Päivitetty 08.03.2020

Kodin saanut koira: MIRABELA (M-pennut), SUOMESSA


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Steriloitu

 

Mirabelalla on parhaillaan meneillään kotikysely. 

 

Perustiedot ja tausta

1.9.2019
Alunperin Mirabela on pelastettu yhdessä seitsemän sisarustensa kanssa Glinan tarhalle, joka on Asociatia A Doua Sansan ylläpitämä tarha Glinan kylässä. Pennut olivat täynnä matoja ja hoidoista huolimatta neljä pentua menehtyi jo alkutaipaleella. Mirabela, Mariam ja Marimar saivat olla kotihoidossa koska olivat niin heikkona, Mario jäi heti tarhalle. Mirabela oli pentueessa pomo ja energisin pennuista. Energinen kun on niin Mirabela ei pahemmin sylissä viihtynyt ja jopa jännitti hieman sylissäoloa. Kun Mirabelin päästi alas tämä pieni vipeltäjä lähti jälleen huitelemaan muiden koirien pariin.

Mirabelan sisarukset saivat kaikki lentää Romaniasta Suomeen omiin koteihinsa, poislukien Mario joka valitettavasti menehtyi tarhalla. Tämän jälkeen Mirabela suurimmaksi osaksi asui yksin häkissään, sillä ruoka ja huomio ovat Mirabelalle resurssi ja Mirabela usein ajautui toisten koirien kanssa kahakkoihin näistä syistä.

Mirabela lensi Suomeen kotihoitoon kesäkuussa 2018.

Johtuen siitä, että Mirabela on hieman erityistä ymmärrystä ja aikaa vaativa koira, meneillään olevan kotikyselyn kanssa edetään rauhalliseen tahtiin jotta asianomaiset saavat täyden varmuuden päätöksestään ja siitä, että resurssit riittävät Mirabelalle. Mirabelalle oltiin myös suositeltu hammastarkastusta tämän vuoden puolella ja tätä asiaa työstetään myös tällä hetkellä.

Tulevan kodin tulee myös ymmärtämään ja hyväksymään Mirabelan tarpeen omalle tilalle ja siihen, ettei Mirabelasta todennäköisesti ikinä tule koiraa joka käpertyy vierelle tai tulee kainaloon hakemaan hellyyttä. Mirabela nauttii kuitenkin elämästä ja ihmisistään, omalla tavallaan. Mirabelan paikka ei ole lapsiperheessä.

Mirabela on kasvanut kesikokoiseksi, kauniiksi koiraksi, strategiset mitat ovat noin 16-18kg ja 45-50cm.

Mirabela tulee edelleen vaihtelevasti toimeen muiden koirien kanssa. Hän kuitenkin viestittää selkeästi mitä mieltä on asioista. Näillä tiedoilla Mirabelalle etsitään kuitenkin yhä kotia jossa hän saisi olla ainoana koirana, huomion keskipisteenä. Kissoihin Mirabela on tutustunut eikä kiinnitä näihin huomiota juuri lainkaan.

Päivitykset

8.3.2020
Mirabela on nyt virallisestikin perheensä omistama koira. Nautinnollisia yhteisiä päiviä!

14.2.2020
Ystävänpäivälle iloisia uutisia. Mirabela sai tarvitsemansa hammashoidon ja nyt Mirabelan pitkään kestänyt adoptioprosessi on saatu päätökseen ja Mirabela siirtyy nyt virallisesti kotihoitoperheensä omaksi koiraksi. Olemme iloisia niin Mirabelan puolesta, kuin myös perheen. Kaikkea hyvää jatkoon ja kiitos kaikelle mitä jo olette Mirabelalle antaneet ❤️.

30.7.2019
Mirabela on nyt kesän 2019 aikana rentoutunut ja oppinut luottamaan myös hoitoperheen miespuolisen henkilöön. Se on alkanut nauttia asioista tämän perheen kanssa eri tavalla kuin aiemmin.

27.4.2019
Mirabelan tulokset sydänmadon ja leishamnian uusinta testeistä tuli takaisin ja molemmat ovat edelleen negatiiviset. Tyttö nauttii elämästä ja luottohenkilöistään omalla tavallaan ja vaikuttaa aika tyytyväiseltä koiralta. Mirabela nauttii ulkoilusta paljon. Saattaa reagoida hieman voimakkaammin ihmisiin ketkä ajavat pyörällä tai tiettyihin vastaantuleviin koiriin. Mirabela lensi Suomeen kotihoitoon kesäkuussa 2018. Alkuun tyttö piti tiukasti silmällä sen, että etäsiyyttä oli riittävästi itsensä ja hoitajiensa välillä mutta nykyään saattaa jo tulla käymään naispuolisen hoitajan luona hakemassa rapsutukset. Miespuolisen hoitajaan tottuminen ja hyväksymiseen meni pidemäpää, eikä Mirabela edelleenkään sisätiloissa tule itsenäisesti miehen luokse tai rapsutuksi hakemaan. Ulkona Mirabela kuitenkin mielellään liikkuu ja juoksee miehen kanssa. Mirabelan paikka ei ole lapsiperheessä.

15.2.2019
Mirabela on nyt oppinut luottamaan hieman enemmän myös hoitoperheen miespuoliseen jäseneen.  Mirabela on silti selvästi enempi naisten koira, kuin miesten. Ensisijaisesti haetaan kotia jossa jo aiemmasta löytyy koirakokemusta. Mirabela asustaa pääkaupunkiseudulla ja liikkuu sujuvasti ulkona, ainoa joka saa tytön reagoimaan voimakkaammin tällä hetkellä on vastaantulevat koirat. Tämä on siis asia, jota nyt harjoittelevat ja jota tulee harjoitella myös jatkossa.

Mirabela on matkannut mökille junalla Helsingistä. Ensin tiedossa oli noin 30 minuutin kävely Helsingin rautatieasemalle, ja tämä on asia josta tyttö nauttii kovasti. Pitkät kävelyt ja paljon nuuskittavaa. Junamatka sujui hyvin, menomatkalla tyttö hieman jännitti kyllä mutta tulomatka sujui jo rennon letkeästi nukkuen. Kaiken kaikkiaan Mirabela oli käyttäytynyt oikein mallikkaasti koko junamatkan. Itse hän ei kyllä junaan astunut, vaan hoitaja oli hänet sinne nostanut.

31.10.2018
Mirabela ei ole saanut yhtään kyselyä, vaikka se on ollut kotihoidossa jo pidemmän aikaa. Ottaen huomioon sen, että Mirabela on asunut tarhalla lähestulkoot koko elämänsä ajan, se on pärjännyt todella hienosti ja ylittänyt kaikki odotukset. Mirabelasta saisi kivan kaverin itselleen, ja se nauttii kovasti olla ulkoilemassa joten aivan varmasti viihtyisi pidemmilläkin patikoinneilla tms.

13.10.2018
Mirabela tottuu tällä hetkellä siihen, että ei enää saa nukkua parvekkeella. Se on ollut tytön lempipaikka, mutta ilmojen viilentyessä hoitajat päätti, että nyt riitti ulkonukkuminen 🙂 . Mirabela on myös nyt saanut lisää itsevarmuutta ulkona ja hihnakäyttäytymisen kanssa hoitajat tekevät nyt työtä, sillä Mirabela saattaa reagoida voimakkaasti joihinkin vastaantuleviin koiriin. Mirabela ei tällä hetkellä oikein osaa lähestyä muita rauhallisesti ja tästä johtuen välillä on riskinä yhteentörmäys muiden kanssa. Jos toinen koira ei välitä siitä, että Mirabela pomppii ympäriinsä vaan pysyy rauhallisena, tapaaminen voi jopa sujua hyvin. Erityisesti pienten koirien kanssa Mirabela vaikuttaa tulevan paremmin toimeen. Kissoihin Mirabela on myös tutustunut, eikä kiinnitä huomiota näihin lainkaan.

