Päivitetty 16.04.2016

Kodin saanut koira: MR. DONNY


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
kastroitu

 

20.2.2015
Mr. Donnyn tarina on osittain tuntematon. Bragadirun kunnalliselle tarhalle Donny oli päätynyt, tavalla tai toisella. Jokin asia Mr. Donnyssa teki sen, että Donny on yksi niistä onnekkaista jotka saa mahdollisuuden uuteen elämään. Yksi yhteistyökumppanimme Romaniassa on OneVet eläinlääkäriklinikka. Tänne Donny pääsi turvaan.

Mr. Donny on noin 4-vuotias ja painaa suunnilleen 10kg.

Dannylla on havaittavissa ns. barokkijalat, jotka ovat suhteellisen tyypilliset Dannyn kaltaiselle rotumixille. Barokkijaloiksi kutsutaan sitä jos jalat ovat nilkan nivelistä vääntyneet hieman ulospäin.
Suosittelemme, että tuleva koti huomioi tämän käyttämällä nivelravinnetta ruokinnan tukena sekä pyrkii myös pitämään Donnyn painon kurissa. Ylipaino rasittaa niveliä ja senkin takia koiralla jolla on ns. barokkijalat tulisi olla erityisen tarkkoja tässä asiassa.

Mr. Donny oli erittäin peloissaan ja arka tullessaan OneVetiin ja se puolustautui hampaillaan. Sitä ei tiedä kauanko Donny oli Bragadirussa ollut, mitä kaikkea nähnyt ja kokenut siellä tai elämässään sitä ennen mutta rankkaa oli ollut. Aika on tehnyt tehtävänsä ja nyt Donny antaa koskettaa, ottaa syliin jne. mutta on edelleen ujo ja vaautunut. Meidän mielestä Mr. Donny on kuitenkin nyt valmis matkaamaan omaan kotiin tottumaan elämään perheenjäsenenä. Mr. Donny tarvitsee kodin jossa ollaan kärsivällisiä, annetaan aikaa ja ymmärretään Donnyn tarvetta saada ajan kanssa totutella kaikkeen.

Donny ei luovuteta lapsiperheeseen, eikä perheeseen missä muita uroksia tai useampi koira ennestään. Donny pomottaa toisia koiria tällä hetkellä mutta tämä voi johtua siitä, että Donnya pelottaa/jännittää. Ei ole kuitenkaan aggressiivinen toisille. Mahdollisesti menisi nartun kaverina.

22.3.2015
Aktiivimme tapasi maaliskuun Romanian reissullaan myös Mr Donnyn käydessään OneVetissa. Mr Donny on edelleen hieman arka ja ujo mutta antaa kuitenkin koskettaa. Tovin mietittyä Mr Donny tulee omatoimisesti tutustumaan ja haistelemaan ja osoittaa kiinnostusta tekemään tuttavuutta omilla ehdoillaan.

On toisille koirille vielä pomotteleva joten on todennäköistä, että Mr Donny olisi onnellisin kodissa jossa ei olisi muita koiria. Painoa tälle herralle on kertynyt hieman liikaakin, joten olisi hyvä saada painoa tippumaan hieman joka varmaan onnistuisi oikeanlaisen ruokinnan ja säännöllisen liikunnan avulla.

23.7.2015
Mr.Donnyn tapasimme heinäkuun reissullamme Onevetin uudessa hoitolassa. Mr. Donny katseli meitä mietiskellen miten meihin tulisi suhtautua. Eräs Onevetin vapaaehtoisista tekee töitä Mr.Donnyn sosiaalistamisessa ja namien avustuksella Mr.Donnynkin kinttuihin tuli vauhtia. Terveelliset namit siis voisi olla hyvä kannustin tutustuessaan Mr.Donnyyn.

Mr.Donny ei oikein osaa suhtautua vieraiden ihmisten koskettelusta vielä ja tuleekin vaatimaan hieman aikaa sekä rauhallisen ympäristön jossa voi pikkuhiljaa tutustua uuteen kotiinsa ja perheeseensä.

13.10.2015
Yhdistyksemme edustajat tapasivat myös Mr Donnyn syyskuun Romanian vierailullaan. Donny on edistynyt melko paljon parissa kuukaudessa ja huomattavissa on, että Mr Donny pikkuhiljaa alkaa luottamaan siihen ettei mitään pahaa tapahdu. Donny on utelias, namien perään ja edelleen arvonsa tunteva. Donny on kuitenkin helpommin lähestyttävissä nyt. Potentiaalia on ja Mr Donny olisi varmaan onnellinen suht rauhallisessa aikuiskodissa.

Mr Donnyn jalat ovat tutkittu eikä niissä havaittu mitään poikkeavaa muista barokkijaloista.

8.11.2015
Yhdistyksemme edustajat kävivät marraskuussa noin viikon pituisella reissulla Romaniassa ja tapasivat tällä reissulla myös Mr Donnyn. Mr Donny pysyi rauhallisena tuttujen sylissä ja antoi myös vieraiden rapsuttaa. Mr Donnyn voi hyvin päästää vapaaksi muiden koirien kanssa. Hammaskiveä tällä kaverilla on aika paljon joten hampaiden puhdistus tulee ajankohtaiseksi tulevaisuudessa.

Mistä löytyisi Mr Donnylle se oma koti? Lisätty uusia kuvia.

26.1.2016
Kulkurien aktiivit matkasivat jälleen Romaniaan tammikuussa. Mr Donnyn kanssa tilanne on se, että joka kerta kun tapaamme herran edistystä on tapahtunut paljonkin. Mr Donny liikkuu määrätietoisesti Onevetin tiloissa, niin sisällä kuin ulkonakin. Poika antaa nykyään koskettaa ja näyttää hiljaa jopa uskaltavan nauttia kosketuksesta.

Miten Mr Donny päätyi Bragadirun kunnalliselle aikoinaan on kysymysmerkki mutta todennäköistä on, että tällä sympaattisella herralla joskus on ollut oma koti. Klinikan vapaahetoistyöntekijä ajatteli kokeilla käyttää Donnyn hihnalenkillä nähdäkseen miten tämä siihen reagoi ja olikin kuin Donny olisi aina kulkuenut hihnalenkillä. Lisätty uusia kuvia sekä muutamat videot, niin Donnyn herkutteluhetkestä kuin myös lenkistä.

Mr Donny on ollut noin kaksi vuotta nyt tarhalla odottamassa sitä uutta omaa kotia. Joko pian olisi Donnyn vuoro?

26.3.2016
Mr Donny on oman arvonsa tunteva herrasmies joka ottaa vieraat vastaan tyynen rauhallisesti ja arvokkaasti. Nykypäivänä Donny hyväksyy suurimman osan ihmisistä hyvin ja antaa silitellä itseään mutta joidenkin kohdalla Donny vaatii aikaa, jotta sallii näiden koskea. Nyt kuuluu melko hyviä uutisia sillä Mr Donny on lähitulevaisuudessa pääsemässä kotihoitoon Suomeen. Uskomme, että tämä tekee hyvää Donnylle.

Donny hyväksyy muut koirat tällä hetkellä hienosti, mutta emme kuitenkaan sijoittaisi Donnyn samaa kotiin super aktiivisen ja villin koiran kanssa.

Lisätty kuvia.

10.04.2016
Mr. Donny saapui Suomeen 9.4 ja tässä hieman kuulumisia kotihoidosta:

Suloinen Mr. Donny saapui meille kotihoitoon eilen 9.4. Herra oli lennosta johtuen hyvin peloissaan, mutta jännitys alkaa jo hieman helpottamaan. Jännityksestä huolimatta Mr. Donny haki jo eilen turvaa ihmisistä ja leimautuikin nopeasti sille tuntemattomiin ihmisiin. Donny on luonteeltaan todella rauhallinen, hupsu ja aivan omalaatuinen. Välillä Mr. Donny seuraa meitä hyvin päättäväisesti ympäri asuntoa ja se ei lopeta sitä ennen kuin saa huomioo ja rapsutuksia. Jo lyhyen ja rauhallisen tutustumisen jälkeen Mr. Donny antaa silittää itseään ja herra tulee jo itse pyytämään rapsutuksia. Tänään aamulla Donny nautti suunnattomasti silityksistä ja heittäytyi selälleen odottamaan maharapsutuksia. Sisällä kotona Mr. Donny ei tunnu pelkäävän mitään, sisälle saavuttuaan se tutki uteliaana asuntomme ja edes telkkari, pesukone tai mikron äänet eivät pelota tätä herraa, se vaan nukkuu tyytyväisenä eikä ilmekkään värähdä kovemmistakaan äänistä. Kodissamme asuu noin viisi vuotias tyttökoira nimeltään Tinkru ja Mr. Donnylla ei ole minkäänlaisia ongelmia Tinkrun kanssa, päinvastoin Donny menee ajoittain tekemään tuttavuutta häntä heiluen. Namit ja rapsutukset herra jakaa mielellään toisen koiran kanssa. Mr. Donnyn ruokahalu tuntuu aivan loputtomalta ja Romaniassa herralle on kertynyt ylipainoa jonkun verran. Dieettiruoka, rauhallinen ja vähäinen kävely ovatkin pikkuiselle paikallaan. Mr. Donnyn jalat on barokkimalliset, mutta herra pääsee kuitenkin ongelmitta kulkemaan rappusia ja esimerkiksi hyppäämään autosta ulos. Ulkoilu on Donnylle vielä todella jännittävää, mutta herkkujen avulla tätäkin asiaa harjoitellaan koko ajan. Mr. Donny kertoo todella selkeästi ilmeillään ja eleillään, jos se ei tykkää jostakin asiasta. Donny ei ole yrittänyt purra kertaakaan ja yhden kerran se on ilmeellään kertonut, kaulapannan oton yhteydessä, että nyt rapsutukset riitti kiitos.

Välillä jännittävissä tilanteissa Mr. Donny keskittää katseensa johonkin ja nappaa suullaan ilmaa, ikään kuin Donny nappailisi kärpäsiä ilmasta. Tämän tavan Mr. Donny on saatanut kehittää itselleen joskus itsensä rauhoittamiseen, tylsyyteen tai sitten voi olla että Donny on todella joskus nappaillut kärpäsiä ilmasta. Tapaa voi ilmetä herralla sen loppuelämän ajan aina, kun se stressaantuu tai sitten tapa lähtee Donnylta ajan myötä. Tilannetta tämän suhteen seuraillaan koko ajan.

Kaiken kaikkiaan Donny on ihana ja rauhallinen pötkylä, joka tulee tarvitsemaan tulevalta kodiltaan nameja, ymmärrystä, aikaa sekä rakkautta.

Mr. Donnya pääsee tapaamaan sovitusti Tampereelle. Lisätty myös uusia kuvia Donnysta.

 

——————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr. Donny saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr. Donny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

16.04.2016
Mr. Donny on vihdoinkin matkalla omaan kotiinsa. Valtavasti onnea matkaan rakas pötkylä <3

Mr Donnyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.