Päivitetty 10.09.2018

Kodin saanut koira: NEGRILA (Nero), SUOMESSA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tervakoski; Janakkala)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
17.5.2018
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on komea mustanpuhuva Negrila.

Negrila on syntynyt kadulla. Se kuului isompaan koiralaumaan, joka eli tietyllä alueella. Ioana kävi usein ruokkimassa siellä koiria ja tutustui ihmisystävälliseen Negrilaan. Hän teki Negrilalle lupauksen, “sinä pääset täältä vielä turvaan”. Ennen kuin Ioana ehti täyttämään lupauksensa, ottivat rankkurit Negrilan kiinni ja veivät kunnalliselle koiratarhalle. Ioana etsi ystäväänsä tarhoilta ja kului tovi, mutta poikaa ei meinannut löytyä. Onneksi työ tuotti lopulta tulosta ja toukokuussa 2016 Ioana löysi Negrilan Mogosoaian tarhalta ja osti sen sieltä ulos. Tästä asti poika on totutellut OneVetissa uuteen elämään ja uusiin ihmisiin. Nyt sen on aika iso harppaus eteenpäin ja aloittaa ikioman kodin etsintä Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin.

Negrila on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta kuitenkin leikkisä ja utelias koirapoika. Se tulee tarhalla mutkattomasti toimeen muiden koirien kanssa, sukupuolesta riippumatta. Pojan asuinkumppanit ovat vaihtuneet useasti koirien saadessa koteja Suomesta, mutta tämä ei ole Negrilaa haitannut. Poika on ottanut uudet tuttavuudet aina ilolla vastaan.

Ihmisiä kohtaan Negrila on ystävällinen ja nauttii kovasti saadessaan huomiota ja rapsutuksia. Aluksi se jännitti täysin vieraita ihmisiä, mutta on tarha-aikanaan reipastunut kovasti. Nykyisin Negrila tulee heti tekemään tuttavuutta kun sen häkkiin esim. Kulkurien yhdistysmatkoilla mennään.

Negrila on noin 45-50cm korkea ja painoa sillä on 20+kg. Kiloja tosin tarhalla on tullut myös muutama ylimääräinen.

Negrila todettiin sydänmatopositiiviseksi joulukuussa 2017. Se sai tarhalla tarvittavan hoidon ja on nyt valmis matkaamaan omaan kotiinsa.

Päivitykset
10.9.2018
8.9. Negrilasta tuli vihdoin ja viimein ihan oikea kotikoira, lemmikki ja perheenjäsen. Ja kuten omistaja sanoi, “my baby”. Onnea matkaanne, Negrila ja perhe.

24.8.2018
Niin vain löysi Negrilakin oman perheensä ja vihdoin ja viimein se on varattu omaan kotiin.

12.7.2018
Nerolle kuuluu edelleen hyvää. Hammasoperaatiosta on selvitty ja miekkonen nauttii elämästään. Nero on luonteeltaan rauhaa rakastava ja tasainen kaveri, joka nauttii leppoisasta menosta. Pitkistä aktiivisista lenkeistä se ei välitä, mutta lähtee mielellään haistelemaan uusia hajuja tai vaikka mukaan mustikkametsään seuramieheksi. Nero tekee mielellään tuttavuutta uusien koirakavereiden kanssa ja on tullut toimeen aivan kaikkien kanssa. Lasten kanssa se on kärsivällinen ja ystävällinen. Miehet sitä edelleen hieman jännittävät. Nero vaikuttaa tottuvan asioihin nopeasti, vaikka ne aluksi pelottaisivat. Esim. autossa oli sujuu jo paremmin, vaikka se jännää vielä onkin. Tulevassa kodissa matkustamista on varmasti vielä syytä treenata.

Nerolla havaittiin kotihoidossa pientä ontumista. Vaivan syyksi paljastui vanha jännevamma kintereessä. Tätä ei kuitenkaan kannata enää lähteä korjaamaan eikä se vaikuta aiheuttavan Nerolle kipua. Samalla eläinlääkärikäynnillä Nero tutkittiin muutenkin ja todettiin, että sillä on polvissa nivelrikkoa ja sen lihaksisto on melkoisen jumissa. Hoitona näihin on tukihoito (lihashuolto, niveltukiravinteet, painonhallinta, kohtuullinen liikunta) sekä kipulääkitys tarpeen mukaan. Neron vointi ja elämänasenne ovat tällä hetkellä mitä parhaimmat. Aktiiviseksi juoksu- tai harrastuskaveriksi siitä ei ole, mutta tukihoidolla se varmasti elää vielä onnellisena monta kotikoiravuotta.

