Päivitetty 08.11.2017

Kodin saanut koira: MRS. NANA (Suomessa)


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Turun seutu)
steriloitu

 

31.10.2014
Syksyyn 2013 saakka Romaniassa eleli kaduilla ns.yhteisökoiria eli koiria, jotka eivät olleet virallisesti kenenkään omistuksessa, mutta joita lähialueen asukkaat ruokkivat ja katsoivat hieman niiden perään. Nämä yhteisökoirat ovat lähes poikkeuksetta ihmisrakkaita ja sosiaalisia koiria. Syksyllä 2013 alkoivat lakimuutoksesta johtuen Romaniassa koiravainot eli yksikään koira ei ollut enää turvassa kadulla vaan myös kilttejä yhteisökoiria otettiin kiinni ja tapettiin. Mrs.Nana ja Mr. Wiggins asuivat yhteisökoirina syksyyn 2013 asti, mutta koiravainojen alettua eräs alueen eläinrakas henkilö halusi viedä nämä ystävälliset koirat turvaan ja toimitti ne Glinan tarhalle Carmen Mandescun hoitoon. Tämä oli Mr. Wigginsin ja Mrs. Nanan onni, sillä muuten niiden kohtalo kadulla olisi ollut surullinen, kuten niin monilla niiden lajitovereilla Romaniassa.

Mrs. Nana on noin 8-vuotias steriloitu narttu ja kooltaan se on reilu 45cm korkea ja 25 kg painava. Tällä hetkellä Nanalla on hieman ylipainoa ja tulevan kodin olisikin hyvä tarkkailla rouvan painoa hieman sekä panostaa laadukkaaseen ruokaan ja riittäävään liikuntaan, sillä ylipaino ei ole koskaan koiralle hyväksi.

Ikäisekseen Nana on erittän reipas, iloinen ja energinen, mutta ei millään lailla ylivilkas häseltäjä. Nana haluaa vain olla ihmisen lähellä ja saada huomiota. Kulkurien aktiivit tapasivat Nana lokakuussa 2014 ja kertoivat sen olevan varsinainen ystävällinen pusutyttö.

Nana jakaa tällä hetkellä häkkinsä Mr.Wigginsin kanssa ollen pomo näistä kahdesta koirasta. Nana tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Nana ei ole äänekäs eli se voisi soveltua asumaan myös kerrostalossa.

Harkitessasi Nanan adoptointia, muistathan, että koiran omistaminen vaatii aikaa ja hyviä hermoja. Koiraa ei oteta hetken mielijohteesta eikä säälistä. Koiran omistaminen sitoo ja velvoittaa, koiran tulee saada liikuntaa, aivojumppaa, rakkautta ja rajoja, ja jokaista koiraa täytyy opastaa ja kouluttaa. Uuteen elämään, ympäristöön ja perheeseen sopeutuminen voi kestää jopa puoli vuotta ja koiraan tulee sitoutua sen loppu elämän ajaksi. Tulevan kodin tulee tarjota Nanalle sekä rajoja että rakkautta ja olla valmis opettamaan Nanalle alusta asti kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

16.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Nanan. Aktiivit kertoivat, että Nana on todella sosiaalinen ja iloinen koira, joka tulee heti syliin, hakee huomiota ja rapsutuksia, muttei hypi tai tunkeile liikaa. Ihmisen mennessä sen häkkiin, Nana heittää selälleen heti pyytäen maharapsutuksia. Kulkurien aktiivit kertoivatkin, että Nana rakastaa ihmisiä yli kaiken! Nana on myös ahne ja tästä johtuen ei ole ihme, että se on todella lihavassa kunnossa ja laihdutuskuurin tarpeessa! Tulevan kodin tulee sitoutua Nanan painonhallintaan ja laihdutukseen.

Ahneudesta huolimatta Nana osaa keskittyä namien kanssa ja pyrkii löytämään keinot saadakseen herkun. Se odottaa kärsivällisesti, ja tietää kokoajan missä nami on. Nana on varmasti siis helposti motivoitavissa namien avulla!

Kokonaisuutena Kulkurien aktiivit kuvailivat Nanaa fiksuksi, leppoisaksi, rauhalliseksi ja hyvin kultaiseksi koiraksi. Missä olisi Nanan ikioma koti? Lisätty uusia kuvia Nanalle.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Nanan toukokuussa 2015 ja se on edelleen täysin oma itsensä: sosiaalinen ja leikkisä tapaus, jonka mielestä vieraatkin ihmiset ovat ihania. Nana painautuu ihmistä vasten, toivoen rapsutuksia ja huomiota. Kokonaisuutena Nana on todella sympaattinen ja hyväntahtoinen pakkaus. Nana tarvitsisi kipeästi painonpudotusta, sillä sille on kertynyt liikakiloja.

18.7.2015
Tapasimme Mrs. Nanan Glinan tarhalla heinäkuussa ja huomasimme, että se on ehkä hieman laihtunut sitten viime kerran! Nanalla on kuitenkin edelleen reilusti ylipainoa, jota sen tulisi pudottaa, mutta tarhaolosuhteissa se on lähes mahdotonta. Tämä sosiaalinen ja iloinen pakkaus tarvitsisikin ikioman kodin, jossa saisi sopivassa suhteessa liikuntaa ja ruokaa sekä rajattoman määrän rakkautta. Lisätty uusia kuvia.

25.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Glinan tarhalla 9.9.2015 ja tapasivat siellä myös iloisen Nanan. Nana on edelleen oma itsensä eli todella kiltti, lempeä ja ihmisrakas. Nana istuskelee tyytyväisenä ihmisen vierellä ja saadessaan rapsutuksia ikään kuin hymyilee koko ajan. Nana kestää hienosti häkkitoveriaan Goofya, joka rymistelee ympäri häkkiä melkoisella vauhdilla. Lisätty uusia kuvia Nanalle.

12.11.2015
Mustia koiria adoptoidaan selkeästi vähiten tarhoilta, samoin kuin hieman vanhempia koiria. Onko tässä syy miksei tasapainoinen ja rauhallinen Nana ole vieläkään löytänyt omaa kotiaan? Kulkurien aktiivit tapasivat Nanan marraskuussa 2015. He kertoivat Nanan malttavan odottaa ja osaavan hienosti keskittyä saadessaan herkkuja. Nana kaipaa ihmisen huomiota ja tulee itse luokse pyytäen huomiota tunkemalla syliin asti. Kuten Nanan iästä saattaa jo arvata, eivät Nanan hampaat ole enää priimakunnossa, vaan niissä on hammaskiveä.

18.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Nanan Glinan tarhalla tammikuussa 2016 ja kertoivat sen olevan edelleen rauhallinen ja arvokas daami, joka arvostaa enemmän huomiota kuin namupaloja. Olisi hienoa, jos tämä sydämellinen rouva pääsisi monen vuoden tarhaelämän jälkeen vihdoin nauttimaan pehmeästä pedistä ja oman kodin lämmöstä.

30.5.2016
“Kiltti, lempeä ja aivan ihana.” Näillä sanoilla Kulkurien aktiivit kuvailivat Nanaa, kun tapasivat sen Glinan tarhalla toukokuussa. Nana on rauhallinen ja hiljainen rouva, joka ei tee itsestään mitään numeroa eikä hermostu edes häkkitoveri Goofyn höseltäessä ympärillä. Nala tulee heti vieraidenkin ihmisten luokse ja tunkee syliin rapsuteltavaksi. Nana antaa käsitellä itseään miten vaan, kunhan vaan saa olla ihmisten kanssa. Missä olisi tämän tarhalla hieman näkymättömättömäksi jäävän, mutta äärimmäisen viisaan koiran ikioma koti? Lisätty uusia kuvia Nanalle.

31.5.2016
Voi tätä onnen päivää: Nana on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

9.7.2106
Nana on tänään matkustanut Suomeen ja pääsee nyt ensimmäistä kertaa elämässään omaan kotiin. Onnea Nana ja perhe!

10.1.2017
Nanan onni olikin lyhytaikaista ja se palaa uudelleen etsimään sitä omaa, sitoutunutta kotiaan. Nana on nyt siirtynyt kotihoitoon ja kerromme Nanan kuulumisia kotihoidosta piakkoin, kunhan se on ensin hieman kotiutunut. Edellisessä kodissa Nana näykkäisi lasta, joten emme suosittele Nanaa lapsiperheeseen.

16.1.2017
Nana on nyt ollut noin viikon kothoidossa ja saimme kotihoitajalta tämän ihanan mummokoiran kuulumisia:

Nana tykkää rauhallisesta menosta. Nana antaa koskettaa tassuja, katsoa suuhun ja ruokakuppia saa siirtää hänen ruokailessa. Nana on tutkinut pihaa uteliaana ja ottaa ulkona jopa juoksuaskeleita, joten hänen kanssaan voisi mennä ihan järkevän kokoisille lenkeille. Tällä hetkellä Nana ei ole paksu, vaan sopivan painoinen, vaikkakin herkut ja ruoka maistuvat erittäin hyvin. Painoa Nanalla on nyt 19 kiloa. Toisia koiria Nana vielä arastelee ja siksi murisee niille. Ajan kanssa Nana varmasti tulee tottumaan toisiin koiriin, sillä myös sen edellisessä kodissa sillä oli kaksi koirakaveria. Kissoille Nana murisee ja olisi menossa perään, mutta kotihoitopaikassa Nanaa totutetaan kissoihin vähitellen. Nana on hiljainen, joten sen puolesta voisi soveltua myös kerrostaloon. Nana on reipas mummokoira, eikä se aristele vieraitakaan ihmisiä, vaan ottaa heidät vastaan häntä heiluen.

