Päivitetty 17.05.2018

Kotia etsivä koira: NEGRILA (Tulossa Suomeen 2.6.18)


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta (Päivitetty 17.5.2018)
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on komea mustanpuhuva Negrila.

Negrila on syntynyt kadulla. Se kuului isompaan koiralaumaan, joka eli tietyllä alueella. Ioana kävi usein ruokkimassa siellä koiria ja tutustui ihmisystävälliseen Negrilaan. Hän teki Negrilalle lupauksen, “sinä pääset täältä vielä turvaan”. Ennen kuin Ioana ehti täyttämään lupauksensa, ottivat rankkurit Negrilan kiinni ja veivät kunnalliselle koiratarhalle. Ioana etsi ystäväänsä tarhoilta ja kului tovi, mutta poikaa ei meinannut löytyä. Onneksi työ tuotti lopulta tulosta ja toukokuussa 2016 Ioana löysi Negrilan Mogosoaian tarhalta ja osti sen sieltä ulos. Tästä asti poika on totutellut OneVetissa uuteen elämään ja uusiin ihmisiin. Nyt sen on aika iso harppaus eteenpäin ja aloittaa ikioman kodin etsintä Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin.

Negrila on peruluonteeltaan rauhallinen, mutta kuitenkin leikkisä ja utelias koirapoika. Se tulee tarhalla mutkattomsti toimeen muiden koirien kanssa, sukupuolesta riippumatta. Pojan asuinkumppanit ovat vaihtuneet useasti koirien saadessa koteja Suomesta, mutta tämä ei ole Negrilaa haitannut. Poika on ottanut uudet tuttavuudet aina ilolla vastaan.

Ihmisiä kohtaan Negrila on ystävällinen ja nauttii kovasti saadessaan huomiota ja rapsutuksia. Aluksi se jännitti täysin vieraita ihmisiä, mutta on tarha-aikanaan reipastunut kovasti. Nykyisin Negrila tulee heti tekemään tuttavuutta kun sen häkkiin esim. Kulkurien yhdistysmatkoilla mennään.

Negrila pääsee välillä juoksemaan vapaaksi tarhan pihalla. Se pysyy ihmisten läheisyydessä ja tulee kutsuttaessa takaisin häkkiinsä. Negrila on harjoitellut myös hieman hihnassakävelyä ja se sujuukin oikein mallikkaasti. Tarhaoloissa poika ei juurikaan hauku. Negrila on testattu kissojen kanssa eikä se ole osoittanut liiallista kiinnostusta näitä kohtaan.

Negrila on noin 45-50cm korkea ja painoa sillä on 20+kg. Kiloja tosin tarhalla on tullut myös muutama ylimääräinen.

Negrila todettiin sydänmatopositiiviseksi joulukuussa 2017. Se sai tarhalla tarvittavan hoidon ja on nyt valmis matkaamaan omaan kotiinsa.

17.5.2018
Joko vihdoin kääntyisi Negrilan huono onni? Pojan on tarkoitus saapua kotihoitoon Suomeen 2.6. Kaikkein parasta olisi tietysti, jos Negrila voisi saapua suoraan omaan kotiinsa. Joten otahan yhteyttä jos sinun luonasi olisi paikka tällä mahtavalle herrasmiehelle.

18.3.2018
Negrila tavattiin Romaniassa yhdistyksen toimesta  toissa viikolla. Jätkä vaikutti nyt entistä stressaantuneemmalta ja sille tekisikin ehdottoman hyvää päästä pian pois tarhalta. Vierailun aikana Negrila äänteli melko paljon ja kun reissulaiset olivat häkin ulkopuolella muiden koirien luona ja haukkui muutenkin kumealla äänellä jonkin verran. Muutenkin Negrila mutisee ja yrittää myös raapia ovea päästäkseen ulos häkistä. Tällaista käytöstä sillä ei ole ennen ollut ja se varmasti helpottuu kotioloissa stressittömien ja virikkeellisempien elinolojen myötä. Muutoin luonteeltaan Negrila ei ole muuttunut. Se pitää kovasti ihmisistä ja kosketuksesta. Erittäin mielellään se tuleekin rapsuteltavaksi.

Lisätty kuvia ja video

 

17.1.2018
Hyviä uutisia. Negrilalle on aloitettu sydänmatohoidot. Toivottavasti hoitojen jälkeen poika pääsisi jo vihdoin omaan kotiinsa.

