Päivitetty 01.01.2016

Kodin saanut koira: Mr. MORRIS


 

Sympaattinen Mr Morris 11/2015

Sympaattinen Mr Morris 11/2015

MR MORRIS

* uros

* arvioitu syntymävuosi n. 2008

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

24.6.2014
Morris eleli nuorena poikana Romanian kaduilla. Se oli kooltaan suurehko Romanian mittapuussa ja varmasti kunnioitusta herättävä näky niin ihmisten kuin toisten koirienkin silmissä. Ehkäpä kaikki eivät pitäneet Morriksen ulkonäköä komeana, vaan pelottavana, sillä edes sen ihmisrakas luonne ei sitä pelastanut, vaan se joutui dog-catchersien haaviin. Morris päätyi kunnalliselle tarhalle, missä se ei halunnut haastaa riitaa kenenkään kanssa ja väistyi ruokakipolta muiden murinoita pakoon.

Kunnallisella tarhalla Morris oli laiha, kuivunut ja vain varjo entisestään. Sen olemus oli surkea, se vaikutti masentuneelta eikä sen silmissä paistanut enää elämänilo. Onnekseen Morris huomattiin myös eläinsuojelijoiden keskuudessa, sillä eräällä kunnalliselle koiratarhalle suunnatulla pelastusreissulla Morris pääsi pois. Viimeiset noin 3 vuotta tämä jo pikkuhiljaa seniori-ikäinen herraskoira on asustanut Ginan tarhalla.

Glinan tarhalla Morriksen luonne muuttui. Kun se pääsi pois “kiusaajiensa” luota, kestettyään niin kauan syrjimistä ja nälkää, päätti hän lopettaa sen. Jokaisella tarhalla ruoka on yksi tärkeimmistä ja suurimmista resursseista mitä koiralla on. Morris otti uuden asenteen ja valitettavasti tällä hetkellä Morris joutuu elämään häkissään yksin, koska se puolustaa niin kovasti ruokaansa muilta koirilta.

Muuten Morris tulee loistavasti toimeen narttukoirien kanssa. Uroskoirien suhteen Morris on hyvin valikoiva, joten uroskoiran kanssa samaan kotiin emme Morrista luovuta. Morrikselle tärkeintä maailmassa ovat ihmiset ja se hakee kovasti huomiota, jos yrität kävellä Morriksen häkin ohi alkaa hän hyppiä ja pomppia ympäriinsä kiinnittääkseen huomiosi. Jos annat tälle vanhemmalle herralle mahdollisuuden, hän näyttää hyvin nopeasti kuinka paljon hän sinusta pitää. Kaipuu ihmisen luo ilmenee myös karkailuyrityksinä, joiden vuoksi Morrisin häkkiä on jouduttu korottamaan.

Morrisilla tuntuu olevan aina hauskaa. Välillä saa jopa sellaisen vaikutuksen papasta, että “iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn”. Vaikka ei Morris mitenkään tyhmä ole, osaa hän temppujakin: pyynnöstä Morris nousee ihmistä vasten niin, että laittaa etutassunsa ihmisen käsivarsille.

Kooltaan Morris on n. 55cm korkea ja painaa varmasti yli 30kg. Pappa on päässyt vähän pulskaan kuntoon, mihin kodin on hyvä kiinnittää huomiota alusta asti.

15.7.2014
Ei mennyt kauaa kun Glinan tarhalle tultuamme jouduimme “metsästys” puuhiin. Herra Morris oli karannut häkistään ja aiheutti sekasortoa niin muissa häkeissä kuin vapaanakin asuvissa koirissa. Haukku- ja huutometelin säestämänä tämä iloinen herraskoira pinkoi häkkirivien välissä ja selvästi nautti saamastaan huomiosta, aivan kuin tämä olisi Morrikselle leikkiä. Kesti kauan, ennen kuin Carmen sai hieman ylipainoisen Morriksen takaisin häkkiinsä, monta kertaa pappa kääntyi ovelta takaisin ja jatkoi leikkiään! Kuitenkin saimme Morriksen punnerrettua häkkiinsä takaisin ja myöhemmin palasimme tutustumaan häneen tarkemmin.

Morris on äärettömän ystävällinen, kohtelias ja lempeä ukko, joka jakeli pusuja häneen tutustuvaan varaajaansa. Sosiaalinen ja rohkea Morris hurmasi todella varaajansa ja muut hänet nähneet Kulkurien aktiivit. Morriksen karva on karkea ja siinä voisikin olla ripaus jotain terrieriä tai snautseria. Omapäisyys karkailuasiassa voisi myös olla periytyvää ja rodunomaista. Morriksen hampaat oli ikään nähden hyvät.

21.2.2015
Morris on selvinnyt jälleen yhdestä kamalasta talvesta Romaniassa. Kurakausi on pahimmillaan ja tämän partasuun iho ja tassut ovat varmasti kovilla, kun ne eivät pääse kuivumaan koskaan kunnolla ennen uutta kurassa tepastelua. Morris asuu edelleen yksin häkissään, eikä viihdy siellä ollenkaan. Olisiko Morrisille jossain oma koti, pehmeä peti ja vaikkapa mukava tyttökoira kaverina odottamassa? Jos sinulla on kodissasi Morrisin menevä aukko, ota yhteyttä varaajaan!

20.3.2015
Morris on hieman malttamaton herra. Jos ihminen menee ensin viereiseen häkkiin, tulee Morris pyörimään ja hyörimään aidalle. Kun ihminen sitten tulee Morrisin häkkiin, rauhoittuu herra nopeasti ja tulee ihmiseen kiinni rapsutuksia hakien. Morris on fiksu kaveri, sillä se osaa hakea namit ihan itse ihmisen taskusta, mutta lopettaa tämän omatoimisuuden kun siitä huomauttaa. Ketteryys on edelleen herralla tallessa ja taidonnäytteitäkin herra antoi kun vierailijat lähtevät häkistä. Morrisilta löytyy omaa tahtoa ja luonnetta, mutta se on onneksi tavattoman ahne ja oppii namien avulla varmasti vaikka mitä!

12.5.2015
Toukokuussa Glinan tarhalla vierailleet Kulkurien aktiivit luonnehtivat Morrisia hassuksi pusuttelijaksi, joka haukkuu kovasti ennen kuin ihminen pääsee sen häkkiin. Tämän jälkeen Morris on aivan hiljaa ja keskittyy täysin ihmiseen ja siltä saamaansa huomioon. Luonteeltaanhan Morris on iloinen, ystävällinen, hauska ja sosiaalinen. Morris on aikamoinen vekkuli koiraksi, mutta samalla se on jollain tapaa hyvin herkän oloinen ja varmasti nauttisi rauhallisesta kodista jossa pääsisi kuitenkin lenkille ja voisi touhuta jotain pientä mukavaa ihan omaksi iloksi. Morris ei ole ylienerginen eikä se hötkyile turhia, joten sen kanssa olisi varmasti miellyttävä asustella.

21.7.2015
Morrisia on aina yhtä mukava nähdä! Iloinen ja kohtelias, lempeä ja miellyttävä herra ottaa kaikki vieraat vastaan hännän heilutuksella ja voipa ihminen saada herralta hempeän suukonkin poskelle. Positiivisuus valtaa mielen kun Morrisin kanssa viettää aikaa, voisi kuvitella koko talon täyttyvän siitä onnellisuudesta ja ilosta, mitä Morrisin sisällä on. Jos vain löytyisi sellainen talo, tai ihan asuntokin riittäisi, minne Morris pääsisi..

28.9.2015
Mr Morris on ikävä kyllä saanut itsensä “hieman” pulleaan kuntoon. Kiloja on helpompi kerätä kuin päästä niistä eroon ja tässä asiassa Morris tarvitsisikin nyt hieman apua. Morris tarvitsee säännöllistä, monipuolista liikuntaa sekä hyvää ja terveellistä ravintoa. Morris on erittäin ihmisrakas ja painautuu tiiviisti ihmisen kylkeen saadessaan rapsutuksia. Välillä Morris jopa intoutui leikkimään.  Morris on todella hyvätahtoinen sekä kiltti ja osasi myös tarvittaessa rauhoittua.

