Mini Magic
Päivitetty 08.03.2020

Varattu koira: MINI MAGIC


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

17.2.2020
Yhteistyökumppanimme Ioana Bodea on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheensä kanssa omistanut kaiken vapaa-aikansa auttaakseen eläimiä. Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association. Ioanalla on myös hänen itsensä esimerkiksi kunnallisilta koiratarhoilta pelastamiaan koiria tällä tarhalla sekä muutama onnekas koira on hänellä ja hänen miehellään heidän kotonaan hoidossa, Mini Magic on yksi näistä onnekkaista jotka saavat asua Ioanan kotona.

Ioana löysi Mini Magicin kylästään, 21.12.2019. Magic oli tuolloin todella pieni pentu, Ioanan mies melkein osui tähän autolla kunnes huomasi pikkuisen ja ehti onneksi reagoimaan ajoissa. Ioana kyseli paikallisilta ihmisiltä jos joku tietäisi jotain tästä pennusta tai olisivat nähneet tai kuulleet sen taustasta jotakin, mutta valitettavasti tämän pennun tarina on kovin yleinen, kukaan ei tiennyt siitä mitään.

Mini Magic tulee hyvin toimeen Ioanan muiden koirien kanssa. Magic mielellään leikkii toisten koirien kanssa, se suorastaan rakastaa sitä.  Hän on tottunut myös hieman isompiin koiriin, joten leikki saattaa olla ajoittain hieman rajuakin. Mini Magic on myös opetellut tottumista kissoihin, mutta ei ymmärrä ettei niitä kiinnosta riehua sen kanssa. Se juoksee riiviömäisesti kissojen perään, haukkuu ja yrittää kaikin keinoin saada niitä leikkimään kanssaan. Ioana kertoo, että kissat stressaantuvat kun Magic ei ymmärrä antaa niiden olla omissa oloissaan. Magic ei tästä syystä ole hyvä ehdokas kissatalouteen.

Ihmisten kanssa Magic tulee hienosti toimeen, lapsiin se ei ole kuitenkaan vielä päässyt tutustumaan. Magic ei juuri hauku muuten, mutta leikkiessään tai turhautuessaan käyttää ääntään, etenkin kissoille haukkuu tällaisessa tilanteessa, kun alkaa ärsyttää etteivät ne leiki sen kanssa.  Mini Magic on pentumaiseen tapaan kovin energinen tyyppi, Ioana kuitenkin kertoo että se osaa myös rauhoittua. Magic on tomeran ja avoimen oloinen pentu.

Tällä hetkellä kokoa pojulla on noin 6kg/25cm. Se kasvaa todennäköisesti isohkoksi pieneksi koiraksi tai pieneksi keskikokoiseksi.

 

Päivitykset

08.03.2020
Mini Magic on varattu omaan kotiin Suomeen!

07.03.2020
Mini Magic on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joten pikkuisesta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille!

17.2.2020
Mini Magic aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Mini Magic tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Mini Magic saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mini Magic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mini Magicin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa