Päivitetty 17.06.2018

Kotia etsivä koira: MISS DALMA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
17.9.2017
Romaniassa Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen eläinsuojelija Luiza Mandru. Luiza on toiminut eläinsuojelijana yli vuosikymmenen ajan laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät koiria ja kissoja omistamassaan omakotitalossa, kuten myös Miss Rubya, Miss Ninaa ja Miss Dalmaa. Nämä neidit ovatkin siskoja ja olivat hetken poissa adoptio-ohjelmasta arkuutensa vuoksi. Aika ja Luiza on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja vihdoin myös Miss Ruby ja Miss Dalma ovat rohkaistuneet ja palaavat Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omia ymmärtäväisiä kotejaan.

Miss Dalma on siskojensa tapaan hieman keskikokoista koiraa isompi, noin 20kg. Miss Dalmalla on kauniin värikäs turkki, josta neidin ruskeat silmät nousevat kauniisti esiin. Miss Dalma tulee reippaasti tervehtimään ja tämä touhupeppu innostuukin vieraista valtavasti. Toisin kuin siskollaan Miss Rubylla, Miss Dalmalla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja. Miss Dalma ei ehdi miettiä mikä tai kuka jää jalkoihin kun vouhotus ja rakkaushuuma alkaa. Miss Dalman kodilta vaaditaan rauhallisuutta, jotta myös neiti oppisi rauhoittumaan ja hieman kotikoiran käytöstapoja. Miss Dalma myös vahtihaukkuu ja reagoi outoihin ääniin, joten kerros- tai rivitalo ei ole paras paikka tälle tytölle. Miss Dalma tulee toimeen myös toisten koirien kanssa.

Päivitykset

17.6.2018
Kulkurien aktiivit vierailivat Luiza Mandrun luona toukokuun lopulla ja tapasivat myös ihastuttavan kauniin Miss Dalman. Dalma tulee reippaasti tervehtimään vieraita ja nauttii niin herkuista kuin rapsutuksistakin, mutta koskettaessa kylkeä väistää kauemmaksi. Dalma vaatisikin nyt ymmärtäväisen kodin, joka osaisi antaa koiralle aikaa tulla kuorestaan ja rakentaa luottamusta kaikessa rauhassa. Tällä hetkellä Dalma asuu yksin häkissään. Dalmalle lisätty myös valloittavia uusia kuvia ja video. Missä tämän kompaktin tyttösen koti viipyy?

25.3.2018
Dalma on muuttanut uuteen häkkiin, jossa se tällä hetkellä asuu yksinään. Muutos onkin tehnyt Dalmalle hyvää ja vieraat Miss Dalma ottaa vastaan rohkeana vispaten häntäänsä taukoamatta. Dalma on aluksi hössöttäjä, mutta tämä johtunee siitä, ettei Dalmalle ole opetettu muutakaan tapaa kohdata vieraita. Nameilla Miss Dalma on kuitenkin helposti motivoitavissa ja nopeasti tyttö pääseekin jyvälle vierellä kulkemisen saloista, kunhan nameja on tiedossa. Dalma pitää hienosti kontaktia ihmiseen ja on selvästi halukkaana oppimaan uutta. Lyhyen opetushetken jälkeen Dalma onkin valmis rauhoittumaan, joten pienikin opettelu on Miss Dalmalle väsyttävää. Tulevan kodin tuleekin olla motivoitunut opettamaan Dalmalle kotikoiran elämää rautaisin silkkihansikkain. Luizan mukaan Miss Dalma rähisee ruoka-aikaan naapurissa asuvan Albitan kanssa. Tulevan kodin on myös hyvä huomioida, että Miss Dalma voi suojella ruokaansa.

17.9.2017
Siskokset odottavat edelleen loppuelämän kotejaan Luizan luona. Siskoksista Miss Dalma ja Miss Nina muistuttavat kovasti toisiaan ja ovatkin aikamoisia touhupeppuja molemmat. Miss Dalma rauhoittuu vasta kun se joutuu miettimään, miten se saisi ihmisen kädestä namin. Tällöin Miss Dalman kierrokset lähtevät laskeen ja tuleva koti saakin Miss Dalmasta mainion kotikoiran kunhan muistaa riittävän aktivoinnin ettei neiti tylsisty.

16.7.2017
Miss Dalma odottaa edelleen oman kodin löytymistä Luiza Mandrun luona, ja aika onkin käymässä tällä tytöllä pitkäksi. Miss Dalma ei haluaisi jakaa huomiota enää muiden kanssa ja pitääkin muut koirat kauempana ja änkeää itse syliin rapsuteltavaksi. Ihmisen korjatessa toimintaa Miss Dalma kuitenkin nopeasti ymmärtää, ettei rapsutuksia ja huomiota saa ellei ole nätisti. Miss Dalma onkin nopea oppimaan, ja veikeä luonne ei ole kadonnut tältä tytöltä mihinkään. Miss Dalma haukkuu jonkin verran, joten rauhallinen ympäristö, jossa naapurit eivät pienestä haukkumisesta hätkähdä, olisi tälle tytölle paras.

11.5.2017
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa toukokuun alussa ja tapasivat myös ihastuttavan Miss-kolmikon, johon kuuluu Miss Dalma, Miss Ruby ja Miss Nina. Tytöt jakavatkin häkin ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Miss Dalmasta on kuoriutunut rohkeampi tyttönen, jota kuvataan myös hyvin vauhdikkaaksi. Miss Dalmalla onkin pieni pilke silmäkulmassa tyttöporukassa ja tytöstä saa varmasti reippaan lenkkikaverin.

10.03.2017
Miss Dalma kerää helposti kaikki katseet ja nautiikin huomiosta täysin rinnoin. Miss Dalma tulee jo reippaasti tervehtimään vieraita eikä hätkähdä vaikka vieraat vähän tutkisivat neidin tassuja ja hampaita. Miss Dalma ei siskojensa tapaan turhaan hötkyile, vaan ottaa asiat rauhallisesti kunhan ihmisetkin ovat rauhassa. Miss Dalmalle etsitäänkin nyt kotia, jossa neiti saa jatkaa rohkaistumistaan rauhallisessa ympäristössä.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Dalma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Dalma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miss Dalman yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.