Päivitetty 13.03.2019

Kotia etsivä koira: NEASSA (Road Puppies)


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

18.11.2018
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana Bodea oli törmännyt matkallaan Cosoban tarhalle Neassaan ja sen sisaruksiin, ja tuonut ne mukanaan tarhalle suojaan. Alunperin pentuja oli ollut kaikkiaan 11, mutta 4 niistä kuoli valitettavasti parvovirukseen. Nyt selvinneet 7 pentua; Neassa, Neela, Nanda, Neville, NiaNerida ja Nacho pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ihkaomia kotejaan.

Pennut on jaettu kahteen häkkiin ja Neassa asuttaa omaansa Neelan, Nandan ja Nevillen kanssa. Nämä neljä ovat pentueen ujoimmat jäsenet. Pennut tulevat äärimmäisen hyvin toimeen keskenään, vaikka tilaa ei aivan kauheasti olekaan. Myös naapurihäkkien koirien kanssa meno on erittäin sopuisaa ja Road Puppies- pennut vaikuttavatkin hyvin “koiraystävällisiltä” nuorukaisilta. Uudessa kodissa voisi olla joku reipas koirakaveri odottamassa, sillä jännittävissä tilanteissa pennut turvautuvat toisiinsa.  Vieraita ihmisiä Neassa jännitti kovasti ja tyttö onkin koko pentueen arin. Neassa tulee tarvitsemaan kodin, jossa ymmärretään arkaa koiraa, osataan toimia sen kanssa ja ollaan valmiita antamaan Neassalle aikaa tottunu kaikkeen uuteen omaa tahtiaan. Neassa jännitti sisätiloissa niin paljon, että Ioana joutui ottamaan tytön ulos kuvia varten. Ulkona Neassa oli edelleen aika jäässä. Vieraat saivat kyllä koskea, mutta tyttö oli selvästi hieman ahdistunut tilanteesta. Ymmärtäväisessä kodissa Neassasta tulee varmasti mitä hienoin koira. Neassan ei kuultu haukkuvan.

Neassan odotetaan kasvavan keskikokoiseksi.

Allaolevalla videolla Neassa esiintyy numerolla 54.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

10.01.2019
Aktiiviemme marraskuun reissun päivitys Neassasta alkaa sanoilla “Voi kulta pieni Neassa”. Tämä kuvastaa hyvin sitä mitä me kaikki tunnemme tätä arkajalkaa kohtaan <3 Ioanan kanssa Neassa on edelleenkin ok ja Ioana muun muassa ulkoiluttaa Neassaa tarhan pihalla melkein päivittäin. Vieraat taas ovat todellinen jännitysnäytelmä Neassalle. Aktiiviemme mennessä Neassan häkille se meni moikkaamaan Ioanaa, mutta reissuporukkamme lähestyessä se paineli jälleen takaisin omaan koppiinsa. Neassalle heiteltiin nameja häkin lattialle selkä koiraan päin ja nämä namit Neassa kävi nappaamaassa. Kuitenkin niin, että vähintään takatassut olivat turvallisessa kopissaan. Häkissä olleen aktiivimme lähdettyä Neassa pujahti haistelemaan vieraan hajuja hyvin tarkasti. Neassa on todella utelias, mutta uskallus ei tarhalla kasvaneella koiralla vielä vaan riitä tälläisiin normi arjesta poikkeaviin muutoksiin. Aina kun Neassalla on ollut häkkikaveri, Neassakin on ottanut pari askelta eteenpäin reippaudessa, joten tulevassa kodissa reipas ja tasapainoinen koirakaveri auttaisi varmasti paljon neitokaisen kotiutumisessa.

18.11.2018
Neassa rakas <3 Kuukaudesta toiseen tämä niin tavallinen, ujo ja herkkä tyttö odottaa, että joku sen huomaisi. Neassan kuulumiset ovat monesti aika mitäänsanomattomia, mutta Neassasta ei ole koskaan oikein mitään uutta kerrottavaa. Tyttö on jumiutunut omaan kuplaansa ja vieraiden tullessa poistuu häkkiinsä. Neassa osoittaa kiinnostusta ihmisiä kohtaan ja tutun Ioanan kanssa Neassa on aivan täysin erilainen. Neassa asustaa tällä hetkellä reippaan Cecilian kanssa ja saakin siitä hieman tsemppiä itselleen. Muiden koirien kanssa Neassa tulee äärimmäisen hyvin toimeen ja häkkikavereiden vaihdokset ovat olleet todella helppoja toteuttaa. Neassalle olisikin varmasti todella hyvä juttu, jos tulevassa perheessä olisi reipas koirakaveri odottamassa ja ohjaamassa kotikoiran elämän saloihin.

