Päivitetty 10.01.2014

Kodin saanut koira: MESSI


 

MESSI

* 2-3v.

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

18.9.2013
Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Koiria otetaan hetken mielijohteesta ja kun niihin kyllästytään, ne jätetään oman onnensa nojaan. Näin alkaa myös pienen Messin tarina…
Nyt tämä hurmaava pieni mies on kuitenkin turvassa ja asuttaa yhtä Bukarestissa sijaitsevan Dog Rescue tarhan häkkiä.

Luonteeltaan Messi on rauhallinen. Se tulee mielellään ihmisen luokse ja nauttii täysin rinnoin saamastaan huomiosta.  Messin mielestä maailman paras paikka onkin ihmisen sylissä, rajatonta rakkautta ja märkiä pusuja jaellen.

Messi tulee mainiosti toimeen myös muiden koirien kanssa. Tarhalla se jakaa häkkinsä riehuvien pennun vekaroiden kanssa ja tuleekin niiden kanssa erinomaisesti juttuun vaikkei itse yhtä höslä olekkaan.

Kooltaan Messi on pieni.

Messi luovutetaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna.


21.9.2013
Messi on varattu!

11.10.2013
Messi saapui omaan kotiinsa Suomeen!

24.10.2013
Viikon kodissa olon jälkeen Messi joutuu valitettavasti palaamaan kotia etsivien koirien joukkoon.
Tarhaoloista poiketen Messistä kuoriutui ympäristön ja olosuhteiden muuttuessa epävarmempi ja arempi muiden koirien seurassa, eikä yhteistä säveltä kodin toisen koiran kanssa syntynyt. Nytpä Messi siis etsiikin koiratonta kotia, jossa sen stressitasot saataisiin laskemaan, ja toki omia ihmisiään jotka sitoutuisivat sen koulutukseen kannustavin ottein.

Muutoksista ja stressitasostaan huolimatta Messi on kuitenkin edelleen äärimmäisen ihmisrakas. Se on uusienkin ihmisien seurassa todella avoin ja vastaanottavainen.

Messi motivoituu hyvin ruuasta, joka on suurena apuna koulutuksessa. Messissä onkin ainesta vaikka mihin, kunhan tulevalla kodilla on sen määrätietoiseen koulutukseen ja itseluottamuksen vahvistamiseen riittävästi motivaatiota ja resursseja,

Tällä hetkellä Messi on kotihoidossa Vantaalla, jossa sitä pääsee katsomaan ennalta sovitusti.

1.11.2013 Kuulumisia kotihoidosta
Messi on asustellut kotihoidossa kohta kaksi viikkoa.
Toisiin koiriin suhtautuminen on edelleen melkoisen epävarmaa ja tällöin Messi turvautuu itseään puolustavaan käytökseen.. Messi kykenee lenkkeilemaan toisien koirien seurassa jo ongelmitta, mutta vastaantulevat koirat ja kasvokkain olo tilanteet muiden koirien kanssa aiheuttavat Messissä reaktion. Sitoutuneen, intensiivisen ja määrätietoisen koulutuksen, sekä Messin itsevarmuuden kasvamisen myötä uskomme rähjäämisen kuitenkin olevan täysin taltutettavissa.
Messin tulisikin nyt päästä ainoaksi koiraksi kotiin, jossa ollaan valmiita näyttämään ja opettamaan Messille, miten sen tulee reagoida jännittävissä ohitustilanteissa.

Tällä hetkellä kotihoidossa Messi joutuu olemaan eristyksissä kodin omista koirista. Tämä aiheuttaa luonnollisesti sen, että huomiota ja ihmiskontakteja se saa vain puolet siitä, mitä normaalisti olisi tarjolla. Tärkeää olisi, että Messi pääsisi nopeasti omaan kotiinsa, jossa se saisi kipeästi kaipaamansa huomion.

Messi on ihmiselle mitä ihanin ja hellyyttävin tyyppi. Se kulkee rohkeasti kauppakeskuksen hälinässä, matkustaa hienosti autossa, on lähes sisäsiisti ja ylipäätään todella nopea oppimaan. Messistä voisi hyvin olla harrastuskoiraksikin, mikäli uusi koti sellaiseen haluaisi ryhtyä. Messisä on hyvin paljon potentiaalia, kunhan sitoutunut loppuelämän koti sille löytyy.

 

10.11.2013

Messiä onnisti, kun se löysi oman kodin ja perheen, jossa se saa olla ainoana koirana. Messi lähti omaan kotiinsa 10.11.2013!

 

Kuulumisia kodista 9.1.2014
Me vastaanotimme Messin kanssa uuden vuoden Kuusamossa mökillä, minne ilotulituspaukkeet eivät juuri kuuluneet. Metsästysvaistoja on, täällä sen on erityisesti huomannut, vaikka kotinurkillakin pyörii oravien lisäksi pupuja ja kettuja.

Messi on edistynyt todella paljon — ohitustilanteet aiheuttavat vielä osittain stressiä, vaikka hän tietääkin jo, minkälaista käytöstä häneltä odotetaan ja joinain päivinä ne sujuvat paremmin, joinain huonommin. Naapurin arka narttuspanieli ei enää aiheuta mitään reaktiota ja muutaman mäyräkoiran kanssa pysähdymme aina juttelemaan ja niiden kanssa ollaan jo suurimmaksi osaksi kohteliaan viileissä väleissä. Ne on kaikki uroksia ja vaikka Messi vielä yrittääkin välillä rähistä niille, ne eivät vastaa hänelle, minkä emäntien mukaan kyllä tekisivät jos kokisivat Messin ärinän oikeasti uhkaukseksi. Jos olemme koko perheen kanssa kävelyllä, hän taitaa raivokkaasti puolustaa meitä koska reaktiot ovat usein olleet moninkertaiset. Pojat ovat kuitenkin myös ulkoiluttaneet Messiä ja heidän kanssaan on sujunut olosuhteet huomioon ottaen ok.
Koirapuistossa Messi on kaveri toisten kanssa ja rakastaa juoksemista ja peuhaamista — ainoastaan siskoni Cairnit olivat jostain syystä paha pala. Messi alkoi toista (pehmeä uros) alistamaan ja rähinä siitä sitten syntyi.
Rutiinit ovat Messille ehdoton a&o, arki sujuu kuin unelma, epävarmuus kasvaa kuitenkin vielä jos tulee epätavallisia päiviä. Silloin Messi saattaa ärähtää vanhimmalle pojallemme, vaikuttaa siltä, että kokee jotkut äänensävyt tai käsiliikkeet uhkaaviksi.  Jotain muistoja Messin menneisyydestä tuntuisi nousevan silloin pintaan. Muutoin poika ja Messi tulevat juttuun keskenään, vaikka poika ei olekaan mikään suuri koirien ystävä ja poika yrittää parhaansa oppiakseen lukemaan koiraa.
Messi ja Jussi ovat parhaat kaverukset, niitä on aivan hellyttävää katsella yhdessä.
Eli hyvillä mielin aloitamme uuden vuoden ja jatkamme Messin kotouttamista ja kouluttamista.
Ohessa pari kuvaa, sekä kotoa että täältä Kuusamosta.”

 

Varaajana toimi Nea

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.