Päivitetty 07.07.2017

Kodin saanut koira: NOONA (Black Family)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

8.2.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.
Black Familyn kuusi pentua ovat eläneet koko nuoren elämänsä Onevetin tarhalla. Kuten usein käy, niiden tavallisen ulkonäön ja hieman ujo luonteen vuoksi ne on usein aiemmin sivuutettu, kun koiria on ehdotettu adoptio-ohjelmaan. Sisaruksista Sisla pääsi sivuillemme etsimään kotia jo aiemmin, ja nyt myös Maire, Noona ja Odele ovat valmiita aloittamaan sen ikioman kotinsa etsimisen.

Noona on kodittomaksi koiraksi erityisen epäonnekas. Se on väritykseltään täysin musta, mikä tarkoittaa, että se hukkuu satojen muiden kodinetsijöiden joukkoon ja löytää muita vaikeammin oman kotinsa. Tämän lisäksi se jäi aiemmin jatkuvasti sisarustensa jalkoihin, sillä usean nartun asuessa yhdessä aletaan porukan ujointa helposti kiusata. Nyt Noona asuu yksin ja hiljalleen sen itsetunto on alkanut palautua. Noona tarvitsee itselleen kodin, jossa ymmärretään, että ujo koira tarvitsee erityisen paljon ymmärrystä ja kärsivällisyyttä oppiakseen, että maailmassa on myös paljon hyvää. Kun se saa hetken rauhassa tutustua tilanteeseen ja uuteen ihmiseen paljastaa Noona todellisen, ystävällisen ja iloisen luonteensa. Se hakeutuu alun ujostelun jälkeen mielellään ihmisen lähelle ja antaa kiltisti tutkia hampaat muun rapsutuksen lomassa.

Noona on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17-20 kiloa. Sillä on aiemmin ollut pentuajan sikaripunkkia jota on hoidettu ja nyt sen iho on lähes täysin parantunut.

2.4.2017
Kevät on tehnyt herttaiselle Noonalle hyvää. Se on selvästi reipastunut viime kerrasta, vaikka vielä jännittävä tilanne sitä hieman ujostuttaakin. Tästä huolimatta Noona tulee iloisesti tervehtimään vieraita. Se on ikäisekseen yllättävän rauhallinen. Kuin anteeksipyydellen se puoliksi ryömii lähimmän ihmisen luo ja jää sitten kysyvänä siihen odottamaan tuomiotaan. Kun sitä hetken rapsuttaa, Noona sulaa ihmistä vasten. Välillä se jakelee iloisia suukkoja rapsuttajan kasvoille. Hyvin pian käy selväksi, että se hakee ihmisestä hurjasti tukea ja mieluummin kaivautuu ystävälliseksi todetun ihmisen kainaloon kuin juoksee pakoon. Noona onkin todella herttainen ja kultainen tyttö, joka haluaisi vain olla rakastettu ja rakastaa takaisin. Se ei tarhalla juurikaan hauku ja on iloisesta luonteestaan huolimatta hyvin kohtelias ja kuuliainen nuorukainen.

8.6.2017
Herttaisen Noonan elämä muuttu pian täysin, kun se matkaa ikioman perheensä luokse Suomeen.

7.7.2017
Lempeä Noona on aloittanut suuren seikkailunsa ja lentänyt oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Noona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.