Tällä hetkellä Mirabela syö BritCaren Sensitive Lamb, ja tämän ruoan myötä Mirabelan vatsa on toiminut hyvin ja normaalisti. Aiemmin suolisto on reagoinut tiettyihin ruokiin siten, että uloste on ollut löysää.

20.6.2018
Mirabelan kotihoitoperheeseen kuuluu nainen ja mies. Mirabela on heti ottanut naisen omakseen, miestä Mirabela hieman jännittää, mutta ei niin pahasti. Tässäkin hoitoperhe on toiminut erittäin hienosti, vahvistaen Mirabelan suhdeta mieheen positiivisempaan suuntaan siten, että mies antaa Mirabelalle ruoan ja toimii herkkuautomaattina.

Uskomatonta kyllä, Mirabela on osannut toimia valjaiden kera melko hienosti. Tytölle jätettiin valjaat päälle, jotta se tottuisi niihin, eikä tarvitse stressata niiden pukemista ja riisumista alkuunsa, vaan saa vaan keskittyä olemiseen ja hoitajaperheeseen tutustumiseen. Ulkoilut sujuu hienosti, Mirabelan kotihoitajat asuu paikassa jossa liikkuu paljon ihmisiä ja pyöräilijöitä ja ainakin toistaiseksi Mirabela on suhtautunut pyöriin melko välinpitämättömästi. Mirabela ei myöskään ole muihin ulkoilijoihin reagoinut juuri mitenkään, hieman jäänyt välillä katselemaan näiden perään, mutta ei sen kummempaa. Ensimmäisenä päivänä Mirabela säikähti ohittavaa autoa melkoisesti, mutta nykyään on myös näihin tottunut aika hyvin.

Kaunis Mirabela on löytänyt suosikkipaikkansa kotihoitajien luona; parveke. Tyttö on myös tottunut ulkoilla remmissä ja nauttiikin kovasti siitä kun pääsee ensimmäistä kertaa elämässään haistelemaan rauhassa kaikenlaisia ihania (koirille ihania) tuoksuja/hajuja puskista ja nurmikolta. Mirabela on myös päässyt kävelemään merenrannan ääreen, mutta tämä ei ollut ollenkaan yhtä mielenkiintoista kuin nuo virikkeelliset hajut!

2.6.2018
Mirabela on tänään saapunut vihdoin Suomeen. Se saa nyt hiukan asettua ja päivitämme sen tilannetta sitten.

18.5.2018
Onnenpäivä olisi tulossa! Mirabelalle avautui mahdollisuus päästä Suomeen. Omaa kotia ei ole vielä löytynyt ja ellei sitä löydy ennen lentopäivää joutuu tyttö tekemään välistopin kotihoidossa. Parasta Mirabelallehan olisi ehdottomasti kuitenkin se, että se pääsisi kentältä suoraan omaan kotiin.

Mirabelan elämä tulee pian kokemaan mullistuksen ja voi olla, että tyttö joutuu hetken vetämään happena ja ihmetellä menoa, mutta aivan varmasti Mirabela tulee tuomaan paljon iloa omalle perheelleen kun se alkaa vapautumaan ja rentoutumaan. Mikäli haluat keskustella adoptiosta ja tästä kaunottaresta lisää, älä epäröi ottamaan yhteyttä!