Nanan niskassa on todettu vanha trauma, jonka seurauksena sille on jäänyt välilevytyrä. Nana saa tästä johtuen kipulääkettä päivittäin. Nanan ikäarviota on myös tarkistettu ja se on tällä hetkellä todennäköisesti noin 10-vuotias seniorirouva. Nanalle etsitään siis nyt rauhallista ja ehdottomasti sitoutunutta eläkekotia, joka ymmärtää vanhan koiran erityistarpeita.

26.1.2017
Saimme taas Nanan kuulumisia kotihoitajalta ja kotiutuminen on sujunut olosuhteisiin nähden hyvin. Nana on erittäin paljon ruoan perään ja vahtii selvästi kaikkea ruokaan liittyvää toisilta koirilta. Ihminen sen sijaan on Nanalle täysin ok myös ruokailutilanteissa.

Nanalle ihmiset ovat kaikki kaikessa ja se nauttii suuresti ihmisten huomiosta. Tällä hetkellä muuten Nanan elämänilo on hieman kateissa eikä sen silmistä paista se sama tuttu iloinen pilke kuin ennen. Tämä on tosin täysin ymmärrettävää, sillä se on kokenut suuria muutoksia viimeisen puolen vuoden aikana. Vähitellen varmasti ilo palaa Nanankin olemukseen, kunhan se saa rauhassa ensin toipua kokemuksistaan.

Nana ei ole vielä sopeutunut elämään kissojen kanssa, vaan saattaa äkillisesti lähteä jahtaamaan niitä. Tästä johtuen Nanaa ei sijoiteta kissakotiin.

Lisätty uusia kuvia ja kaksi videota Nanalle.

18.2.2017
Nana on ollut nyt reilun kuukauden kotihoidossa. Mummo on alkanut saamaan elämänilonsa takaisin ja kotihoitajan mielestä on mitä valloittavin persoona. Nana on kaikesta kovin kiitollinen ja tunkee ihan syliin asti, niin rakkaita ihmiset ovat sille.

Nanan välilevytyrä oireilee lähinnä ajoittain jonkinlaisena jalkojen tunnottomuutena, mutta juoksemista se ei estä. Mummoa voi pitää vapaana turvallisella alueella ja Nana tykkääkin juosta hoitopaikan läheisellä pellolla ja hakee sieltä häntä vinhasti heiluen hiirenpesiä.

Yhteiselämä hoitopaikan koirien kanssa sujuu mallikkaasti, mutta vaikka onkin kissojen kanssa hieman edistynyt, niin kissakotiin mummoa ei voi suositella.

22.3.2017
Nana on ollut nyt runsaat kaksi kuukautta hoitopaikassaan. Hoitajan mielestä Nana on aika helppo koira ja erittäin persoonallinen luonteeltaan. Ihmisrakkaana se nukkuu yönsä hoitajan jalkopäässä ja kun huomaa ihmisen heräävän, niin tulee tonkimaan kainaloon. Se on kiltti ja todella kultainen mummo. Nana myös juttelee örinöillä, erityisesti silloin kun on jotain vailla. Nanalla on erikoisuus. Se on tuoksukoira. Tuoksukoirat erittää rauhasillaan hyvää tuoksua ollessaan onnellisia.

Nanan hampaissa on hammaskiveä, eikä ne ole ihan priimakunnossa. Tulevan kodin pitääkin varautua jonkinlaiseen hammasremonttiin tulevaisuudessa.

3.6.2017
Saimme kuulumisia Nanalta. Hoitopaikassa kokeiltiin miten Nana pärjää ilman kipulääkettä ja näyttäisi siltä, että sitä voi antaa vain tarvittaessa. Nana on saanut “käppäillä” pihalla ihan omaan tahtiinsa ja yhteisillä lenkeillä Nana kulkee hienosti vapaana ja tulee kutsusta luokse. Nana pärjää isossakin koiralaumassa, mutta onnellisin tämä mummeli varmaan olisi mukavan vanhemman uroksen kaverina, tai mikei myös ainoana silmäteränä.

12.8.2017
Nanan ei enää tarvitse etsiä kotia. Se saa jäädä tutuksi tulleeseen kotiin ja laumaan. Sen nimen edessä komeilee VARATTU.

Nana luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin. Myös koirien terveydestä kertovaan sivuun on hyvä tutustua!

Mrs.Nanan yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

Nana kotihoidossa 22.1.2017

Nana kotihoidossa 1/2017

Video 7/2015

Video 3/2015:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.