Päivitetty 15.05.2021

Kodin saanut koira: MOFT


Syntymäaika: Noin 9/2020
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu/Carpe)
Ei kastroitu

 

Moftille tuli lyhyessä ajassa parisenkymmentä kyselyä, joten emme enää huomioi uusia kyselyitä.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
19.2.2021
Carmen Mandescu on romanialainen pitkänlinjan eläinsuojelija, joka ylläpitää Carpen koiratarhaa Mitrenin kylässä Romaniassa. Carmen itse asuu Bukarestissa ja käy palkkatöissä, joten hänellä on palkattuna pariskunta joka asuu ja huolehtii koirista tarhalla. Aina välillä Carmenin suojiin kuitenkin tulee myös koiria, jotka eivät päädy tarhalle odottamaan kodin löytymistä, vaan niille etsitään toisia ratkaisuja. Moft on yksi näistä koirista. Carmenin ystävä löysi Moftin kadulta kylästä lähellä Bukarestia. Moft sai Carmenin ystävän luota kotihoitopaikan, ja saa elää siellä nauttien kotielämästä turvallisessa ympäristössä, kunnes se oma koti täältä Suomesta löytyy.

Ottaen huomioon Moftin suloisen, pörröisen olemuksen on kovin todennäköistä, että Moft tulee saamaan useita kyselyitä pian adoptio-ohjelmaan ilmestymisensä jälkeen. Kun potentiaalisia kyselyitä tulee tietyn verran, emme vastaanota uusia kyselyitä jotta kerkeemme käydä läpi jo tulleet huolellisesti.

Pieni Moft tulee toimeen myös kissojen kanssa, joita löytyy hoitokodista useampi. Moft on tällä hetkellä noin 5 kuukauden ikäinen, leikkisä ja iloinen vesseli jolla korkeutta on noin 30cm. Carmen arvioi, että Moft tulee jäämään melko pienikokoiseksi koiraksi, todennäköisesti korkeintaan 40cm.  Moft on tullut hyvin toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja on kovin ystävällinen. Moft ei hauku erityisen paljon, joillekin äänille kylläkin mutta rauhoittuu ja lopettaa myös melko nopeasti.

Päivitys

15.5.2021
Moft saapui omaan kotiinsa 8.5.2021 ja pääsee nauttimaan Suomen suvesta (ja loppuelämästään) yhdessä perheensä kanssa.

24.3.2021
Moft on nyt löytänyt kotinsa ja perheensä!

19.2.2021
Moft tassuttelee adoptio-ohjelmaan ja aloittaa kodinetsinnän.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Urokset voidaan kastroida tavallisesti 7-9kk ikäisinä. Mikäli Moft tulee Suomeen siten ettei vielä ole ollut fyysisesti valmis kastroitavaksi ennen kotiintuloa, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastraatiota.

Moft saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Moft on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Moftin yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.