22.3.2018
Glinalla maaliskuussa käyneet aktiivimme kertovat Mirabelasta näin “Mirabela ottaa vieraan vastaan ilman turhia haukkumisia ja saadessaan tuliaisina koiran ja ihmisen tuoksuisen huivin, se keskittyy siihen ja maistelee sen mukanaan tuomia uusia tuoksuja. Kun huiviin on tutustuttu, se lähestyy mutkattomasti vieraita ja ottaa ilahtuneena tarjotut namit vastaan. Kun Mirabela joutuu miettimään, että miten namit vieraan kädestä saa, se keskittyy hienosti ja hoksaa todella nopeasti, että katsomalla vierasta kohti ja kävelemällä tämän vierellä, namihanat aukeavat. Mirabela on vielä nuori koira, jolla on todella paljon annettavaa kodilleen. Aivan älyttömän kaunis ja viisas koira. ”

Mirabela on asunut tarhallaan pienestä pennusta saakka ja kotikoirana oleminen on täysin uusi asia. Tulevan kodin olisi hyvä sijaita rauhallisella asuinalueella. Ei koirakokemattomaan kotiin, eikä lapsiperheeseen.

16.8.2017
Saimme tuoreita kuulumisia aktiiviltamme Veeralta, joka työskentelee näiden koirien parissa Romaniassa. Hän kertoo Mirabelasta näin: “Jos ympärillä on rauhallista, niin neiti on oikein lunki ja hymyileväinen. Ilahtuu huomiosta ja vierailijoista. Meinaa välillä turhautua häkissään ja nostaa helposti kierroksia ulkopuolella olevista vapaista koirista, jotka pyörivät edustalla. Ruoka-aikaan homma meinaa välillä äityä rähisemisen puolelle. Nämä on toki virikkeettömän elämän ja tarhalla olevien huonojen järjestelyjen aikaansaamia juttuja, itse koira on yhtä herttainen kuin ennenkin. Tasapainoisemmassa ympäristössä ja seurassa (kotona) todennäköisesti loksahtaisi enemmän urillensa ja saisi varmuutta, jolloin tuskin olisi niin häiriöherkkä. Varsinkin kun joku kertoisi että voi keskittyä muihinkin juttuihin, kuten ihmisen kanssa touhuamiseen. Mirabela asuttaa häkkiään edelleen yksin, koska tarhaolosuhteissa ruokailu toisen koiran kanssa samassa häkissä aiheuttaa kränää.” Lisätty myös Veeran kuvaama video, tästä kauniista nuoresta neidosta.

26.5.2017
Meidän Maarit, Anna-Sisko ja Helmi pääsivät treffaamaan Mirabelaa toukokuun alussa ja tällä kertaa Mirabela pääsi hieman tekemään asioita, yhdessä helmin kanssa. Eurolavat olivat oivat apuvälineet tasapainotehtävään johon Helmi houkutteli Mirabelan. Mirabela seurasikin uteliaana ja keskittyneesti Helmiä tiiviisti ja motivoitui hyvin herkkupaloista. Mirabela on kaunis ja upea koira, joka vaikuttaa pitävän ihmisen kanssa touhuamisesta todella paljon. Lisätty videoita tästä kaunokaisesta.

18.3.2017
Maaliskuussa oli jälleen Romanian reissun vuoro ja tällä kertaa aktiivimme kävivät myös Glinalla. Mirabela on tällä hetkellä taas yksin häkissä koska ei anna kaverin syödä rauhassa vaan vahtii edelleen ruokaa muilta koirilta tarkasti. Kun vieraat astuvat häkkiin siirtyy Mirabela ensin koppiinsa, josta kuitenkin ihan pienen hetken päästä uteliaasti ja reippaasti tulee tervehtimään. Mirabelaa selvästi jännittää vieraat mutta arviomme on, että se on enemmän johtuen kokemusken puutteesta kuin luonteenpiirteestä. Mirabela uskaltaa tulla ottamaan namit kädestä ja antaa käsitellä itseään hienosti. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla valmis antamaan Mirabelalle aikaa tottua uusiin asioihin. Perusluonteeltaan Mirabela on touhukas ja energinen.

