Päivitetty 09.12.2018

Kodin saanut koira: NISSA


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(Päivitetty 6.11.2018)
Nissa on iloinen karvaturri joka on lähtöisin Carpen tarhalta Romaniasta. Vaikka tarhan rakentaminen on vielä hieman kesken, on Nissa ollut onnekas, kun se pääsi asumaan jo valmistuneisiin tiloihin eikä joutunut kadulle, kuten sen moni lajitoveri. Aiemmin Nissa on asunut kotikoirana.  Sen omistajalla oli yhteensä viisi koiraa, joista neljästä hän luopui muuttaessaan pienempään asuntoon. Yksi koirista löysi kodin ja muut kolme päätyivät Carpeen. Vaikka Nissalla on ollut koti, on se todennäköisesti elänyt suurimman osan ajasta pihalla, joten kotikoiran taidot, niin kuin me ne ymmärrämme ovat Nissalle uusia juttuja. Kotikoiran taitoja Nissa pääsi kuitenkin harjoittelemaan sen valikoituessa Suomeen kotihoitoon 30.7.2018.

Kotihoidossa rouvasta onkin paljastunut mitä mainioin karvakorva. Alusta asti se on ollut kiltti ja helppo kaveri. Nissa on tullut hyvin toimeen kotihoitopaikan koirien ja kissan kanssa. Myös ihmisistä Nissa pitää ja kohtaa lenkillä häntä heiluen myös täysin vieraat ihmiset. Nissa on kotihoidossa Helsingissä, eikä kaupungin sykkeessä eläminen ole tuottanut sille ongelmia. Rouva kävelee hienosti hihnassa eikä reagoi vilkkaaseen liikenteeseen. Se on ollut alusta asti täysin sisäsiisti. Kerrostaloasuminenkin sujuu ja muiden koirien kanssa Nissa on ollut hieman myös yksinään.

Nissa on testattu Romaniassa multiresistenttien bakteerien osalta ja sen on todettu olevan ESBL-positiivinen. Multiresistenteistä bakteereista voi lukea lisää esimerkiksi täältä.  Nissa tullaan uudelleentestaamaan säännöllisesti ja sen kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa.

Nissa on n. 40cm korkea ja painaa noin 15kg.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan
9.12.2018
Nissa on muuttanut ikiomaan kotiinsa. Lämmin kiitos Nissan kotihoitajalle rouvaskoiran hellästä hoivasta <3.


20.11.2018
Upea Nissa on varattu omaan kotiinsa.


6.11.2018
Iloisia uutisia. Myös Nissan 2. esbl-kontrollitulos on negatiivinen.

17.10.2018
Nissa kävi maanantaina esbl-kontrollissa. Tulokset valmistuvat parin viikon sisällä. Matkalla klinikalle rouva matkusti bussissa ja junassa ja matka sujui kuin vanhalta tekijältä. Nissa on rento ja avoin tilanteessa kuin tilanteessa. Kotiin tulevat vieraatkin se moikkaa iloisesti häntä heiluen.

Lisätty rouvalle uusia kuvia.


10.10.2018
Iloinen, ihana Nissa. Rauhallisen perusluonteen lisäksi Nissasta on kotihoidossa löytynyt myös leikkisämpi puoli. Se tykkää touhottaa kotihoitopaikan muiden koirien kanssa ja on innostunut kovasti palloleikeistä. Ulkona se tykkää hakea palloa ja leikkii mielellään ihmisen kanssa. Nissa on ollut vapaana aidatulla alueella ja se tulee luokse kutsuttaessa ja on muutenkin kuuliainen ihmiselle. Oravia Nissa haukkuu yhdessä koirakaverin kanssa, muutoin se on hiljainen. Myös yksinolo sujuu.

Nissa on menossa maanantaina 14.10 toiseen esbl-kontrolliin. Nissa on perusterve koira eikä esbl-kantajuus vaikuta tällä hetkellä sen elämään mitenkään.

09.09.2018
Ihanan Nissan suhteen on loistavia uutisia, sillä rouva on todettu 3.9 ESBL:n uudelleentestauksessa negatiiviseksi. Nissan säännöllinen testaus jatkuu. Nissa on todella upea ja tasapainoisen oloinen koira. Nissan kotitumisen suhteen ei ole vielä ilmennyt mitään haasteita. Hoitopaikassa se on jo lyhyessä ajassa kiintynyt kovasti kotihoitajaan ja hoitajaa se seuraa sisätiloissa koko ajan ja haluaa olla aivan lähellä ja ihmisessä kiinni. Nissa on kovin ihmisrakas, se rakastaa hellyyttä ja huolenpitoa ja kun aina kun sille keskustelee se katsoo silmiin ja kuuntelee innoissaan. Nissa kulkee hienosti ulkona hihnassa. Hoitopaikassa asuva toinen koira on opettanut Nissan hieman kiinnostumaan oravista ulkona, mutta sekään ei ole mikään ongelma, sillä oravien touhuja katsellaan ihmetellään hetki ja sitten jatketaan matkaa. Kiltti Nissa tulee kaikkien koirien kanssa toimeen, se ei ole rähissyt kenellekään.

