Päivitetty 11.04.2022

Kodin saanut koira: NATALIS


Syntymäaika: 12/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.11.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa sterilointityön merkeissä.

Natalis on saapunut Carpen tarhalle keväällä 2021. Jos ei elämä tarhallakaan yhdellekään koiralle kummoista, saati ideaalia ole, on Nataliksen entinen elämä ollut kammottavaa. Natalis on asunut pellolla kytkettynä ns. “omistettuna koirana” ja sitä on käyty ruokkimassa kerran viikossa. Kauanko Natalis on siellä ollut ja miksi, emme tiedä, mutta tarhalle päästessään se oli hyvin laiha ja huonossa kunnossa. Kuluneen vuoden aikana Natalis on kuitenkin saanut elämästä kiinni ja kun sitä katsoo nyt, ei voisi uskoa sen olevan sama koira. Niin upea siitä on tullut. Entisestään hämmästyttävää on Nataliksen luonne sen kokemuksiin nähden. Natalis on avoin, sosiaalinen, tasapainoisen oloinen ja ihmisrakas koira, joka on ihastuksissaan saadessaan uusia vieraita häkkiinsä aktiiviemme vieraillessa Romaniassa lokakuussa 2021. Natalis tutustuu vieraisiin innokkaasti ja kaikki herkut ovat siitä ihan parasta!

Natalis on isohko nuori koira (55 cm/22-25 kg) ja se tulee tulevassa kodissaan tarvitsemaan reippaasti liikuntaa ja muita virikkeitä tasapainoiseen ja onnelliseen koiran elämään. Ihan sohvaperunaksi Nataliksesta ei ole, mutta eiköhän hänestä kunnon metsälenkin päätteeksi saa kaverin sohvan nurkkaankin. Tarhaoloissa Natalis ei vaikuttaisi olevan kova haukkumaan. Natalista on varmasti kotioloissa mukava kouluttaa positiivisen vahvistamisen keinoin, koska se on herkästi motivoitavissa herkuilla. Natalis vaikuttaa kestävältä ja sitkeältä rotusekoitukselta, ja siitä saisikin varmasti oivallisen kaverin pidemmillekin vaelluksille ja miksei harrastuksiinkin.

Natalis etsii liikunnallista ja motivoitunutta kotia loppuelämäkseen.

Päivitykset

11.4.2022
Natalis matkusti omaan kotiin 9.4.2022

13.1.2022

Natalis on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea!

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Natalis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Natalis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.