20.12.2017
Voi Negrilaa. Kovasti huonoa onnea on mahtunut tämän pojan elämään ja jälleen se koki yhden takapakin. Negrilan oli nimittäin määrä saapua kotihoitoon Suomeen jouluksi, mutta toisin kävi. Negrila testattiin sydänmatopositiiviseksi, joten valitettavasti kotihoito peruuntui. Tämä kultainen koirapoika jatkaa siis kodinetsintää Cosobasta käsin. Tapasimme Negrilan vieraillessamme Romaniassa marraskuussa. Poika tuli reippaasti moikkaamaan meitä ja hetken sosialisoituaan rauhoittui seurailemaan touhuja koppinsa katolle. Kopin katto tuntuukin olevan Negrilan turvapaikka ja jotain korkeaa paikkaa voisi varmasti hyödyntää uudessa kodissakin helpottamaan kotiutumista.

Lisätty kuvia ja video.

18.9.2017
Negrila asustaa tätä nykyä samassa häkissä Dulcinean kanssa ja onkin tosi hyvä tuki ja turva jännäilijä Dulcinealle. Negrila on kahdessa kuukaudessa reipastunut vielä lisää.  Se rakastaa ihmisiä aivan älyttömästi ja tuleekin luottavaisesti ja rohkeasti hakemaan hellyyttä myös vierailta. Tämä koira on niin täynnä rakkautta kuin vaan voi olla. Varmasti sellainen koira, joka ottaa tutut ja vieraat vastaan suurella lämmöllä, mutta se oma perhe tulee olemaan Negrilalle kaikki kaikessa. Toki aluksi se tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä tottuakseen normaaliin kotikoiran elämään. Negrila on yksi niistä koirista jonka luonne ei voisi olla enää kultaisempi, mutta ulkonäkönsä takia sitä ei kukaan huomaa.

27.7.2017
Saimme ihania kuulumisia Negrilasta. Aika on tehnyt tehtävänsä ja Negrila on tarhaolosuhteissa reipastunut kovasti. Aktiiviemme tavatessa pojan heinäkuun alussa tuli se reippaasti oma-aloitteisesti tervehtimään vieraita. Negrila tykkäsi kovasti rapsutuksista ja pyysi lisähuomiota itselleen. Innostuessaan se hammasteli hellästi kättä. Negrila asuu tällä hetkellä samassa häkissä Faithin kanssa ja koirat tulevat hyvin juttuun keskenään. Faith varattiin hiljattain omaan kotiinsa ja olisi mahtavaa jos Negrila saisi seurata pian perässä!

12.5.2017
Aktiivimme tapasivat Negrilan vieraillessaan hiljattain OneVetissa. Vierailun aikana se ei juurikaan ottanut kontaktia ja vieraat ovatkin tälle pojalle vielä aika outo juttu. Tuttujen ihmisten kanssa Negrila on avoin eikä sillä ole ongelmia miestenkään kanssa. Negrila on todella pyöreässä kunnossa ja laihdutuskuuri kotioloissa olisi sen terveydelle hyväksi. Negrilan pitkäaikainen häkkikumppani Mariana O on lentämässä huomenna omaan kotiinsa ja Negrila tulee saamaan uudeksi asuinkumppanikseen Faith-mummon, joka jää myös adoptio-leskeksi.

23.3.2017
Negrila vaikuttaa hieman reipastuneen tarhalla. Aktiiviemme tavatessa sen viime viikolla jännitti se aluksi vähän  vieraita. Tutun ihmisen kanssa Negrila  on todella ok, rakastava ja huomionkipeä. Jännityksestä huolimatta se on kiltti ja lempeä myös vieraalle ihmisille. Negrila ei reagoi muihin koiriin, vaikka nämä häsläävät häkin edustalla. Tarhaoloissa se  on talven aikana lihonut aika lailla. Negrilaa ei suositella perheeseen jossa on  kauheasti hälinää, sillä se kaipaa selvästi rauhaa ja hiljaisuutta. Todella suloinen reppana, vähän sellainen nallekarhu.

4.2.2017
Tapasimme Negrilan vieraillessamme OneVetissa viime viikolla. Negrila on ymmärrettävästi kovin ujo vieraita ihmisiä kohtaan. Häkin verkon läpi se tulee tutustumaan vieraisiin ja on kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu. Kun Negrilan häkkiin menee, iskee pojalle jännitys ja se vetäytyy koppiinsa tuumailemaan tilannetta uudemman kerran. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, vai mites sitä  nyt sanotaan. Jään kaikessa rauhassa hetkeksi istumaan ruokapurkki kädessäni Negrilan häkkiin. Vähitellen se uskoltautuu tulemaan yhä lähemmäs ja lähemmäs hakemaan ruokaa. Koppinsa turvassa sitä saa hiukan myös rapsutella. Tuttuja ihmisiä kohtaan Negrila on luottavainen. Se kävelee hienosti hihnassa ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Negrila tarvitsee vain rinnallensa oikean ihmisen, jonka kanssa tutustua tähän maailmaan hissun kissun, juuri siihen tahtiin mihin Negrila on valmis.

12/2016
Negrila aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Negrila saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Negrila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö  Taija Mäkinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.