26.11.2016
Mirabela on kaunis koira, vaikka onkin elänyt tarhalla lähes koko pienen ikänsä. Mirabela on muuttunut rohkeammaksi, hakee kontaktia ja herkkuja myös vierailta. Ruoka on Mirabelalle melko tärkeä resurssi tarhalla, eli käy kierroksilla ruoka-aikana ja silloin voi ärähtää häkkikaverille. Kun aktiivimme kävivät tarhalla marraskuussa, ei kärhämiä kuitenkaan ollut vaikkaherkkuja oli tarjolla.

15.5.2016
Toukokuussa yhdistyksen aktiivit kävivät jälleen Romaniassa ja tällä kerralla kävivät myös tapaamassa Glinan monia koiria, näiden joukossa myös Mirabelan. Mariam on lähtenyt omaan kotiinsa ja Mirabelan jäädessään yksin se sai kavreikseen Dariuksen, toisen koiran jonka sisarukset ovat jo löytäneet kodit Suomesta.

Alkuun Mirabela oli kovin mietteliäs, arka ja pysytteli kauempana. Namit kuitenkin houkuttelevat ja tyttö tuleekin niitä hakemaan kädestä. Hetken päästä Mirabelaa jopa sai rapsuttaa mutta tyttö oli kuitenkin edelleen hieman varuillaan. Mirabelalle ihmisen läheisyys ja kosketus ei ole niin tuttua, ja eläessään lähes koko elämänsä tarhalla tulevan kodin tulee ymmärtää, että Mirabelalle tulee antaa aikaa tottua uuteen elämään. Perusluonne on kuitenkin upea, ja oikealla tuella Mirabelasta saa ihanan perheenjäsenen.

26.3.2016
Mirabelan olemukseen on jälleen hiipinyt se ilo ja huolettomuus joka oli nähtävillä viime vuonna. Tyttö koki pienen mahalaskun kun oli aitauksessa liian monen ja vahvaluonteisten pennun kanssa, mutta nyt tilanne on rauhoittunut ja Mirabela uskaltaa taas hieman enemmän olla oma itsensä. Asuinkaverit kyllä edelleen komentavat Mirabelaa ja kun sisko Mariam kohta lähtee omaan kotiin, olisi hienoa mikäli Mirabela pian saisi seurata perässä.

Mirabelahan tuli sisarusten kanssa Glinan tarhalle jo pienenä pentuna, nyt tyttö on kasvanut kauniiksi nuoreksi koiraksi.

Mirabelasta saisi varmasti kivan kaverin monenlaiseen tekemiseen, kunhan kotiutuminen on päässyt kunnolla vauhtiin ja tyttö huomannut olevansa turvassa uudessa ympäristössä. Lisätty kuvia tästä kauniista tytöstä.

7.3.2016
Mirabela odottaa edelleen Glinan tarhalla oman kodin löytymistä. Marimar pääsi muuttamaan Suomeen jo aiemmin mutta Mirabela sekä Mariam ovat vielä omia koteja vailla. Muutama uusi kuva lisätty, maaliskuun aikana luvassa lisää kuvia ja kuulumisia tästä herttaisesta tytöstä.

 

26.9.2015
Pentujen asumismuotoja ollaan hieman muutettu sitten heinäkuun. Kulkurien edustajat kävivät Romaniassa syyskuussa ja tapasivat myös Mirabelan. Mirabela ei pitänyt kovaa meteliä itsestään ja antoi mielummin muiden hössöttää. Mirabela ei arkaile tai säiky ihmistä mutta ei lähde taistelemaan huomiosta muiden kanssa. Vaikuttaa siltä, että asuinjärjestyksen muutoksen myötä Mirabelan itsevarmuus on hieman karissut muiden parissa. Mirabela vaikuttaa, muiden M-pentujen tavoin, lempeältä pennulta.

Mirabelan sisko Marimar varattiin omaan kotiin Suomeen ja olisi hienoa mikäli Mirabelallekin kohta kantautuisi samankaltaisia uutisia.


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mirabela saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mirabela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mirabelan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.