Päivitetty 23.12.2019

Kotia etsivä koira: NEPPI


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
23.12.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Huhtikuussa, kevään korvalla, syntyi kuuden ison pennun pentue. Paikallinen perhe toi koko katraan heinäkuussa tarhalle sterilointipäivänä ja jätti pennut adoptioon. Kaksi pennuista, Neppi ja Nappi sairastuivat parvoon ja ovat tähän asti viettäneet aikaansa sairastuvalla. Samaan aikaan sisaruksista terveet Neva, Noah ja Namu varattiin omiin koteihin Suomeen ja Natta Saksaan. Sisarukset ovat jo kotiutuneet omiin koteihinsa ja nyt Neppi ja Nappi, parvosta täysin tervehtyneinä, pääsevät mukaan adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotia.

Neppi on erityisen taitava pomppimaan vieterin lailla. Neppi on touhukas, avoin ja innostuu helposti. Nepin ei ole kuultu liiemmälti haukkuvan tarhalla, mutta sitäkin energisempi pentu on.

Neppi on väritykseltään vaalea ja korvat elävät omaa elämäänsä.

Kooltaan Nappi on 45-50cm ja 18kg.

Neppi etsii omaa kotia, jossa koira saa sopivissa määrin liikuntaa, koulutusta, puuhaa ja toimintaa, sekä koiramaista elämää.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
23.12.2019

Neppi aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neppi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neppi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nepin yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.