Päivitetty 27.01.2020

Kotia etsivä koira: MISS DALMA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

27.1.2020
Romaniassa Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen eläinsuojelija Luiza Mandru. Luiza on toiminut eläinsuojelijana yli vuosikymmenen ajan laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät koiria ja kissoja omistamassaan omakotitalossa, kuten myös Miss Rubya, Miss Ninaa ja Miss Dalmaa. Nämä neidit ovatkin siskoja ja olivat hetken poissa adoptio-ohjelmasta arkuutensa vuoksi. Aika ja Luiza tekivät kuitenkin tehtävänsä ja neidit palasivat adoptio-ohjelmaamme etsimään omia kotejaan, Ruby kuitenkin vain joksikin aikaa. Ruby saikin loppuelämän kodin Mandrujen luota kun Luiza arvioi, että muutto Suomeen olisi Rubylle liian suuri kynnys.

Miss Dalma on siskojensa tapaan hieman keskikokoista koiraa isompi, noin 20kg. Miss Dalmalla on kauniin värikäs turkki, josta neidin ruskeat silmät nousevat kauniisti esiin. Miss Dalma tulee reippaasti tervehtimään ja tämä touhupeppu innostuukin vieraista valtavasti. Rakkaushuumassa Miss Dalma tutkii tarkasti vieraat. Virikkeettömässä ympäristössä tyttö nauttii selvästi puuhailusta ja tajuaakin nopeasti mitä siltä odotetaan, kun aktiivit tarjoavat tytölle treenihetken. Miss Dalma on mielettömän kultainen ja täydellinen koira, siitä huolimatta että se elää yksin aitauksessaan eikä sen päivissä tapahdu oikeastaan yhtään mitään. Miss Dalma vahtihaukkuu ja reagoi outoihin ääniin, joten kerros- tai rivitalo ei ole paras paikka tälle tytölle. Samaisesta syystä tyttö asuu yksin häkissään, koska toisen koiran kanssa Miss Dalma innostuu leikkiessä myös haukkumaan ja ruoasta voi helposti tulla sanomista. Muuten Miss Dalma tulee toimeen toisten koirien kanssa. Dalma on asunut tarhalla jo niin monta vuotta, että sen sosi pääsevän jo viimein omaan kotiin.

Päivitykset

27.1.2020
Miss Dalmaa käytiin tervehtimässä aktiivien tarhamatkalla tammikuussa. Dalma on oma entinen itsensä, ilahtuu valtavasti vieraista, tervehtii kaikki riemukkaasti ja hamuaa itselleen kynää. Dalma hakee namit reippaasti ja antaa rapsuttaa itseään ja nousee päin ihmistä päästäkseen lähemmäs kasvoja. Dalma on huoleton eikä näytää yhtään kärsineen tarhaelämästä, kuten yksi aktiiveista toteaakin: “Ihanaa kun tää ei ikinä mee huonommaksi”. Tarhaelämä ei koskaan ole koiralle omaa hyvää kotia parempi vaihtoehto ja siksi olisikin ihanaa, että Dalma pääsisi omaan kotiin ja saisi ikiomat ihmiset rapsuttamaan sitä ja tekemään se elämää virikkeellisemmäksi. Dalma antaisi vastalahjaksi yllin kyllin rakkautta.

11.08.2019
Miss Dalma asustaa edelleen yksin häkissään, koska leikkiessään tyttö innostuu haukkumaan eivätkä Luizan naapurit ymmärrettävästi pidä turhasta metelistä. Miss Dalman päivät ovatkin todella tylsiä, toinen toisensa kopioita elämästä, jossa ei juuri mitään tapahdu. Ainoa ilonpilkahdus Dalman arjessa on naapurin koira, joka silloin tällöin karkaa Dalman luokse leikkimään. Dalmaa kuvaillaankin iloiseksi, reippaaksi, mutkattomaksi nuoreksi koiraksi, joka tulee suoraan vieraiden luokse tutustumaan ja tervehtimään. Dalma antaa myös vieraiden koskea vapaasti, ainoastaan mahan alta koskettaessa Dalma hieman väistää kosketusta, mutta tulee rentoutuu pian uudelleen. Vaikka tyttö onkin energinen ja ottaa kierroksia vieraita saadessaan, rauhoittuu Dalma myös nopeasti rapsutuksiin ja hyppää kevyesti ihmistä vasten pyytäen huomiota. Miss Dalma on myös verraton tuholaistorjuja hankkiuten eroon jyrsijöistä jotka sattuvat sen tielle, joten välttämättä koti, jossa on pienempiä eläimiä ei ole paras vaihtoehto Dalmalle. Lisätty upeita kuvia Miss Dalmasta ja ihana video, jossa parhaiten pääsee näkemään kuinka ihastuttava ja rauhallinen tämä tyttönen on.

