräs Carmenin omista koirista ei hyväksynyt Mellya. Niinpä melly muutti “bunkkeriin”, Carmenin omistamaan tyhjään kerrostaloasuntoon, jossa on turvapaikka aina muutamalle koiralle kerrallaan. Bunkkeri on varsin turvallinen, Carmen käy siellä kerran päivässä, joten ruoka ja vesi ovat turvattuja eikä kukaan pääse satuttamaan koiria, mutta tietysti olot ovat varsin ankeat ja virikkeettömät ja koirilla ei ole pitkien päivien aikana muuta tekemistä kuin katsella seiniä, olla ja vain olla. Carmen rakastaa suuresti yksityisiä hoidokkejaan ja on surullinen siitä ettei pysty tarjoamaan nille parempaa elämää. Carmenille oli iso kynnys ja luottamuksen osoitus antaa Gina, Magic ja Melly adoptioon Kulkureiden kautta ja tämän luottamuksen arvoisia haluamme olla ja löytää näille “betonibunkkerin” koirille oikeat kodit, joissa ne pääsevät viettämään laadukasta, tasapainoista ja onnellista koiran elämää rakastettuina perheenjäseninä.

Melly on asunut bunkkerissa nyt kaksi vuotta ja ikää sillä on nyt noin neljä vuotta. Entinen luuranko on nykyään varsin hyvinsyönyt tikkujalkainen, lihakseton koira, jonka keskivartalo on mallia omena… Melly kaipaisikin kipeästi liikuntaa, virikkeitä, elämäniloa, muitakin nautintoja kuin kerran päivässä saatu ruoka.

Luonteeltaan Melly on ystävällinen, lempeä, kiltti, läheisyydenkipeä ja rauhallinen. Laihtuessaan toki energiaakin saattaisi löytyä lisää. Vieraita ihmisiä bunkkerin koirat eivät usein näe, ja siitä huolimatta niiden vastaanotto oli Kulkurien aktiiveille varsin lämmin ja suukkojen täyteinen. Melly ei ole ensimmäisenä sylissä, mutta se ei myöskään ujostele. Se tarkkailee tilannetta hetken ja tulee sitten vähäeleisesti viereen, että josko niitä rapsutuksia saisi. Melly on kontaktihakuinen ja utelias. Melly ei ole kova haukkumaan, itse asiassa Carmen ei ole kuullut sen haukkuvan koskaan. Luonteensa ja haukkumattomuutensa puolesta Melly voisi sopia lapsiperheeseen tai/ja kerrostaloonkin asumaan.

Mellyn, kuten jokaisen rescuekoiran kohdalla, pitää varautua opettamaan kaikki käytännön opit alusta asti, kuten sisäsiisteys ja hihnassakävely. Melly tosin osoitti lyhyen aikaa Carmenilla asuessaan olevansa sisäsiisti, mutta toki se taito on täytynyt haudata bunkkerissa asuessa, kun ulos pääsee vain kerran päivässä. Tulevan kodin on ehdottomasti sitouduttava Mellyn laihduttamiseen, mikä varmasti tapahtuukin luonnostaan kun liikuntamäärä nousee olemattomasta normaalille tasolle.

 

30.7.2013
Tapasimme Mellyn jälleen henäkuussa Romanian matkallamme. Mellylle kuuluu hyvää, se oli iloinen ja avoin kuten viime kerrallakin. Kesän kunniaksi Melly taisi olla hitusen laihtunutkin 🙂 Mellyn ja kavereiden “bunkkerissa” on kaksi uutta koiraa ja Melly on myös uusien tulokkaiden kanssa hyvää pataa. Melly vaikuttaakin kovin lempeältä eikä varmasti ajaudu riitatilanteisiin omasta halustaan koskaan. Muita Mellyn luonteenpiirteitä ovat kiltteys, rauhallisuus, vaatimattomuus ja nöyryys. Melly ei kuitenkaan ole ujo eikä arka.

Jäämme odottamaan kauniille ja sympaattiselle Mellylle sitä yhtä oikeaa kotitarjousta.

Kooltaan Melly on noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Lisätty Mellylle uusia kuvia ja video.

 

30.8.2013
Elokuun terveiset Mellyltä. Pehmeän pullea Melly on oma itsensä edelleen, lempeä, rauhaa rakastava nuori rouva nauttii ihmisten läheisyydestä ja rapsutuksista suuresti. Toisten koirien seura on myös sille edelleen täysin ok. Melly ei ole millään lailla dominoiva, vaan ennemmin nöyrä, jopa ajoittain anteeksipyytävän oloinen.

Mellyn ihannekoti olisi ihan tavallinen, suht rauhallinen koti, missä sen laihdutukseen panostettaisiin säännöllisellä liikunnalla. Mitään maratonjuoksijaa Mellystä ei ehkä koskaan tule, mutta paras ystävä aivan varmasti. Melly voisi asua kerrostalossa ja se voisi olla joku toisten koirien kaverina tai ainoana koirana.

Lisätty uusia kuvia.

 

23.2.2014
Hyviä uutisia! Koska mielestämme Melly on vihdoin mahdollisuutensa ansainnut, se matkustaa 1.3 kotihoitoon Suomeen, jotta sen kodinsaanti mahdollisuudet paranisivat. Päivitämme pian kotihoitoon saapumisen jälkeen tuoreita kuulumisia Mellyltä.

 

10.3.2014
Melly on saapunut 1.3 kotihoitoon Suomeen. Mellyyn pääsee sovitusti tutustumaan Kokemäellä.

Päivitämme pian lisää Mellyn ensikuulumisia kotihoidosta. Lisätty uusia kuvia.

 

15.3.2014
Mellyn kuulumisia kotihoidosta:

Kahden viikon yhteiselon jälkeen joitakin ajatuksia hoitolaisestamme.
Melly on herttainen ja helppo sydämenvalloittaja. Luonteeltaan hän on hyvin pehmeä ja miellyttämiseen taipuvainen tyttö, avoin, iloinen ja kaikkien kaveri.
Melly on leimaantunut todella nopeasti ihmiseen ja koiralaumaan. Melly on sellainen koira, joka pitää nähdä ja kokea, koska sanoin on hyvin vaikea kuvailla sitä lempeyttä ja herkkyyttä.
Melly on huomattavasti ylipainoinen ja hoitoon tullessaan jopa hieman apaattinen. Neiti makasi vain sohvalla eikä suostunut liikkumaan juuri mihinkään. Pikkuhiljaa Mellystä alkaa kuoritumaan oikea luonne esiin tai ainakin pieniä välähdyksiä on näkyvissä. Tyttö nauttii ulkoilusta aivan mielettömästi. Kaikki ihanat tuoksut ja auringonsäteet…

Melly on kahdessa viikossa alkanut liikkumaan jo paremmin ja ulkona tyttö innostuu pieneen leikkiinkin. Pieni töpöhäntä heiluen tyttö lähtee innokkaana lenkille aina tilaisuuden tullen. Hihnassa kulkeminen sujuu harjoituksen määrään nähden erinomaisesti.
Melly on lähes sisäsiisti ja asiat tulevat hienosti ulos. Autossa Melly viihtyy hyvin ja on rauhallinen.

Laumassa Melly on väistyvä ja välttää konflikteja. Kissojen kanssa tyttö tulee toimeen myös moitteetta.
Melly on helppo ja lempeä koira, joka tarvitsee paljon pusuja ja rapsutuksia, pehmeän makuupaikan ja vähän lisää rapsutuksia.

Melly voisi olla sopiva ensimmäiseksi aikuiseksi rescue-koiraksi juuri helppoutensa vuoksi. Melly viihtyy hyvin muiden koirien kanssa ja muut eläimet toimivat sille piristysruiskeena ja kaverina, mutta ympäristössä jossa hänelle annettaisiin paljon huomiota ja aikaa voisi tyttö ehkä olla ainutkin koira.

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.
4.5.2014
Melly on varattu.
6.5.2014
Melly sai oman kodin 5.5.2014.

