Päivitetty 04.03.2022

Kodin saanut koira: MOLLIES (nyk. Minnies)


Syntymäaika: 03-04/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mollies on yksi niistä sadoista pentuna löydetyistä kodittomista pennuista, jotka ovat saaneet turvapaikan Cosoban tarhalta. Juuri heidän kaltaisten kohtaloiden vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi.

Mollies elää vapaana tarhan suurella sisäpihalla kymmenien muiden koirien kanssa. Se tuleekin hyvin toimeen eri ikäisten ja kokoisten koirien kanssa. Mollies on kiinnostunut pihan tapahtumista ja vieraistakin, mutta seurailee tapahtumia sivummasta. Mollies on herkän ja ujon oloinen nuori tyttö, joka herkästi jää isossa porukassa reippaampien koirien taakse. Tutunkin ihmisen sylissä Mollies on jännittynyt, eikä ihmisen käsittely olekaan sille juuri lainkaan tuttua.

Mollies tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja tukea uudessa kodissaan kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Reipas ja kiltti koirakaveri voisi olla sille tärkeä tekijä tässä. Mollies tarvitsee myös melko rauhallisen asuinympäristön, sitä ei luovuteta ihan keskustan hulinaan eikä lapsiperheeseen.

Mollies on arviolta alkukeväästä 2021 syntynyt steriloitu narttu, joka on noin 40 cm korkea ja painaa noin 13 kiloa. Mollies tuskin tulee enää juurikaan tästä kasvamaan.

Päivitykset

4.3.2022
Nykyiseltä nimeltään Minnies eli Minni matkusti oman perheensä luokse Suomeen 26.2.2022 ja on alkanut varovaisesti tutustumaan uuteen kotiinsa ja perheeseensä <3

12.1.2021
Mollies varattiin omaan kotiinsa jo muutama päivä sitten <3

11.12.2021
Mollies aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mollies saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mollies on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Olga Karttunen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.