Morris on nyt asunut Glinan tarhalla noin 4 vuotta ja olisikin jo korkea aika saada tämä ukkeli omaan kotiin, ettei Morrisin tarvitsisi selviytyä jälleen toisesta talvesta Glinalla.

Morrisille lisätty muutama kuva syyskuun reissulta.

11.11.2015
Yhdistyksemme edustajat kävivät Romaniassa marraskuussa ja tapasivat myös ihanan Mr Morriksen, Glinan tarhalla. Täällä Morris on viettänyt viimeiset neljä vuotta. Morris on luottavainen, ystävällinen ja tulee heti epäröimättä luokse kun vierailijat kampevat itsensä häkkiin. Morris painaa tällä hetkellä arviolta noin 35kg, eli aika reilusti yli sen mitä olisi ihannepaino.

Morris on aktiivinen koira, mutta malttaa kuitenkin rauhoittua välillä. Hampaat Morriksella on hyvässä kunnossa kun ottaa huomioon, että Morris jo on hieman iäkkäämpi tyyppi.Morris saa olla yksin häkissään, sillä muiden koirien mielestä Morrista on jostain syystä helppo kiusata. Morris itse tulisi muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Morriksen olisi jo korkea aika saada nauttia siitä oman kodin tuomasta turvasta ja kivoista eläkeläispäivistä, ilman huolen häivää huomisesta.

Uusia kuvia lisätty marraskuulta.

13.11.2015
VIHDOINKIN! Mr Morris on kohta matkalla kotiin. Omaan kotiin. Ikiomaan!!

” Kun kuu aloitti vahtivuoroaan, se siirtyi siten, että saattoi luoda hämyistä valoaan yhteen tiettyyn pieneen kohtaan. Kuun säteiden osuessa kohteeseensa, koira haukkotteli ja nousi ylös hiukan kankein koivin ja venytteli.

Kun se oli varma, ettei kukaan näe, se käveli häkkinsä verkkoaidan viereen ja varovasti kurotti tassullaan aidan toiselle puolelle. Hätkähtäen se veti tassunsa takaisin häkkinsä sisäpuolelle, mutta kurkotti päättäväisenä uudelleen ja tällä kertaa se jätti t…assunsa häkin ulkopuolelle. Kuu katseli koiran toimia samaan aikaan sekä hellästi että huvittuneena.

Pitkän tovin vanha koira maisteli tassullaan häkin ulkopuolella olevaa maata. Lopulta se nyökkäsi päättäväisesti, veti tassunsa takaisin ja asettui maate sille kuormalavalle, joka oli ollut sen makuualusta niin monta vuotta, ettei se itse edes välittänyt laskea.

Laskiessaan päänsä yötuulen viilentämälle puulle se nuolaisi suupieliään ja nenänpäätään ja huokaisi. Hiukan sitä kyllä jännitti, mutta maisteltuaan tassullaan vapautta, se tiesi pärjäävänsä. Sitten se nukahti levollisena.

Kuu siirsi valoaan, jottei häiritsisi koiran unia. Jatkaessaan matkaansa seuraavan sitä tarvitsevan koiran luo kuu hymähti. Morris tulisi paitsi pärjäämään, se tulisi myös onnellisemmaksi kuin se itse tiesi olevan mahdollista. Morris jättäisi taakseen verkkoaidat, kuormalavat, tuulet ja tuiskut ja matkustaisi kotiin.

Ja hyvä niin.”

1.1.2016
31.1.2015 saapui vuoden viimeinen lento, kantaen mukanaan kallisarvoisia matkustajia. Monen, monen vuoden tarhalla olon jälkeen, Mr Morris pääsi vihdoinkin kotiutumaan.
Tähän oli hyvä päättää hieno ja vauhdikas vuosi.

Onnea Morris ja tervetuloa kotiin <3

————————————————————————————————————————–

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Tutustuthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa! Morris luovutetaan omaan kotiin asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Mr Morrisin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.