3.7.2014

Kesäiset terveiset Melodylta ja Mellylta heidän omasta kodistaan! :)Melody (musta pikkukoira) prinsessamme kotiutui noin kahdeksan kuukautta sitten meille lentokentältä. Alusta lähtien oli selvää, että Melody oli iloinen ja rohkea pikkukoira, joka jopa nousi bussiin ensimmäisen iltana omin jaloin ilman, että meidän tarvitsi mitenkään rohkaista häntä. Nykyään Melody on meihin todella kiintynyt ja seuraa meitä kaikkialle.

Näiden kahdeksan kuukauden aikana Melodysta on kuoriutunut todella leikkisä ja hän rakastaa pehmoleluja yli kaiken. Osaa tätä nykyä jo noutaa palloakin. Haasteita on tuonut remmirähjäys ja hihnassa vetäminen, jotka alkavat olla pikkuhiljaa mennyttä aikaa.

Melody on ihmisten kanssa kirjaimellisesti vauva, joka köllii selällään sylissä ja tuijottelee nappisilmillään. Koirien kanssa hän on armoton kukkahattutäti, joka puolustaa itseään terävästi ja hyvin oman arvonsa tuntoisesti. Ei ole ollut kuitenkaan aggressiivinen ja tulee alkupuhinoitten jälkeen yleensä kaikkien kanssa toimeen, mutta ei kyllä kauheasti leiki vielä muiden kanssa. Isot koirat ovat olleet isoin haaste, mutta olemme siedättäneet Melodya irlanninsusikoiran kanssa, jonka kanssa alkaa pikkuhiljaa jo sujua. 😉

Hankimme kaksi kuukautta sitten Melodylle rauhallisen vanhemman romskunartun kaveriksi. Koirat ovat tulleet loistavasti toimeen keskenään, eikä mitään rähinöitä ole ollut. Melly oli Romaniassa ollessaan lihonnut todella isoksi, mutta oli jo kotihoidossa reipastunut ja laihtunut 3kg. Nykyään paino alkaa lähestyä jo 20 kiloa ja joka päivä Melly reipastuu ja nuorenee silmissä.

Melly on kotona kuningatar, joka rakastaa luksusta. Mellyn löytää yleensä sängystä peiton päältä, kaikkein pehmeimmästä paikasta nukkumasta. Joskus ruokakin kannetaan Mellyn eteen sänkyyn, kun on ollut vähän huono syömään.

Melly on hiljainen ja rauhallinen, joka tulee kaikkien koirien kanssa hyvin toimeen. Melly on uskomattoman varaukseton ihmisten kanssa ja menee jokaisen vastaantulijan rapsutettavaksi mielellään, jos vain antaa.

Kuningatar Melly on toistaiseksi ollut hieman hidas oppimaan käskyjä ja luoksetulossa on parantamisen varaa. Itsepäisyyttä onkin jonkin verran, sillä neiti tulee luokse vain silloin, kun häntä sattuu huvittamaan. Melly ei ole ruokamotivoitunut, kuten Melody, ja tämä tuo koulutukseen enemmän haastetta.

Molempien koirien kanssa on todella helppoa matkustaa ja heidät voi jättää kotiin yksin, eivätkä ole mitenkään eroahdistuneita. Ovat tottuneet kaikkiin Helsingin kulkuneuvoihin, joissa monet ovatkin tulleet ihastelemaan ja rapsuttelemaan koiriamme. 🙂
Kiitos tuhannesti Kulkureille ja varsinkin Sailalle ja Sallalle, koiravaraajillemme, hienosta työstä, jota teette nelijalkaisten ystäviemme hyväksi!
Terveisin,
Hanna-Kaisa ja Tomi
Rakkaat koiramme Melody ja Melly <3

Sekä kissamme Mauku, Zelda ja Nipsu sekä hamsterimme Luna ja Miyazaki <3

9.5. 2016
Melody ja Melly ovat saaneet seurakseen Mindyn:)

