Päivitetty 14.12.2019

Kodin saanut koira: NEITI HILPPA


Syntymäaika: 1/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
28.09.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Yksi Cosoban tarhan koirista on uskomattoman suloinen Neiti Hilppa.

Eräs perhe oli löytänyt Neiti Hilpan kadulta ja ottanut omakseen, mutta se tuli hylätyksi uudelleen tarhalle kun kaivoi pihalle kuoppia ja tuhosi kukkapenkit. Pikkuinen rakastaa ihmisen läheisyyttä ja aina tilaisuuden tullen se asettuu syliin rapsuteltavaksi. Välillä Neiti Hilppa käy tutkimassa, mitä ympäristössä tapahtuu. Se tulee loistavasti toimeen kaikkien kanssa ja väistää, mikäli toinen koira ärähtää. Neiti Hilpan häntä heiluu lähes taukoamatta ja on kuin kaikki olisi sen mielestä hauskaa ja ihanaa.  Neiti Hilppa on reipas ja ystävällinen pikkuneiti sekä erityisen sympaattinen ja iloinen. Se tulee toimeen myös kissojen kanssa.

Arvion mukaan Neiti Hilppa painaa noin 8 kg ja säkäkorkeutta sillä on 25-30 cm.

30.11.2019
Neiti Hilppa lensi Suomeen omaan kotiin.

28.09.2019
Neiti Hilppa on lisätty adoptio-ohjelmaan ja se on varattu omaan kotiin Suomeen.
____________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neiti Hilppa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neiti Hilppa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Neiti Hilpan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.