Päivitetty 27.01.2020

Kotia etsivä koira: MOSULICA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta 
27.1.2020

Romaniassa elää varovaisten arvioiden mukaan 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Vain harvat niistä ovat koskaan onnekkaita ja tulevat nähdyksi ja autetuksi. Kulkurien yhteistyökumppani Ioana Bodea sai kesällä 2019 puhelun naapuriltaan huonossa kunnossa kadulta löytyneestä koirasta ja pyynnön auttaa onnetonta koiraa. Ioana meni etsimään koiraa, löysi sen, eikä voinut kääntää sille selkäänsä. Niin alkoi Mosulican tiedossamme oleva tarina ja nyt meillä on mahdollisuus kirjoittaa tarinaan onnellisempi jatko-osa.

Mosulica oli löydettäessä hyvin laiha ja sen turkki oli lähes olematon. Mosulica pääsi Onevet-klinikalle hyvään hoitoon ja se alkoi hitaasti kuntoutua raskaan elämän jättämistä jäljistä. Tapasimme Mosulican elokuussa Romanian matkallamme ja jo silloin sen vankkumaton ystävällisyys, avoimuus ja lempeys teki meihin vaikutuksen. Mosulica oli kuitenkin tuolloin edelleen heikko ja huonokuntoinen ja halusimme seurata sen toipumista ennen mahdollista adoptio-ohjelmaan lisäämistä.

Joulukuussa vastassamme oli aivan kuin uusi koira. Mosulica on totisesti ottanut elämänsyrjästä kiinni. Sen turkki on kasvanut tuuheaksi ja terveeksi ja se on saanut lihaa luidensa päälle. Vain luonne on pysynyt ennallaan. Mosulica on edelleen lempeä, ystävällinen ja rauhallinen. Se tutkii uteliaana ympristöään ja saapuneita vieraita ja nojailee kaikkiin vuorotellen onnellisena saamastaan huomiosta. Mosulica ei hauu vieraiun aikana, mutta Ioana kertoo että ollessaan häkkiinsä suljettuna Mosulica saattaa haukkua saadakseen huomiota ja päästäkseen ulos. Ulos päästyään Mosulica tekee heti tarpeensa pihalle.

Mosulica on varmaankin elänyt jossain ketjussa “vahtikoirana”, kuten Romaniassa usein koiria pidetään. Sen huomion ja läheisyydenkaipuu ihmistä kohtaan on suuri. Mosulica elää tällä hetkellä yksin häkissään, mutta se tulee lähtökohtaisesti toimeen muiden koirien kanssa.

Mosulica on testattu sydänmato-positiiviseksi ja se saa hoitona Advocatea kuukausittain. Jos Mosulica varataan Suomeen, se hoidatetaan yhdistyksen kustannuksella tehokkaalla Immiticide-lääkityksellä ennen Suomeen saapumistaan, jolloin sydänmadosta ei tarvitse enää jälkihoitoa lukuunottamatta huolehtia. Kotiehdokkaiden kanssa käsitellään sydänmadon hoito yhdessä alusta loppuun.

Mosulica on noin 6-7 vuotias uros, joka tullaan kastroimaan ennen kotiin saapumistaan. Kooltaan Mosulica on noin 45 cm ja 18 kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

27.1.2020
Saimme tuoreita videokuulumisia hyvinvoivalta Mosulicalta, joka esittelee ihastuttavaa leikkisyyttään videolla. Ioana myös kertoi Mosulican olleen hyvä ystävä Caramelan kanssa, joka matkusti viime kuussa Suomeen, joten Mosulica varmasti tykkäisi tyttökaverista omassa kodissaan. Se voidaan kuitenkin adoptoida myös ainoaksi koiraksi.

18.12.2019
Mosulica aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mosulica saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mosulica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseen,oppaaseenkotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimenterveyteen ja kustannuksiin.

Mosulican yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.