27.08.2018
Neassasta ei kauheasti ole kerrottavaa. Tyttönen tavattiin jälleen heinäkuussa ja tilanne Neassan kohdalla oli edelleen samanlainen. Tällä kertaa Neassa oli tapaamisen ajan omassa häkissä ja asusteli vielä tuolloin Neville- veljensä kanssa, joka on jo ehtinyt lentämään omaan kotiinsa Suomeen. Neassa on edelleen ujo, eikä oikein tahdo rohakistua tervehtimään . Tarha on kuitenkin äärimmäisen vaikea paikka koiralle kehittyä ja rohkaistua, joten oma koti olisi pienelle Neassalle pelastus.

Lisätty Neassalle video, missä tyttö tutkii aktiiviemme tuomaa hajuhuivia.

08.07.2018
Neassa päästettiin ulos häkistä aktiiviemme tavatessa tytön. Neassa hakee paljon turvaa itselleen tutusta ja turvallisesta Ioanasta. Ulkona olleessan Neassa keskittyi aika paljon vain haistelemaan hajuja, mutta oli selvästi reippaampi kuin häkissä. Vieraat ihmiset kuitenkin jännittävät. Kun yksi aktiivimme meni Neassan kanssa häkkiin, niin tyttö meni omaan koppiinsa, eikä tullut sieltä enää ulos. Reipas ja mallia näyttävä koirakaveri tekisi varmasti todella hyvää tälle tytölle. Neassa on koira, joka tarvitsee ymmärrystä perheeltään. Elämänsä tarhalla viettänyt koira tietenkin jännittää uusia ja itselleen outoja asioita, mutta rakkaudella ja ajalla tytöstä kuoriutuu varmasti mitä mainioin tyyppi <3

06.05.2018
Neassa jatkaa kodin etsintäänsä aikuisten koirien kategoriassa

29.03.2018
Aktiivimme pääsivät tapaamaan niin kaunista Neassaa maaliskuisella reissullaan. Neassa asuu samassa häkissä veljensä Nevillen kanssa ja pari tulee oikein hyvin juttuun keskenään. Suureksi yllätykseksemme Neassa oli tullut todella paljon eteenpäin sitten marraskuun. Neassa on edelleen aika ujo ja selvästi vetäytyväisempi kuin esimerkiksi Neville. Aikaa ja kärsivällisyyttä tullaan tytön kanssa joka tapauksessa tarvitsemaan. Neassassa näkyy kuitenkin myös se sosiaalinen ja ihmisen seuraan kaipaava puoli. Heti aktiiviemme mentyä häkkiin Neville ja Neassa syöksyi haistelemaan heidät ja hakemaan heille annetun hanskan. Kaiken kukkuraksi Neassa on hyväksynyt Ioanan miehen ja onkin tämän kanssa oikein hyvää pataa. Neassa lämpeneekin nopeasti vieraille, eikä aikaakaan, kun vieraiden tarjoamat namitkin jo maistuivat.

Neassa ei lähde muiden haukkumiseen ja rähinöintiin ollenkaan mukaan.

16.12.2017
Voi Neassa pientä… Aktiivimme näkivät Neassan marraskuisella reissullaan. Tai ainakin he näkivät Neassan kuonon. Tyttö oli äärimmäisen jännittinyt, eikä suostunut tulemaan kopistaan ulos edes Ioanan suostuttelemana. Tyttö onkin selvästi ottanut hieman takapakkia sitten syyskuun ja tarvitsisi kipeästi sen oman kodin, jossa tyttönen pääsisi kukoistamaan ja näyttämään millainen kultakimpale oikeasti onkaan. Neassasta ei valitettavasti saatu marraskuisella reissulla kuvia, sillä tyttö tuli kopista ulos vasta, kun aktiivimme jatkoivat kierrostaan jo seuraavan häkin asukkaiden luokse. Tuolloin Neassa jäi uteliaana tarkkailemaan tilannetta häkkinsä ovelle.

Neassa tarvitsee koirakokeneen kodin, joka ymmärtää tälläisten arempien yksilöiden sielunelämää ja osaa toimia ja olla Neassan tukena niissä jännittävissä tilanteissa.

—————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neassa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neassa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.