Päivitetty 19.02.2020

Millaisen Ystävänpäivälahjan sinä haluaisit?


Näin ystävänpäivänä on varmasti monelle tullut päivän mittaan vastaan monia ihania ja söpöjä ystävänpäiväkortteja ja -kuvia. Tiedättekö sellaisia, joissa on vaikkapa isossa punaisessa sydämen muotoisessa satiininauhalla koristellussa rasiassa kasa koiranpentuja! Niin söpöä, kukapa ei sellaista kuvaa hymyilemättä katsoisi – koiranpennuthan ovat suloisia!

Mutta oletko koskaan miettinyt, millaista olisi saada ihan oikeasti ystävänpäivälahjaksi laatikollinen koiranpentuja? Sellaisia söpöjä pieniä karvapalleroita, ehkä ruskeita, paras ystävänpäivän ‘suklaarasia’ mitä kuvitella voi! Vai olisiko? Vielä ehkä ajatus hieman hymyilyttää, mutta mieleen hiipii varovasti kysymys: Mihin ihmeeseen minä laatikollisen koiranpentuja laittaisin?

Jatketaan vielä ajatusleikkiä… Kuvitelkaa, että tällainen ystävänpäivä olisikin ei vain kerran vuodessa, vaan kerran kuukaudessa, ehkä jopa useampana päivänä viikossa! Kuviteltaa, että jokaisena tällaisena päivänä saisitte laatikollisen koiranpentuja ovelle toimitettuna. Tässä vaiheessa se varovainen kysymys pentujen sijoituspaikasta ei enää olekaan niin varovainen, vaan enemmänkin ahdistunut… Mihin minä nämä kaikki pennut oikein laitan?

Kuten jo saatoitte aavistaa, tämä on kysymys, jonka äärellä Romaniassa koiratarhoilla työskentelevät yhteistyökumppanimme painivat jatkuvasti. Tällaiset “ystävänpäiväpaketit” ovat siellä todellisuutta harva se päivä. Heille paketit tosin saapuvat ilman rusetteja ja sydämiä, usein kääreenään nuhjuinen muovipussi tai vettynyt pahvilaatikko. Pennut ovat toki söpöjä, mutta ne ovat myös likaisia, aliravittuja ja usein sairaita.

Eilisessä julkaisussa saimme lukea, millaista on romanialaisen pennun elämä, jos se syntyy kadulle. Koiratarhoille hylättyjen pentujen voisi ajatella romanialaisella mittakaavalla olevan onnekkaita, sillä ne ovat elossa. Mutta onko elämä romanialaisella koiratarhalla onnekasta? Tarhojen tilat ovat rajatut ja vain pieni prosentti pennuista on niitä lottovoittajia, jotka löytävät adoptio-ohjelman kautta oman kodin. Tästä syystä voidaan todeta, että yksikin hylätty pentu vähemmän on aina yksi häkkipaikka ja mahdollisuus enemmän jollekin toiselle.

Siksi steriloinnit. Yksi sterilointi Romaniassa maksaa noin 30 euroa ja jokainen lahjoitettu euro vie meitä kohti sitä tavoitetta, että jonain päivänä näitä pentupaketteja ei enää löytyisi tarhojen porteilta.

Voit tukea Kulkurien sterilointityötä Romaniassa lahjoittamalla Mobile Paylla numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi STERILOINNIT tai tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299.

Kiitos avustasi!

(Kuvassa Cosoban tarhalle hylätyt pennut syksyllä 2018)

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa