Päivitetty 18.05.2018

Kotia etsivä koira: MIRABELA (M-pennut) (Tulossa Suomeen 2.6.18)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 22.3.2018)
Mirabela on kaunis neitokainen joka asustaa Glinan kylässä tarhassa jota ylläpitää Asociatia A Doua Sansa. Tarhan työntekijä Mariana oli löytänyt kahdeksan heikossa kunnossa olevaa pentua Glinan pellolta ja otti heidät mukaansa. Pennuista kaikki paitsi yksi, Mario, oli täynnä matoja. Pentuja yritettiin auttaa ja heidät madotettiin mutta valitettavasti neljä pennuista menehtyi. Mirabela, Mariam ja Marimar saivat olla kotihoidossa koska olivat niin heikkona, Mario jäi heti tarhalle. Mirabela oli pentueessa pomo ja energisin pennuista. Energinen kun on niin Mirabela ei pahemmin sylissä viihtynyt ja jopa jännitti hieman sylissäoloa. Kun Mirabelin päästi alas tämä pieni vipeltäjä lähti jälleen huitelemaan muiden koirien pariin.

Mirabelan sisarukset ovat kaikki jo kotona, poislukien Mario joka valitettavasti menehtyi tarhalla. Mirabela on yritetty pitää yhdessä muutaman toisen koiran kanssa mutta ruoka on tytölle tärkeä resurssi ja välttääkseen turhia tappeluita, Mirabela asustaa yksinään tarhalla, jossa olosuhteet ovat muutenkin stressaavat.

Mirabela on kasvanut kesikokoiseksi, kauniiksi koiraksi, strategiset mitat ovat noin 15-20kg ja 45-50cm.

Päivitykset

18.5.2018
Onnenpäivä olisi tulossa! Mirabelalle avautui mahdollisuus päästä Suomeen. Omaa kotia ei ole vielä löytynyt ja ellei sitä löydy ennen lentopäivää joutuu tyttö tekemään välistopin kotihoidossa. Parasta Mirabelallehan olisi ehdottomasti kuitenkin se, että se pääsisi kentältä suoraan omaan kotiin.

Mirabelan elämä tulee pian kokemaan mullistuksen ja voi olla, että tyttö joutuu hetken vetämään happena ja ihmetellä menoa, mutta aivan varmasti Mirabela tulee tuomaan paljon iloa omalle perheelleen kun se alkaa vapautumaan ja rentoutumaan. Mikäli haluat keskustella adoptiosta ja tästä kaunottaresta lisää, älä epäröi ottamaan yhteyttä!

22.3.2018
Glinalla maaliskuussa käyneet aktiivimme kertovat Mirabelasta näin “Mirabela ottaa vieraan vastaan ilman turhia haukkumisia ja saadessaan tuliaisina koiran ja ihmisen tuoksuisen huivin, se keskittyy siihen ja maistelee sen mukanaan tuomia uusia tuoksuja. Kun huiviin on tutustuttu, se lähestyy mutkattomasti vieraita ja ottaa ilahtuneena tarjotut namit vastaan. Kun Mirabela joutuu miettimään, että miten namit vieraan kädestä saa, se keskittyy hienosti ja hoksaa todella nopeasti, että katsomalla vierasta kohti ja kävelemällä tämän vierellä, namihanat aukeavat. Mirabela on vielä nuori koira, jolla on todella paljon annettavaa kodilleen. Aivan älyttömän kaunis ja viisas koira. ”

Mirabela on asunut tarhallaan pienestä pennusta saakka ja kotikoirana oleminen on täysin uusi asia. Tulevan kodin olisi hyvä sijaita rauhallisella asuinalueella. Ei koirakokemattomaan kotiin, eikä lapsiperheeseen.

16.8.2017
Saimme tuoreita kuulumisia aktiiviltamme Veeralta, joka työskentelee näiden koirien parissa Romaniassa. Hän kertoo Mirabelasta näin: “Jos ympärillä on rauhallista, niin neiti on oikein lunki ja hymyileväinen. Ilahtuu huomiosta ja vierailijoista. Meinaa välillä turhautua häkissään ja nostaa helposti kierroksia ulkopuolella olevista vapaista koirista, jotka pyörivät edustalla. Ruoka-aikaan homma meinaa välillä äityä rähisemisen puolelle. Nämä on toki virikkeettömän elämän ja tarhalla olevien huonojen järjestelyjen aikaansaamia juttuja, itse koira on yhtä herttainen kuin ennenkin. Tasapainoisemmassa ympäristössä ja seurassa (kotona) todennäköisesti loksahtaisi enemmän urillensa ja saisi varmuutta, jolloin tuskin olisi niin häiriöherkkä. Varsinkin kun joku kertoisi että voi keskittyä muihinkin juttuihin, kuten ihmisen kanssa touhuamiseen. Mirabela asuttaa häkkiään edelleen yksin, koska tarhaolosuhteissa ruokailu toisen koiran kanssa samassa häkissä aiheuttaa kränää.” Lisätty myös Veeran kuvaama video, tästä kauniista nuoresta neidosta.

