Päivitetty 12.02.2014

Kodin saanut koira: NICULINA


 

NICULINA

* narttu

* n. 1-vuotias

* steriloitu

 

 

 

4.1.2014
Niculina nimettiin löytöajankohtansa mukaan: se löydettiin, kun Romaniassa vietettiin Pyhän Nikolauksen päivää 6.12.2013. OneVet-klinikan eläinlääkäri Dr. Adina ja hoitaja Irina ajoivat tuolloin Bukarestista kohti Giurgiua, ja he pysähtyivät matkan varrella pienessä kylässä. Sieltä he löysivät tämän kaunottaren, joka seisoi lähes keskellä tietä, yllään valjaat, joista roikkui ketju. Adina pysäytti auton välittömästi ja otti pienen kyytiin. Niculina pääsi Irina-hoitajan syliin ja kun se tunsi lämmön kulkevan läpi kehon, hiljainen tyttö nukahti välittömästi.

Niculina matkasi siis OneVet-klinikan hoitolaan, jossa se mm. rokotettiin ja steriloitiin. Ikää neidillä on arviolta yhden vuoden verran, ja painoa maksimissaan 7 kiloa. Varsin kompaktin kokoinen koira siis.

Niculina luovutetaan rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin kera.

Uuden kodin on ymmärrettävä, että Niculina tarvitsee kärsivällistä opastusta kotikoiran perusasioissa, kuten mm. sisäsiisteydessä ja hihnassa kävelyssä. Moni asia Suomen maassa tulee varmasti ihmetyttämään sitä, joten omistajan on osattava varautua tukemaan tyttöä sen kotiutumisessa. Muistathan myös, että mitään eläintä ei pidä ottaa hetken mielijohteesta.

13.01.2014
Lisätty uusia kuvia Niculinasta.

14.01.2014
Niculina saapuu Suomeen kotihoitoon 25.01.2014. Niculinaa pääsee tämän jälkeen tapaamaan kotihoitoon sopimuksen mukaan.

02.02.2014
Niculina on varattu omaan kotiinsa ja pääsee sinne ensi viikonloppuna. Onnea Niculina ja perhe!

12.02.2014
Niculina pääsi omaan kotiinsa n. viikko sitten ja tässä tuoreita kuulumisia kotoa:

Ensimmäinen viikonloppu Nicun kanssa on vietetty. Meillä on mennyt oikein hyvin, Nicu kun on nopeasti sopeutuvaa tyyppiä. Papun kanssa leikitään ja juostaan korvat sojollaan. Myös lelut kiinnostavat kovasti, varsinkin vinkuvat. Papu ei omi lelujaan, vaan antaa nöyrästi Nicun niitä retuuttaa. Kodinhoitohuoneen portti, kork. n. 70 cm, on pitänyt kaikki käppänät, venakon ja pinserin siellä missä pitääkin- paitsi tämän pienen tirriäisen. Kun selkänsä käänsi, niin koira seisoi jo edessäsi. Neiti ponkaisi etutassuilla portin päälle ja siitä ketterästi takajaloilla kammeten 'vapauteen'. Nyt on portti korotettu metriin ja pikapissiaitaus ulkona varmuudeksi 160 cm korkuiseksi. Tässä tytössä on kengurun verta, keittiön pöydällekin piti päästä, sinne tosin tuolin kautta. Yhtään ei Nicu haluaisi olla erossa meistä ihmisistä ja illalla, kun mennään nukkumaan ja koirat laitetaan kodinhoitohuoneeseen, niin pientä vinkunaa kuuluu jonkin aikaa. Nicu kyllä sitten rauhoittuu ja käpertyy Papun kainaloon nukkumaan. Onpa Nicu haukkunutkin kolme haukahdusta, tosin nekin kaikki yhdellä kertaa. Lähtee hiljaisesta tytöstä siis kovempaakin ääntä. Yllättävän matala soundi neidillä on, aika miehekäs sanoisinko. Ruokailussa opetellaan talon tavoille. Mallia otetaan Papulta, joka tietää, että kuppiin ei kosketa ennenkuin lupa on annettu. Ruoka maistuu molemmille hyvin ja heti, kun kupit ovat tyhjät, vaihdetaan puolia ja tarkastetaan toisen kuppi jäämien varalta. Nicu on myös lähes sisäsiisti. Pari pissiä on sisälle tullut, mutta nekin vain sen takia, että me ihmiset emme ole olleet tarpeeksi vauhdikkaita syömisen jälkeisessä ulosmenossa. Kaiken hössötyksen jälkeen Nicu tulee syliin köllimään ja makaa siinä vaikka maailman tappiin. Tämä on ihan täydellinen koira Minnin jättämää aukkoa täyttämään, mutta ei kuitenkaan korvaamaan. Nicu on jo heti tultuaan lunastanut oman paikkansa tässä meidän laumassa omalla persoonallaan. Kiitos siitä kuuluu kaikille, jotka ovat jollain tavoin edesauttaneet Nicun pääsyä Suomeen.

Lisätty Niculinalle myös uusia kuvia kotoa.
Kodinetsinnässä auttoi Johanna.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.