Päivitetty 18.03.2019

Kodin saanut koira: NASU


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assciation/Cosoba)
ei steriloitu

 

Nasu on herättänyt runsaasti kiinnostusta, joten siitä ei oteta enempää kyselyitä. 

Perustiedot ja tausta

7.2.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Adina Vladut tekee eläinlääkärin työnsä lisäksi eläinsuojelutyötä ja on perustanut Cosobaan, noin puolen tunnin matkan päähän Bukarestista, koiratarhan auttaakseen Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2017 hän perusti myös One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kanssa Kulkurit tekevät tiiviisti yhteistyötä.

Talven aikana One Rescue Associationin Cosoban tarhalle on taas perinteisesti hylätty ja tuotu kodittomia koiria loputtomiin. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville koirille, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan.

Moppijengin viisi pientä, mustaa palleroa kuuluvat näihin talven aikana hylättyihin pentuihin ja nyt ne kaikki pian aloittavat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Näistä yksi on Nasu. Nasu hylättiin Cosoban tarhalle kahden siskonsa kanssa lokakuussa 2018 Kulkurien aktiivien ollessa tarhalla vierailulla. Pennut löytyivät kesken päivän touhujen muovipussista tarhan porttien edestä. Joku oli dumpannut ne siihen ja toivonut, että Adina löytäisi ne ja pitäisi niistä huolta.

Nasu ja sen kaksi sisarusta sairastuivat monen muun romanialaisen pennun tavoin parvoon, mutta sisukkaina pikkukoirina ne selättivät taudin jo ovat nyt täysin terveitä, hyvinvoivia pentuja.

Nasu on iloinen, reipas ja touhukas pentu. Siis juuri sellainen, kuin pennun kuuluukin olla. Se ulkoilee muiden Moppijengiläisten kanssa tarhalla ongelmitta ja tulee hyvin toimeen niin ihmisten, kuin koirienkin kanssa. Iltaisin tarhan työntekijät kantavat Nasun kavereineen sisätiloihin nukkumaan, eli Nasu on todennäköisesti jo tottunut käsittelyyn.

Nasu on noin 25 cm korkea ja painaa noin 3 kg.

9.3.2019

Pikkuinen Nasu pääsi tänään oman perheensä luo Suomeen.

13.2.2019

Onnekas pieni Nasu on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

7.2.2019

Nasu aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nasu tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistyksen yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Nasu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nasu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nasun yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.