20.6.2018
Nero on ollut kotihoidossa nyt kolmisen viikkoa. Kaikki on sujunut hyvin ja Nero kotiutunut nopeasti. Pääosin se suhtautuu kaikkeen uuteen uteliaasti. Vieraat miehet hieman jännittävät, mutta antaa kuitenkin rapsutella itseään ja menee tekemään tuttavuutta pienestä ujoudesta huolimatta. Naiset eivät Neroa ujostuta ja kotihoitoperheestään se tykkää kovasti. Lasten kanssa se pärjää loistavasti eikä koe tarvetta väistää vaikka ohi ajettaisiin potkuautolla tai muulla kummallisuudella. Kaikkien koirien kanssa Nero tulee hyvin juttuun ja onkin saanut paljon uusia kavereita. Asia josta Nero ei pidä on autoilu. Asiaa työstetään kotihoitopaikassa ja kevythäkistä autossa on nyt saatu hieman helpotusta tilanteeseen. Myös yksinolo hieman stressaa Neroa ja myös tätä harjoitellaan.

Kotihoitopaikassa havaittiin Neron suun olevan kipeä, joten hammaslääkärireissu hoidettiin kuntoon jo nyt. Lääkärissä Nerolta poistettiin kolme poskihammasta.

Lisätty kuvia ja video.

5.6.2018
Koirat yllättävät kerta toisensa jälkeen. Niin vain karisti Negrilakin romanianpölyt turkistaan ja kotiutui Suomeen paremmin kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan. Tuttuun tapaansa Negrila on suhtautunut kaikkeen uuteen positiivisesti ja turhia hötkyilemättä. Toki haasteitakin todennäköisesti kotiutumisen edetessä tulee vastaan, mutta Negrilasta, tai Nerosta, kuten kotihoidossa ukkelia kutsutaan saa varmasti aivan huippuystävän ja onnellisen kotikoiran.

Kotihoidossa Nero on tullut ilman ongelmia toimeen kaikkien ihmisten ja toisen koiran kanssa. Lapsia Nero ei jännitä, ei myöskään ole heistä erityisen kiinnostunut. Pusuja ukkelilta tosin jo kotihoitopaikan vanhimmalle lapselle irtosi. Nero ei tee itsestään numeroa, mutta kun aika on, niin nauttii se mielellään rapsutuksista ja harjaaminenkin oli sille mieluisaa puuhaa. Nero kävelee kauniisti hihnassa ja kellahtelee onnellisena kesäauringossa ruohomättäille.

Neron hampaat puhdistettiin Romaniassa ennen suomeentuloa. Sen poskihampaissa on vaurioita, mutta isoja hampaita ei pystytty klinikalla turvallisesti poistamaan. Hampaisiin erikoistuneen eläinlääkärin konsultaatio onkin täällä Suomessa ehdottomasti tarpeen.

Lisätty kuvia ja video.

3.6.2018
Negrila saapui kotihoitoon 2.6. Päivitämme ukkelin kuulumisia piakkoin.

17.5.2018
Joko vihdoin kääntyisi Negrilan huono onni? Pojan on tarkoitus saapua kotihoitoon Suomeen 2.6. Kaikkein parasta olisi tietysti, jos Negrila voisi saapua suoraan omaan kotiinsa. Joten otahan yhteyttä jos sinun luonasi olisi paikka tällä mahtavalle herrasmiehelle.

18.3.2018
Negrila tavattiin Romaniassa yhdistyksen toimesta  toissa viikolla. Jätkä vaikutti nyt entistä stressaantuneemmalta ja sille tekisikin ehdottoman hyvää päästä pian pois tarhalta. Vierailun aikana Negrila äänteli melko paljon ja kun reissulaiset olivat häkin ulkopuolella muiden koirien luona ja haukkui muutenkin kumealla äänellä jonkin verran. Muutenkin Negrila mutisee ja yrittää myös raapia ovea päästäkseen ulos häkistä. Tällaista käytöstä sillä ei ole ennen ollut ja se varmasti helpottuu kotioloissa stressittömien ja virikkeellisempien elinolojen myötä. Muutoin luonteeltaan Negrila ei ole muuttunut. Se pitää kovasti ihmisistä ja kosketuksesta. Erittäin mielellään se tuleekin rapsuteltavaksi.

Lisätty kuvia ja video

17.1.2018
Hyviä uutisia. Negrilalle on aloitettu sydänmatohoidot. Toivottavasti hoitojen jälkeen poika pääsisi jo vihdoin omaan kotiinsa.

20.12.2017
Voi Negrilaa. Kovasti huonoa onnea on mahtunut tämän pojan elämään ja jälleen se koki yhden takapakin. Negrilan oli nimittäin määrä saapua kotihoitoon Suomeen jouluksi, mutta toisin kävi. Negrila testattiin sydänmatopositiiviseksi, joten valitettavasti kotihoito peruuntui. Tämä kultainen koirapoika jatkaa siis kodinetsintää Cosobasta käsin. Tapasimme Negrilan vieraillessamme Romaniassa marraskuussa. Poika tuli reippaasti moikkaamaan meitä ja hetken sosialisoituaan rauhoittui seurailemaan touhuja koppinsa katolle. Kopin katto tuntuukin olevan Negrilan turvapaikka ja jotain korkeaa paikkaa voisi varmasti hyödyntää uudessa kodissakin helpottamaan kotiutumista.

Lisätty kuvia ja video.

18.9.2017
Negrila asustaa tätä nykyä samassa häkissä Dulcinean kanssa ja onkin tosi hyvä tuki ja turva jännäilijä Dulcinealle. Negrila on kahdessa kuukaudessa reipastunut vielä lisää.  Se rakastaa ihmisiä aivan älyttömästi ja tuleekin luottavaisesti ja rohkeasti hakemaan hellyyttä myös vierailta. Tämä koira on niin täynnä rakkautta kuin vaan voi olla. Varmasti sellainen koira, joka ottaa tutut ja vieraat vastaan suurella lämmöllä, mutta se oma perhe tulee olemaan Negrilalle kaikki kaikessa. Toki aluksi se tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä tottuakseen normaaliin kotikoiran elämään. Negrila on yksi niistä koirista jonka luonne ei voisi olla enää kultaisempi, mutta ulkonäkönsä takia sitä ei kukaan huomaa.

27.7.2017
Saimme ihania kuulumisia Negrilasta. Aika on tehnyt tehtävänsä ja Negrila on tarhaolosuhteissa reipastunut kovasti. Aktiiviemme tavatessa pojan heinäkuun alussa tuli se reippaasti oma-aloitteisesti tervehtimään vieraita. Negrila tykkäsi kovasti rapsutuksista ja pyysi lisähuomiota itselleen. Innostuessaan se hammasteli hellästi kättä. Negrila asuu tällä hetkellä samassa häkissä Faithin kanssa ja koirat tulevat hyvin juttuun keskenään. Faith varattiin hiljattain omaan kotiinsa ja olisi mahtavaa jos Negrila saisi seurata pian perässä!

12.5.2017
Aktiivimme tapasivat Negrilan vieraillessaan hiljattain OneVetissa. Vierailun aikana se ei juurikaan ottanut kontaktia ja vieraat ovatkin tälle pojalle vielä aika outo juttu. Tuttujen ihmisten kanssa Negrila on avoin eikä sillä ole ongelmia miestenkään kanssa. Negrila on todella pyöreässä kunnossa ja laihdutuskuuri kotioloissa olisi sen terveydelle hyväksi. Negrilan pitkäaikainen häkkikumppani Mariana O on lentämässä huomenna omaan kotiinsa ja Negrila tulee saamaan uudeksi asuinkumppanikseen Faith-mummon, joka jää myös adoptio-leskeksi.

23.3.2017
Negrila vaikuttaa hieman reipastuneen tarhalla. Aktiiviemme tavatessa sen viime viikolla jännitti se aluksi vähän  vieraita. Tutun ihmisen kanssa Negrila  on todella ok, rakastava ja huomionkipeä. Jännityksestä huolimatta se on kiltti ja lempeä myös vieraalle ihmisille. Negrila ei reagoi muihin koiriin, vaikka nämä häsläävät häkin edustalla. Tarhaoloissa se  on talven aikana lihonut aika lailla. Negrilaa ei suositella perheeseen jossa on  kauheasti hälinää, sillä se kaipaa selvästi rauhaa ja hiljaisuutta. Todella suloinen reppana, vähän sellainen nallekarhu.

4.2.2017
Tapasimme Negrilan vieraillessamme OneVetissa viime viikolla. Negrila on ymmärrettävästi kovin ujo vieraita ihmisiä kohtaan. Häkin verkon läpi se tulee tutustumaan vieraisiin ja on kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu. Kun Negrilan häkkiin menee, iskee pojalle jännitys ja se vetäytyy koppiinsa tuumailemaan tilannetta uudemman kerran. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, vai mites sitä  nyt sanotaan. Jään kaikessa rauhassa hetkeksi istumaan ruokapurkki kädessäni Negrilan häkkiin. Vähitellen se uskoltautuu tulemaan yhä lähemmäs ja lähemmäs hakemaan ruokaa. Koppinsa turvassa sitä saa hiukan myös rapsutella. Tuttuja ihmisiä kohtaan Negrila on luottavainen. Se kävelee hienosti hihnassa ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Negrila tarvitsee vain rinnallensa oikean ihmisen, jonka kanssa tutustua tähän maailmaan hissun kissun, juuri siihen tahtiin mihin Negrila on valmis.

12/2016
Negrila aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Negrila on asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Negrila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Negrilalta on ennen suomeentuloa testattu antiresistentit bakteerit, jotka kaikki negatiivisia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Maarit Auranen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.