06.04.2019
Helmikuun lopulla Kulkurien aktiivit tapasivat pitkästä aikaa ihanana Miss Dalman. Miss Dalma ei juurikaan ole muuttunut viime kerrasta ja tyttö tulee reippaasti tapaamaan vieraita. Vieraat ja vieraiden mukana tuomat tavarat ovatkin Miss Dalman mielestä kovin mielenkiintoisia. Aktiivimme tarjosivatkin tytölle pienen harjoituskerran ja mielekästä tekemistä, jonka Miss Dalma tajusi heti. Tyttö keskittyy upeasti ja oppii sitäkin nopeammin. Miss Dalma asuu yksin aitauksessaan ja tytön tapaaminen murtaa sydämen, sillä tyttö on aivan täydellinen ja on pohjattoman vaikeata ymmärtää, miten se voi olla niin kultainen siitä huolimatta että tämä täysin virikkeetön ympäristö on sen koti tunnista, päivästä ja vuodesta toiseen. Lisätty video Miss Dalman koulutushetkestä. Nyt on aika saada Miss Dalmalle se loppuelämän koti.

17.6.2018
Kulkurien aktiivit vierailivat Luiza Mandrun luona toukokuun lopulla ja tapasivat myös ihastuttavan kauniin Miss Dalman. Dalma tulee reippaasti tervehtimään vieraita ja nauttii niin herkuista kuin rapsutuksistakin, mutta koskettaessa kylkeä väistää kauemmaksi. Dalma vaatisikin nyt ymmärtäväisen kodin, joka osaisi antaa koiralle aikaa tulla kuorestaan ja rakentaa luottamusta kaikessa rauhassa. Tällä hetkellä Dalma asuu yksin häkissään. Dalmalle lisätty myös valloittavia uusia kuvia ja video. Missä tämän kompaktin tyttösen koti viipyy?

25.3.2018
Dalma on muuttanut uuteen häkkiin, jossa se tällä hetkellä asuu yksinään. Muutos onkin tehnyt Dalmalle hyvää ja vieraat Miss Dalma ottaa vastaan rohkeana vispaten häntäänsä taukoamatta. Dalma on aluksi hössöttäjä, mutta tämä johtunee siitä, ettei Dalmalle ole opetettu muutakaan tapaa kohdata vieraita. Nameilla Miss Dalma on kuitenkin helposti motivoitavissa ja nopeasti tyttö pääseekin jyvälle vierellä kulkemisen saloista, kunhan nameja on tiedossa. Dalma pitää hienosti kontaktia ihmiseen ja on selvästi halukkaana oppimaan uutta. Lyhyen opetushetken jälkeen Dalma onkin valmis rauhoittumaan, joten pienikin opettelu on Miss Dalmalle väsyttävää. Tulevan kodin tuleekin olla motivoitunut opettamaan Dalmalle kotikoiran elämää rautaisin silkkihansikkain. Luizan mukaan Miss Dalma rähisee ruoka-aikaan naapurissa asuvan Albitan kanssa. Tulevan kodin on myös hyvä huomioida, että Miss Dalma voi suojella ruokaansa.

17.9.2017
Siskokset odottavat edelleen loppuelämän kotejaan Luizan luona. Siskoksista Miss Dalma ja Miss Nina muistuttavat kovasti toisiaan ja ovatkin aikamoisia touhupeppuja molemmat. Miss Dalma rauhoittuu vasta kun se joutuu miettimään, miten se saisi ihmisen kädestä namin. Tällöin Miss Dalman kierrokset lähtevät laskeen ja tuleva koti saakin Miss Dalmasta mainion kotikoiran kunhan muistaa riittävän aktivoinnin ettei neiti tylsisty.

16.7.2017
Miss Dalma odottaa edelleen oman kodin löytymistä Luiza Mandrun luona, ja aika onkin käymässä tällä tytöllä pitkäksi. Miss Dalma ei haluaisi jakaa huomiota enää muiden kanssa ja pitääkin muut koirat kauempana ja änkeää itse syliin rapsuteltavaksi. Ihmisen korjatessa toimintaa Miss Dalma kuitenkin nopeasti ymmärtää, ettei rapsutuksia ja huomiota saa ellei ole nätisti. Miss Dalma onkin nopea oppimaan, ja veikeä luonne ei ole kadonnut tältä tytöltä mihinkään. Miss Dalma haukkuu jonkin verran, joten rauhallinen ympäristö, jossa naapurit eivät pienestä haukkumisesta hätkähdä, olisi tälle tytölle paras.

11.5.2017
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa toukokuun alussa ja tapasivat myös ihastuttavan Miss-kolmikon, johon kuuluu Miss Dalma, Miss Ruby ja Miss Nina. Tytöt jakavatkin häkin ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Miss Dalmasta on kuoriutunut rohkeampi tyttönen, jota kuvataan myös hyvin vauhdikkaaksi. Miss Dalmalla onkin pieni pilke silmäkulmassa tyttöporukassa ja tytöstä saa varmasti reippaan lenkkikaverin.

10.03.2017
Miss Dalma kerää helposti kaikki katseet ja nautiikin huomiosta täysin rinnoin. Miss Dalma tulee jo reippaasti tervehtimään vieraita eikä hätkähdä vaikka vieraat vähän tutkisivat neidin tassuja ja hampaita. Miss Dalma ei siskojensa tapaan turhaan hötkyile, vaan ottaa asiat rauhallisesti kunhan ihmisetkin ovat rauhassa. Miss Dalmalle etsitäänkin nyt kotia, jossa neiti saa jatkaa rohkaistumistaan rauhallisessa ympäristössä.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Dalma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Dalma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miss Dalman yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.