Päivitetty 06.11.2017

Kodin saanut koira: MERAL (Lucican Ponteva-pennut)


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

18.5.2017
Romaniassa on valtava määrä kodittomia koiria ja suurin osa niistä on hylätty kadulle ihmisen toimesta aikuisina tai jopa pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Erityisesti pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi.

Kauniin ja lempeän nartun Lucican omistaja hylkäsi sen pellolle kahdeksan pienen pennun kanssa. Elettiin helmikuuta ja yöt olivat vielä kylmiä, joten pennuilla ei olisi ollut kovinkaan paljon mahdollisuuksia selvitä. Lucican ja pentujen onneksi Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin työntekijä näki omistajan hylkäävän emon pentuineen ja toi ne turvaan Cosoban tarhalle. Pennut ovat elelleet tähän asti tarhalla emonsa kanssa ja nyt ne ovat saaneet tarvittavat rokotukset, jotta ne voidaan ottaa mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Lucican pennut ovat iloisia ja leikkisiä, kuten normaalien pentujen kuuluukin. Kulkurien aktiivien vieraillessa Cosoban tarhalla olivat pennut varotoimenpiteenä eristyksissä tarhalla ilmenneen parvoviruksen takia, eivätkä Kulkurien aktiivit siksi päässeet testaamaan miten pennut reagoivat vieraiden ihmisten tullessa pentujen häkkiin. Meral on pienin koko pentueesta ja Kulkurien aktiivien tullessa pentujen häkin eteen haukkui se innoissaan ihmisille häntä samalla vimmatusti heiluen. Meral vaikutti olevan erittäin kiinnostunut vieraista ihmisistä ja tuli kovin kiinnostuneena ja rohkeana aidalle tutkimaan tulijoita.

Meral jäänee Lucican pennuista pienimmäksi eli aikuisena siitä saattaa tulla noin 4ocm korkea ja reilu 10 kg painava.

Nykytilanne:

6.11.2017
Meral nyk. Madde on matkustanut omaan kotiin Suomeen!

3.10.2017
Vihdoin ja viimein koitti myös Meralin vuoro ja nyt myös se pääsee matkustamaan Suomeen, jossa sitä odottaa ikioma perhe!

20.9.2017
Meral on rakenteeltaan aivan erilainen kuin kaikki muut tämän pentueen pennut: Se on kuin pieni makkarapötkö, jolla on minimaaliset jalat! Ja silti suloinen kuin mikä! Meral painelee menemään muiden koirien kanssa rennosti ja tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen myös ruokailutilanteessa. Kulkurien aktiivien vieraillessa Cosoban tarhalla ei  Meral aluksi mennyt vieraiden ihmisten luo, vaan kaikki muu näytti kiinnostavan Meralia enemmän. Tyttö napattiin syliin kuvien ajaksi ja tämän jälkeen Meral jäikin pyörimään ihmisten luo ja tekemään enemmän tuttavuutta. Saattaa siis olla, että alkuun vieraat ihmiset hieman jännittävät, mutta kun jää on murrettu, on Meral sosiaalinen ja luottavainen. Meral sopisi varmasti monenlaiseen perheeseen ja kokoonpanoon.

15.7.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Lucican Ponteva-pennut Onevetin tarhalla heinäkuussa ja kertoivat Meralin ensin hieman ujostelleen vieraita ihmisiä, mutta sen jälkeen yhtäkkiä singahtaneen kopista ulos moikkaamaan tulijoita. Meral on edelleen pentueen pienin, mutta ei suinkaan mikään reppana, vaan täpäkkä tyttö. Kooltaan se on lähes puolet pienempi kuin pentueen isoin Titta-pentu. Tarhalla Meral haukkuu hieman. Pentueen pojat ja Iina ovat jo saaneet omat kodit Suomesta, missä olisi Meralin ikioma koti?

—————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Pentu saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi pentu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Meralin yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Video 9/2017

Video 2.5.2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa