Päivitetty 02.01.2017

Kodin saanut koira: MILA (nyk. Minni)


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

12.6.2014
Milan tarinan alku on surulinen, mutta romanialaisittain valitettavan tavallinen. Tämä kaunis tyttö oli viety Bragadirun kunnalliselle tarhalle kadulta, mutta Mila oli äärimmäisen onnekas, sillä paikalliset eläisuojelijat pelastivat sen sieltä. Romanian kunnalliset tarhat ovat ns. tappotarhoja, joissa koirat lopetaan kylmän tunteettomasti eli Milan henki oli hiuskarvan varassa.

Mila on noin 5-vuotias, kaunis narttukoira, joka on kooltaan keskikokoinen eli noin 40-45 cm korkea ja noin 15 kg painava. Kulkurien aktiivit tapasivat Milan toukokuussa 2014 Romaniassa Onevet-klinikalla, jossa Mila odottaa ikioman kodin löytymistä. Tuolloin Mila oli ymmärrettävästi vielä hieman hämmentynyt, sillä se on asustanut Onevet-klinikalla vasta alle kuukauden. Mila vaikuttaa hyvin lempeältä ja ystävälliseltä. Odotettavissa on, että tyttö tulee reipastumaan vähitellen Onevet-klinikalla ja yhä edelleen omassa rakastavassa kodissaan tulevaisuudessa.

Isossa laumassa Mila selvästi vähän jännittää muita koiria, mutta ei silti provosoidu tai rähise vaan on nätisti. Vaikka Mila on ollut Onevet-klinikalla vasta vähän aikaa antaa se ihmisen silitellä rauhassa itseään ja jopa nauttii läheisyydestä.

Nyt Mila etsii siis omaa rakastavaa loppuelämän kotiaan! Muistathan kuitenkin harkita koiran ottamista tarkkaan, sillä koiraan tulee sitoutua jopa seuraavaksi 15 vuodeksi. Tulevan kodin tulee tarjota Milalle riittävästi aktiviteetteja ja olla valmis opettamaan tytölle kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

15.7.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Milan heinäkuun alussa Romaniassa ja tyttö on reipastunut hurjasti viimeisimmän kuukauden aikana! Iloinen Mila tulee toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa ja nauttii rapsutuksista ja huomiosta. Missä olisi ihastuttavan Milan ikioma koti? Lisätty uusia kuvia Milasta.

4.9.2014
Mila on muuttanut Onevetin hoitolasta Glinan tarhalle. Lisätty uusia kuvia kaunottaresta.

28.10.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Milan lokakuussa Romaniassa ja tässä aktiivien kommentit tytöstä:  “Mila kiipesi syliin asti hellittäväksi. Aivan valtavan ihana persoona, josta kuvat eivät kerro kaikkea! Häntä heiluu alati! Milalla on alapurenta ja muutama hammas puuttuu.”
Lisätty myös uusia kuvia Milasta.

16.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Milan. He kuvailivat, että Mila on rauhallinen ja iloinen hännänheiluttaja, joka rakastaa ihmisiä. Mila ei änkeä väkisin iholle, mutta tulee lähelle mahdollisuuden saadessaan ja nauttii ihmisen läheisyydestä. Aktiivit kertoivat, että Mila on todella sympaattinen ja iloinen sekä hyvin tasapainoisen oloinen koira. Missä olisi tämän kultakimpaleen ikioma rakastava koti? Lisätty uusia kuvia Milasta.

13.5.2015
Kulkurien aktiivien tavatessa Milan toukokuussa 2015 tuli se syliin ja lähelle, painaen pään alas ja nojaten ihmiseen. Vaikka ihminen lopetti Milan rapsuttamisen jäi se nätisti viereen istumaan ja odottamaan huomiota. Mila ei ole lainkaan päällepäsmäri, vaan haluaa kovasti miellyttää ja hakee tukea ihmisestä. Aktiivit kuvailivat Milaa normiaktiiviseksi, helpohkon oloiseksi koiraksi, joka on sosiaalinen ja hauska sekä antaa hienosti käsitellä itseään.

18.7.2015
Tavatessamme Milan heinäkuussa Glinan tarhalla oli se edelleen aivan oma itsensä. Mila riemastuu, kun sen häkkiin menee ja tunkee syliin sekä häseltää hieman alkuun, mutta rauhoittuu nopeasti. Mila on edelleen supersosiaalinen, leikkisä ja iloinen, kertakaikkisen ihana pakkaus! Muita narttuja kohtaan Mila on hieman dominoiva, mutta urosten kanssa se tulee juttuun ongelmitta. Tällä hetkellä Mila on melko hoikassa kunnossa. Lisätty uusia kuvia.

24.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Glinan tarhalla 9.9.2015 ja tapasivat siellä myös ystävällisen touhottajan Milan. Milalle ihmisten huomio ja rapsutukset ovat kultaakin kalliimpia ja lisäksi se on herkuilla helposti motivoitavissa. Saadessaan ihmisiltä huomiota Milan häntä heiluu taukoamatta. Kokonaisuutena Mila on todella tasapainoinen ja iloinen koira, joka vaikuttaa siltä, että se nauraa koko ajan. Väritykseltään ja ulkonäöltään Mila jää monen näyttävämmän koiran varjoon, mutta luonteeltaan se on aivan uskomaton pakkaus! Olisitko juuri sinä se ihminen, joka näkisi Milan tavanomaisen ulkonäön sijaan sen kultaisen sydämen? Lisätty uusia kuvia Milalle.

10.11.2015
Kulkurien aktiivien tavatessa Milan marraskuussa oli se rauhallinen ja tyyni. Hetken pohdinnan jälkeen tuli Mila häntä heiluen hakemaan rapsutuksia vierailtakin ihmisiltä ja tämän jälkeen haastoi heitä jo leikkiinkin. Milan hampaat ovat erittäin hyvässä kunnossa. Lisätty uusia kuvia Milasta.

18.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Milan tammikuussa Glinan tarhalla ja kertoivat sen olevan edelleen erittäin sosiaalinen ja reipas. Mila tulee mielellään sille vieraidenkin ihmisten luokse ja nauttii rapsutuksista sekä on kiinnostunut herkuista. Mila on tarhaolosuhteissa hiljainen eikä käytä ääntään turhaan.

30.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Milan toukokuussa Glinan tarhalla. Mila on nyt odottanut omaa kotiaan tarhalla kohta 2 vuotta ja olisi jo aika löytää sille ikioma koti. Mila höseltää ilosta, kun saa ihmisvieraita, mutta ei kuitenkaan ole liian riehakas tai villi, vaan osaa hienosti hillitä ilonsa ja olla kohtelias. Mila hyörii ja pyörii riemuissaan ihmisten lähellä ja pusuttelee heitä heti kun vaan yltää. On siis helppo sanoa, että Mila rakastaa ihmisiä ja huomiota. Mila vaikuttaa myös erittäin oppivaiselta ja osaa hienosti tarjota esimerkiksi istumista pyytäessään nameja. Kokonaisuutena Mila on äärimmäisen herttainen ja tasapainoinen koira. Lisätty uusia kuvia Milalle.

28.7.2016
Mila ja Petru ovat jakaneet Glinan tarhalla saman häkin jo kaksi vuotta ja kumpaakaan ei ole vielä onni potkaissut, vaan ne odottavat edelleen tarhalla oman kodin löytymistä. Onneksi Mila ja Petru elävät hetkessä eivätkä murehdi menneitä tai tulevaa. Kulkurien aktiivien vieraillessa Glinan tarhalla heinäkuussa Mila ja Petru riemuitsivat siinä hetkessä ja nauttivat rapsutuksista ja huomiosta koko sydämestään. Lisätty uusia kuvia tämän hyväntuulisen kaksikon ja Kulkurien aktiivien kohtaamisesta.

9.11.2016
On taas aika päivittää Milan kuulumiset. On vaikea löytää uusia sanoja, joilla kuvata Milaa, sillä se on Petrun kanssa yksi kauimmin kotia odottaneista koirista Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja tuntuu, että Milasta on kerrottu jo kaikki. Mila on edelleen oma itsensä eli kuten Kulkurien aktiivit lausahtivat “Juuri niin ihana kuin olettaa saattaa.” Pirtsakka, iloinen ja sosiaalinen. Koira, jonka häntä heiluu taukoamatta, kun ihminen menee sen häkkiin. Koira, joka ansaitsisi jo vihdoin sen oman kodin.

30.11.2016
Milan odottettua Glinan tarhalla miltei kaksi ja puoli vuotta ja vuosia jo sitä ennenkin muualla, sen koti löysi sen. Milan kohdalla toteutuu täydellisesti sanonta, että yhden koiran pelastaminen ei muuta koko maailmaa, mutta sen yhden koiran kohdalla maailma muuttuu kokonaan. Olemme onnellisia sekä Milan että Milan tulevan perheen puolesta.

2.1.2016
Kun vuosi vaihtui, alkoi Milan elämässä uusi jakso. Siinä jaksossa siitä tuli Minni ja se nukkuu jatkossa pelkästään sisällä lämpimässä ja turvassa. Sillä on ikioma ihminen, joka ei koskaan hylkää sitä ja johon se voi aina luottaa. Onnea matkaanne, rakas Minni ja perhe.

Mila luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Milan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Video 11/2016

Video 7/2016

Video 1/2016

Video 7/2015

Video 3/2015:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.