Päivitetty 12.12.2015

Kodin saanut koira: MR. WIGGINS


11.3.2015

11.3.2015

MR.WIGGINS

* 9-10-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

31.10.2014
Syksyyn 2013 saakka Romaniassa eleli kaduilla ns.yhteisökoiria eli koiria, jotka eivät olleet virallisesti kenenkään omistuksessa, mutta joita lähialueen asukkaat ruokkivat ja katsoivat hieman niiden perään. Nämä yhteisökoirat ovat lähes poikkeuksetta ihmisrakkaita ja sosiaalisia koiria. Syksyllä 2013 alkoivat lakimuutoksesta johtuen Romaniassa koiravainot eli yksikään koira ei ollut enää turvassa kadulla, vaan myös kilttejä yhteisökoiria otettiin kiinni ja tapettiin. Mr. Wiggins ja Mrs. Nana asuivat yhteisökoirina syksyyn 2013 asti, mutta koiravainojen alettua eräs alueen eläinrakas henkilö halusi viedä nämä ystävälliset koirat turvaan ja toimitti ne Glinan tarhalle Carmen Mandescun hoitoon. Tämä oli Mr. Wigginsin ja Mrs. Nanan onni, sillä muuten niiden kohtalo kadulla olisi ollut surullinen, kuten niin monilla niiden lajitovereilla Romaniassa.

Mr.Wiggins on noin 5-vuotias kastroitu uros ja kooltaan se on noin 50-55 cm korkea ja 20-25 kg painava. Luonteeltaan Wiggins on hyvin lempeä ja rauhallinen poika, joka nauttii suuresti ihmisen huomiosta. Kulkurien aktiivit tapasivat Wigginsin lokakuussa 2014 ja kertoivat sen olevan varsinainen ystävällinen, avoin ja hellyydenkipeä, kerrassan ihana koira! Wiggins vaikuttaa olevan erittäin tasapainoinen koira, joka ei pienestä hätkähdä tai stressaa.

Wiggins jakaa tällä hetkellä häkkinsä Mrs. Nanan kanssa ja tulee kaikkien koirien kanssa hienosti toimeen. Wiggins ei ole äänekäs eli se voisi soveltua asumaan myös kerrostalossa.

Harkitessasi Mr.Wigginsin adoptointia, muistathan, että koiran omistaminen vaatii aikaa ja hyviä hermoja. Koiraa ei oteta hetken mielijohteesta eikä säälistä. Koiran omistaminen sitoo ja velvoittaa, koiran tulee saada liikuntaa, aivojumppaa, rakkautta ja rajoja, ja jokaista koiraa täytyy opastaa ja kouluttaa. Uuteen elämään, ympäristöön ja perheeseen sopeutuminen voi kestää jopa puoli vuotta ja koiraan tulee sitoutua sen loppu elämän ajaksi. Tulevan kodin tulee tarjota Wigginsille sekä rajoja että rakkautta ja olla valmis opettamaan herralle alusta asti kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

Mr. Wiggins luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

16.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan Mr. Wigginsin. Tämän herran osalta uusimmat kuulumiset eivät olleet pelkästään hyviä, sillä Mr. Wiggins on tarhaolosuhteissa hieman vetäytynyt kuoreensa ollen nyt ujompi kuin aiemmin. Kulkurien aktiivit kertoivat, että Mr.Wiggins on jäänyt jonkun verran muiden koirien jalkoihin ja se ahdistuu hieman muiden koirien hepuleista samassa häkissä. Mr. Wiggins väistää uusia ihmisiä ja vetäytyy omiin oloihinsa. Yleisesti ottaen Mr.Wiggins on kuitenkin miellyttävän oloinen rauhallinen koira, joka tarvitsee rauhallisen kodin ja oman ihmisen johon tukeutua. Mistä löytyisi tälle ihanalle pojalle se oma koti, jossa se saisi tukea ja opastusta kotikoiran elämään? Mr. Wiggins voisi tykätä kovasti rauhallisesta koirakaverista uudessa kodissa.

Lisätty uusia kuvia herrasta!

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Wigginsin toukokuussa 2015. Tällöinkään Wiggins ei tullut ulos kopista, mutta se ei varsinaisesti väistä ihmistä. Sen sijaan Wiggins väistää muita koiria, sillä ne kiusaavat sitä. Wiggins antaa vieraankin ihmisen koskea siihen ja kun Wigginsiä silittää, kellahtaa se kyljelleen kopissa. Wiggins ujostelee ihmistä jonkun verran, mutta todella nauttii rapsutuksista, painaa silmät kiinni ja on paikallaan. Kulkurien aktiivit kuvailivat Wigginsiä rauhalliseksi ja todella sympaattiseksi koiraksi, jolla on sielukas katse. Wigginsin turkki on todella hyvässä kunnossa ja se antaa katsoa hampaat ja tassut nätisti. Takahampaissa sillä on halkeamia ja todella paljon hammaskiveä. Muuten Wiggins on hyvässä kunnossa, eikä sille ole kertynyt liikakiloja kuten monelle muulle koiralle tarhalla.

18.7.2015
Tapasimme Mr.Wigginsin heinäkuussa Glinan tarhalla. Wiggins oli ensin meitä vastassa häkin ovella, mutta kuten toukokuussakin edellisen Kulkurien vierailun aikana, meni Wiggins koppiin, kun sille vieraita ihmisiä meni sen häkkiin. Carmen Mandescu kertoi meille, että tämä johtuu  edelleen sen häkkitovereista, Goofysta ja Mrs. Nanasta, sillä Mr. Wiggins menee hämilleen näiden kahden muun innosta ja energiasta. Mr. Wiggins antaa kyllä rapsuttaa ja koskea itseäänsä kopissa ja jopa tykkää rapsutuksista.

6.8.2015
Lisätty video Mr.Wigginsistä.

25.8.2015
Ilouutisia! Mr. Wiggins on tänään varattu omaan kotiin Suomeen!

12.12.2015
Wiggins on tänään lentänyt omaan kotiin Suomeen. Onnea Wiggins perheineen!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveys -osioon, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Mr. Wigginsin yhteyshenkilönä toimi Niina.

Video 7/2015

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.