“Elän elämäni onnellisinta aikaa, kun minulla on jo kolme kultaista adoptoitua koiraa ja kolme kissaa, joiden kanssa saan jakaa elämääni. Sekä tietysti myös yksi erityinen mies. Olen kiitollinen Kulkureille, jotka ovat antaneet minulle nuoresta iästäni huolimatta nämä ihanat lapset adoptioon. Aika on kulunut kuin siivillä ja kohta jo Melodyn (musta) kanssa 2,5v yhteistä matkaa.  
Melodyn 10/2013 ja Mellyn 5/2014 (iso valkoinen) oltua meillä suunnilleen kaksi vuotta laumamme täydentyi vielä yhdellä pienellä karvavauvalla 11/2015. Mindy (pieni valkoinen) oli kokonsa ja luonteensa (sekä osuvan nimensä) puolesta juuri sitä, mitä tarvitsimme laumaamme. Mindy on leikkisä kaikkien koirien kanssa toimeentuleva vauva. Mindy on kaikesta päätellen ensimmäinen oikea katukoiramme. Katukoiran viisautta emme voi aliarvioida. Mindy on repinyt kaiken syömäkelpoisen kodistamme, minkä irti saa. Mitään ruokaa ei saa jättää näkyville eikä lähellekään pöydän reunaa ja ruokatynnyrin päälle täytyi laittaa kahvakuula. Toisaalta häneltä sitten kesti monta viikkoa oppia maahan -käsky eli välillä on hieman hömelö. Hän on kuitenkin sopeutunut todella hyvin muutamassa kuukaudessa kotikoiran elämään. 

Persoonallisen näköisellä Mindyllä on kieli melkein koko ajan ulkona, koska alaleuka on liian lyhyt. Söpöydellään hän hurmaa oikeastaan kaikki. Aluksi Mindy pelkäsi kohti tulevia käsiä ja väisteli ihmisiä, mikä myös kertoo katukoiran elämästä. Melody ja Melly ovat kuitenkin auttaneet todella paljon ja rohkaisseet Mindya. Samaan aikaan Mindy on opettanut Melodylle ja Mellylle parempaa käyttäytymistä toisien koirien kanssa. Puurrfect! 

Melody ja Melly ovat koiraseurasta jokseenkin valikoivia, mutta toiveemme toteutui, kun Mindy on osoittautunut todella hienoksi koirankielen lukijaksi. Mindy ei haukkunut ja rentoutui muutamassa tunnissa kahden irlanninsusikoiran seurassa, jota emme olisi voineet toisen kahden kohdalla kuvitellakaan. 

Laumamme on toistaiseksi toimiva ja koiramme tulevat loistavasti toimeen yhdessä ja kissojen kanssa. Suurilta tuhoilta on vältytty, mitä nyt Mindy yhden kirjaston kirjan syönyt ;D 

Ei voi muuta sanoa kuin, että rakastan <3″   
9.4.2020
Saimme surullisia uutisia. Syvimmät osanottomme Mellyn perheelle suuresta menetyksestä.
“Melly nukutettiin ikiuneen 6.4.2020 perussairauden uuvuttamana. Melly ehti elää hieman vajaa kuusi vuotta perheessämme rakastettuna perheenjäsenenä. Melly ehti elämänsä aikana käydä myös Kulkurien tapahtumissa halikoirana. Melly oli lempeä koira, joka rakasti kaikkia ihmisiä vauvasta vaariin. Sydämensulattaja ja erityinen luonne. Jäämme kaipaamaan erityistä pötkyläämme, joka jätti jälkeensä ison aukon. Hyvää matkaa rakas. Ikuisesti sinun💜
T. Hanna-Kaisa & Tomi”
 
Mellyn varausta hoiti Salla.
Video kuvattu 18.7.2013.
Videot kuvattu 12.6.2013.
Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. – See more at: https://kulkurit.fi/tora/#sthash.WX1gdslk.dpuf
Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. – See more at: https://kulkurit.fi/tora/#sthash.WX1gdslk.dpuf
Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. – See more at: https://kulkurit.fi/tora/#sthash.WX1gdslk.dpuf
Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. – See more at: https://kulkurit.fi/tora/#sthash.WX1gdslk.dpuf

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.