Päivitetty 14.05.2014

Mielenosoituksemme on huomioitu valtamediassa


Rescueyhdistys Kulkurit ry järjestää lauantaina 17.5.2014 klo 13 alkaen mielenosoituksen Romanian joukkoteurastuksia vastaan. Yle julkaisi keskiviikkona 14.5. nettiuutisisen mielenosoituksen tiimoilta.

Mielenosoitus Romanian kulkukoirien surmaamista vastaan

Romania on päättänyt, että julkisilla paikoilla juoksenteleva koira voidaan lopettaa, jos omistaja ei hae sitä koiratarhalta kahden viikon kuluessa, tai kukaan ei halua adoptoida eläintä.

Suomalaiset koirien ystävät järjestävät lauantaina mielenosoituksen Romanian koirien joukkotappamisia vastaan. Mielenosoituksessa Rescueyhdistys Kulkurit vaatii, että Romanian on lopetettava eläinten julma kohtelu välittömästi.

Yhdistyksen mielestä EU-komission pitää viipymättä puuttua Romanian tilanteeseen ja vaatia, että maa ryhtyy soveltamaan kansainvälisesti hyväksyttyjä toimenpiteitä koirakannan hallinnassa. Romania on päättänyt, että julkisilla paikoilla juoksenteleva koira voidaan lopettaa, jos omistaja ei hae sitä koiratarhalta kahden viikon kuluessa, tai kukaan ei halua adoptoida eläintä.

Pelkästään pääkaupungissa Bukarestissa on Kulkurit-yhdistyksen mukaan tapettu tuhansia koiria viimeisten kuukausien aikana. Yhdistyksen mukaan eurooppalaiset veronmaksajat edistävät tietämättään katukoirien joukkoteurastusta, sillä Romania saa vuosittain miljoonia euroja EU-tukiaisia rabieksentorjuntaohjelmansa rahoittamiseen.

Komissiolla on yhdistyksen mielestä toimivalta ja velvollisuus puuttua tilanteeseen. Rescueyhdistys Kulkurit järjestää mielenosoituksen Helsingissä lauantaina alkaen kello 13 Senaatintorilta. Mielenosoituksia järjestetään myös muissa maissa.

Paula Tapiola
Yle Uutiset

http://yle.fi/uutiset/mielenosoitus_romanian_kulkukoirien_surmaamista_vastaan/7239253

Yes! We Care! Mielenosoitus Helsingissä 17.5.2014 –  Lisätietoja tapahtumasta

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.