Päivitetty 12.01.2019

Kodin saanut koira: MINI MO


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

8.11.2018

Romaniassa syntyy valtavat määrät pentuja niin omistetuille kuin hylätyillekin koirille, ja elämä kadulla on rankkaa. Romanialaisen Mitrenin kaupungin kunnantalon pihalla asui kahden pentunsa kanssa myös pikkuinen Mayora. Toinen pennuista katosi jo aivan pienenä. Jokin onnenhippu putosi kuitenkin juuri koiraäidin ja jäljellä jääneen pennun eteen, ja niinpä Mayora päätyi poikansa Mini Mon kanssa Carpen koiratarhalle lähelle Bukarestia. Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys, ja Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti.

Mini Mo on innokas ja leikkisä, ihan tavallinen pentu. Mo asuu kaksin äitinsä kanssa ja kaipaisi aktiivisempaa leikkikaveria. Sillä on virtaa ja intoa loikkia ja möyriä ja leikkiä ja se menee ihan hupsuksi uusista leluista ja leikittävästä ihmisestä. Koska Mini Mo on vielä kovin nuori, se on toistaiseksi tautiriskien takia tavannut uusia ihmisiä lähinnä aidan läpi – mutta on hurjan kiinnostunut kaikista uusista jutuista. Tutun kanssa se on varsin reipas, ja kiipeää syliin ja mönkii ja höpsöttelee lähellä. Häkissä käyneitä vieraita, isoja ihmisiä se ei lähestynyt niin suoraan, mutta nyt kun pikkuisen rokotukset ovat kunnossa, se tulee saamaan paljon mahdollisuuksia tavata uusia kivoja ihmisiä.

Söpö Mini Mo saattaa innostuessaan tai jotain halutessaan haukahdella jonkin verran, mutta ei muuten juuri tarhalla ole haukkunut. Touhukas pikkupoika sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, mutta kodin tulee varautua pennun monipuoliseen aktivointiin, jotta yhteinen perhe-elämä olisi mahdollisimman antoisaa kaikille osapuolille. Mini Mo on nyt noin 30 cm korkea ja painaa 4-5 kg. Sen emo on ihan kirppu, joten Mo jää varmasti myös aika pieneksi, arviolta alle 40 cm korkuiseksi.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

12.1.2019

Pikkuinen Mini Mo on tänään tehnyt pitkän matkan ja lentänyt ikiomaan kotiinsa. Valtavasti onnea, Mini Mo ja perhe!

13.11.2018

Valloittava Mini Mo on varattu omaan kotiinsa!

______________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mini Mo tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Mini Mo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mini Mo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.