17.8.2018
Nissan kotihoidosta satelee rouvalle pelkkiä kehuja. Se on sujahtanut hoitokodin arkeen hienosti ja tuntuu, kuin se olisi ollut aina osa laumaa. Luonteeltaan Nissa on rauhallinen, mutta innostuu välillä myös leikkimään toisten koirien kanssa. Leikkiessään ei rähise tai hauku, pelmuaa vain pikkukoiramaisesti muiden kanssa. Kerrostalon ääniin se ei reagoi, ei vaikka muut koirat haukkuisivat äänille. Ulkona Nissa hurmaa kaikki ihmiset, onhan se söpö kuin mikä.

Nissa soveltuu kaveriksi monenlaiseen kotiin. Kotihoitajan mukaan se olisi varmasti parhaimmillaan hieman rauhallisemmassa aikuiskodissa. Koirakaverit ovat tärkeitä, mutta Nissa voisi pärjätä myös ainoana koirana. Tällöin olisi kuitenkin hyvä, että ihmisseuraa olisi tarjolla paljon (esim. aktiivisen eläkeläisen kaverina) sillä Nissa on elänyt koko elämänsä tiiviisti toisten koirien ja/tai ihmisten kanssa.

6.8.2018
Nissan elämä kotihoidossa on lähtenyt hyvin käyntiin. Kotihoitaja kertoo, että tuntuu siltä, kuin rouva olisi aina kuulunut heidän laumaansa. Se on tullut alusta asti moitteettomasti toimeen kotihoitopaikan koirien kanssa ja myös kissan kanssa välit ovat lämpimät. Ihmisiä Nissa menee moikkaamaan innoissaan. Nissa on hoidossa kaupungissa, eikä ulkoilu tai ympäristön hulina tuota sille ongelmia. Nissa kävelee hienosti hihnassa ja tutustuu innoissaan uusiin paikkoihin. Nissa asuu kerrostalossa, eikä tarhalla ilmennyttä stressihaukkumista ole esiintynyt lainkaan. Yksin rouva ei ole vielä kovin montaa kertaa ollut. Nissa on täysin sisäsiisti.

Lisätty muutama kuva kotihoidosta.

30.7.2018
Nissa saapui siistissä kesäturkissa Suomeen kotihoitoon 30.7.2018. Sen kuulumisia kotihoidosta päivitetään pian.

19.7.2018
Ihana pörröpää Nissa on tulossa kotihoitoon Suomeen 28-29.7 välisenä yönä. Parasta toki olisi, jos Nissaa odottaisikin kentällä sen oma perhe. Jos sinulla olisi ajatuksissa tarjota koti Nissalle, niin ole rohkeasti yhteydessä neidin varaajaan.

Kulkurien aktiivit tapasivat Nissan juuri vierailleessaan Carpen tarhalla. Kesäturkin saaneelle neidille kuului hyvää. Nissan stressitasot rupeavat vihdoin laskemaan ja se oli aiempaa rohkeampi ja kiinnostunut ihmisistä. Omassa kodissa Nissa varmasti reipastuu vielä lisää.


25.6.2018
Tarhaolosuhteet eivät selvästikään sovi Nissalle ja se on viime aikoina ottanut takapakkia sosiaalisuuden suhteen. Kulkurien aktiivien vieraillessa Carpen tarhalla kesän alussa kävi Nissa aluksi katsomassa vieraita, mutta vetäytyi sitten taka-alalle. Vieraiden oltua häkissä jonkin aikaa, alkoi Nissa rentoutumaan. Se otti tukea reippaammista häkkitovereistaan, haki vierailta herkkuja ja peruutti sitten pois. Rohkeutta Nissa hakee myös tekemällä välillä kopin takaa kierroksen. Nissalle tekisikin ehdottoman hyvää löytää oma koti ja jättää tarhaelämä taaksensa. Tulevassa kodissa olisi hyvä olla tasapainoinen koirakaveri odottamassa ja Nissan kotiutumista helpottamassa.

Lisätty video.


7.4.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Nissan vieraillessaan Carpen tarhalla maaliskuussa. Nissassa näkyi jo iän tuoma rauhallisuus, joskin voi se olla luonteeltaan muutenkin rauhallinen. Saadessaan vieraita se kävi kyllä tervehtimässä ja on hyvin ystävällinen kaikkia kohtaan, muttei jää kauhean lähelle lääpittäväksi. Kun häkin ulkopuolella tapahtui jotain, mikä kiinnitti rouvan huomion, oli se mielenkiintoisempaa kuin vieraat. Olisiko ollut joku tuttu lähistöllä, koska Nissa itki hiukan perään. Perusluonteeltaan Nissa vaikuttaa tasapainoiselta ja avoimelta. Tarhaoloissa Nissa ääntelee ääntelee ja haukkuu jonkun verran yhdessä Nessun kanssa.

Lisätty kuvia.

18.1.2018
Nissa lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Nissa saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nissa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.