26.5.2017
Meidän Maarit, Anna-Sisko ja Helmi pääsivät treffaamaan Mirabelaa toukokuun alussa ja tällä kertaa Mirabela pääsi hieman tekemään asioita, yhdessä helmin kanssa. Eurolavat olivat oivat apuvälineet tasapainotehtävään johon Helmi houkutteli Mirabelan. Mirabela seurasikin uteliaana ja keskittyneesti Helmiä tiiviisti ja motivoitui hyvin herkkupaloista. Mirabela on kaunis ja upea koira, joka vaikuttaa pitävän ihmisen kanssa touhuamisesta todella paljon. Lisätty videoita tästä kaunokaisesta.

18.3.2017
Maaliskuussa oli jälleen Romanian reissun vuoro ja tällä kertaa aktiivimme kävivät myös Glinalla. Mirabela on tällä hetkellä taas yksin häkissä koska ei anna kaverin syödä rauhassa vaan vahtii edelleen ruokaa muilta koirilta tarkasti. Kun vieraat astuvat häkkiin siirtyy Mirabela ensin koppiinsa, josta kuitenkin ihan pienen hetken päästä uteliaasti ja reippaasti tulee tervehtimään. Mirabelaa selvästi jännittää vieraat mutta arviomme on, että se on enemmän johtuen kokemusken puutteesta kuin luonteenpiirteestä. Mirabela uskaltaa tulla ottamaan namit kädestä ja antaa käsitellä itseään hienosti. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla valmis antamaan Mirabelalle aikaa tottua uusiin asioihin. Perusluonteeltaan Mirabela on touhukas ja energinen.

26.11.2016
Mirabela on kaunis koira, vaikka onkin elänyt tarhalla lähes koko pienen ikänsä. Mirabela on muuttunut rohkeammaksi, hakee kontaktia ja herkkuja myös vierailta. Ruoka on Mirabelalle melko tärkeä resurssi tarhalla, eli käy kierroksilla ruoka-aikana ja silloin voi ärähtää häkkikaverille. Kun aktiivimme kävivät tarhalla marraskuussa, ei kärhämiä kuitenkaan ollut vaikkaherkkuja oli tarjolla.

15.5.2016
Toukokuussa yhdistyksen aktiivit kävivät jälleen Romaniassa ja tällä kerralla kävivät myös tapaamassa Glinan monia koiria, näiden joukossa myös Mirabelan. Mariam on lähtenyt omaan kotiinsa ja Mirabelan jäädessään yksin se sai kavreikseen Dariuksen, toisen koiran jonka sisarukset ovat jo löytäneet kodit Suomesta.

Alkuun Mirabela oli kovin mietteliäs, arka ja pysytteli kauempana. Namit kuitenkin houkuttelevat ja tyttö tuleekin niitä hakemaan kädestä. Hetken päästä Mirabelaa jopa sai rapsuttaa mutta tyttö oli kuitenkin edelleen hieman varuillaan. Mirabelalle ihmisen läheisyys ja kosketus ei ole niin tuttua, ja eläessään lähes koko elämänsä tarhalla tulevan kodin tulee ymmärtää, että Mirabelalle tulee antaa aikaa tottua uuteen elämään. Perusluonne on kuitenkin upea, ja oikealla tuella Mirabelasta saa ihanan perheenjäsenen.

26.3.2016
Mirabelan olemukseen on jälleen hiipinyt se ilo ja huolettomuus joka oli nähtävillä viime vuonna. Tyttö koki pienen mahalaskun kun oli aitauksessa liian monen ja vahvaluonteisten pennun kanssa, mutta nyt tilanne on rauhoittunut ja Mirabela uskaltaa taas hieman enemmän olla oma itsensä. Asuinkaverit kyllä edelleen komentavat Mirabelaa ja kun sisko Mariam kohta lähtee omaan kotiin, olisi hienoa mikäli Mirabela pian saisi seurata perässä.

Mirabelahan tuli sisarusten kanssa Glinan tarhalle jo pienenä pentuna, nyt tyttö on kasvanut kauniiksi nuoreksi koiraksi.

Mirabelasta saisi varmasti kivan kaverin monenlaiseen tekemiseen, kunhan kotiutuminen on päässyt kunnolla vauhtiin ja tyttö huomannut olevansa turvassa uudessa ympäristössä. Lisätty kuvia tästä kauniista tytöstä.

7.3.2016
Mirabela odottaa edelleen Glinan tarhalla oman kodin löytymistä. Marimar pääsi muuttamaan Suomeen jo aiemmin mutta Mirabela sekä Mariam ovat vielä omia koteja vailla. Muutama uusi kuva lisätty, maaliskuun aikana luvassa lisää kuvia ja kuulumisia tästä herttaisesta tytöstä.

 

26.9.2015
Pentujen asumismuotoja ollaan hieman muutettu sitten heinäkuun. Kulkurien edustajat kävivät Romaniassa syyskuussa ja tapasivat myös Mirabelan. Mirabela ei pitänyt kovaa meteliä itsestään ja antoi mielummin muiden hössöttää. Mirabela ei arkaile tai säiky ihmistä mutta ei lähde taistelemaan huomiosta muiden kanssa. Vaikuttaa siltä, että asuinjärjestyksen muutoksen myötä Mirabelan itsevarmuus on hieman karissut muiden parissa. Mirabela vaikuttaa, muiden M-pentujen tavoin, lempeältä pennulta.

Mirabelan sisko Marimar varattiin omaan kotiin Suomeen ja olisi hienoa mikäli Mirabelallekin kohta kantautuisi samankaltaisia uutisia.


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mirabela saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mirabela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mirabelan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa