Päivitetty 24.01.2019

Enkelikoira: NUNUTA


NUNUTA

* 10-11.v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

9.11.2014
Pikkuinen Nunuta-mummukoira on onnellisesti varattu omaan ihanaan kotiin Suomeen.

 

15.12.2014
Reipas ja pirteä Nunuta saapui omaan kotiinsa 12.12.2014.

 

18.1.2014
Ohessa koottuja kotikuulumisia ihanalta Nunutalta ja perheeltään 🙂

 

12.12.2014
Välitä kauniit kiitokset Andalle,  Nunuta on IHANA.
Oli tosi reipas lentokentällä, söi herkkukupin tyhjäksi ja joi vettä, tutustui muihin saapuneisiin koiriin ja Ramin kanssa vähän terminaalihalliinkin.
Matkalla meni vielä vähän ruokaa ja juomaa, pienet torkut tuli otettua ja suureen ääneen kertoi, et nyt pitää päästä pisulle.
“Pikku veli” Niksuun sekä Hilmaan tutustutaan vasta huomenna. Häntä ei ole ollut koipien välissä kertaakaan, etenkin jääkaapin vieressä viuhtoo ihan vaan hirveästi, eikä vierastanut yhtään kun tyttäremme käväisi tässä.
ps. kuvat eivät tee Nunutalle oikeutta, on paljon kauniimpi luonnossa kuin missään kuvissa.

15.12.2014
En tiedä osaanko edes kyllin paljon kiittää sinua kaikesta.
Nunuta on aivan ihana, suloinen, kaunis, utelias, rohkea… todella rakastettava pikku mummo.
Hilman ja Niksun kanssa ei ole ollut mitään ongelmia (Hilma ilmoitti heti, että Nunuta jää meille on “minun koira”, sovittiin kuitenkin että Nunuta asuu mummolassa).
Syö, juo ja nukkuu hyvin. On lähes sisäsiisti paria pientä vahinkoa lukuun ottamatta. Viihtyy ulkona, hihnassakin osaa olla. Pihalla mummot pinkovat hangessa niin että lumi pöllyää. Siis todellinen vauhtimimmi, eikun -mummo.

27.12.2014:
Nunuta on kotiutunut tosi hyvin, kuin olisi ollut meillä aina.
Osaa nimensä, odota- ja tule- käskyt. Eroahdistustakaan ei ole, voimme mennä kaikki  käymään ulkona, odottaa tyytyväisenä sohvalla.
On kuitenkin melkoinen “sylivauva”. Lenkillä ei korvat kuitenkaan kunnolla toimi, on niin paljon tutkittavaa, hajuja ym. pihalla ja sisällä ei ongelmia luoksetulossa. Autossakin matkustaa kuin vanha tekijä.
Kävimme siellä lääkärissä ja hammaskiveä oli todella paljon ja heiluvia hampaita joista tuli mätää. Jouduttiin poistamaan 8 hammasta, jäljelle jäi yksi poskihammas, yksi kulmahammas ja muutama eteen ylös sekä alas, kaikkiaan 7 hammasta mummulla nyt suussa, sai kahden viikon antibioottikuurin, eikä hengitys enää haise, eikä suu ole kipeä (yrittipä kaluta puruluutakin). Muuten kaikki kunnossa. Syö hyvin, juo hyvin ja nukkuu hyvin (mein välissä), eikä vahinkojakaan ole  sattunut. Todella rakas meille ja Hilmalle, tututkin jotka on tavannut ovat ihastuneet. Aivan fantastinen mummu!
Hyvää uutta vuotta 2015 toivottaen
Nunuta ja perhe

29.12.2014
Silmän kanssa on mennyt hyvin, saimme lääkkeen Nunutan mukana ja käyttöohjeen, silmässä on kaihi, ja ruskea täplä, joka näkyy tietystä kulmasta katsottaessa. Ei tällä hetkellä mitään ongelmia, sovimme lääkärin kanssa, että jos jotain tulee otamme yhteyttä loppiaisen jälkeen tai myöhemmin tarvittaessa. Samoin hampaiden kanssa, siis seurataan tilannetta.
Sisällä Nunuta on enempi sohvaperuna ja viihtyy hyvin myös sylissä, vaan kun joku menee keittiöön, niin vipinää syntyy varsinkin jääkaapin (jonka löysi heti tultuaan) oven auetessa. Syömistä täytyy vähän tarkkailla eli ei herkkupaloja.
Pihalla olemme pitäneet vielä hihnassa, hihna välillä maassa perässä laahaten, tulee kutsusta luokse.
Lenkillä on kova kiire, siis vetää pienet jalat vipottaen (onneksi on pieni), eikä aina malta kuunnella, nuuskii lähes kaikki lumimöykyt ja merkkaa ahkerasti. Vahinkoja ei ole sattunut enää parin eka päivän jälkeen, minun mokat, en pukenut tarpeeksi nopeasti.
Tänään opeteltiin “istu”-käskyä, välillä onnistuneestikin. Tule- ja odota- käskyt osaa jo kiitettävästi (paitsi lenkillä).
Kävimme viikonloppuna myös tarkistamassa kesämökin, oli sielläkin kuin kotonaan. Odotan vaan kesää että päästään sinne.
Nunuta on rohkea ja utelias, menee hei tutkimaan uutta paikkaa, eikä vierasta ihmisiäkään.
Ensimmäisenä iltana istui sohvalla ja ulvoi muutaman kerran (pikku susimummu) sitten asettui nukkumaan. Haukkuu melko vähän, kerran nukkuessaan, ei edes päivittäin (toivottavasti ei ota mallia Niksusta, joka haukkuu kyllä kaikki).
Siis kuten varmaan aikaisemmin kerroin, mummukka on IHANA, RAKASTETTAVA, HELLYTTÄVÄ, KAUNIS, UTELIAS, ROHKEA…. SIIS KERTAKAIKKIAAN OIKEA SYDÄNTENMURSKAAJA.
terveisin Nunutan perhe ja tietysti Nunuta

3.1.2015
Tuntuu todella siltä ettei Nunuta ole kauaa ollut kadulla, on niin rohkea ja luottavainen.
Koko piha on tutkittu, jospa aidasta löytyisi aukko josta voisi karata, eli taitaa olla karkuruus verissä. Siksi pihalla flexi. Ollaan muutaman kerran pidetty ihan irti pihalla ja hyvin tulee luokse kutsusta ja juoksee suoraan ovelle.
Terveisin Nunuta ja perhe

18.1.2015:
Pakko kirjoittaa lisää Nunutasta. On edelleen kaikkea sitä ihanaa mitä olen kertonut, ei vierasta, on rohkea, ihana, rakastettava, sisäsiisti, utelias, kaunis, vaan tänään tuli paras; n. 50v, iso raavas mies, istui Nunutan vieressä sohvalla ja sanoi, että en tykkää pienistä koirista, olen kissa ihminen, rapsutteli pikkusen ja vilkuili vähän väliä Nunutaa ja mutisi itsekseen “tekee mieli koko ajan silittää”,
tuo kertonee  Nunutan lumovoimasta.
Kyläilimme myös 3:n kissan kodissa, kissat eivät tykänneet koirista, joten laitettiin toiseen huoneeseen. Oli ensimmäinen paikka jossa vierailimme ja Nunuta merkkasi kissankorin, kissan raapimispuun ja keittiön maton, siis jokaiselle kisulle oma merkkaus. Muuten on kaikissa paikoissa ollut sisäsiisti.
Kotona välillä innostuu juoksentelemaan siis tarkoittaa, että singahtelee sinne tänne kuin pingispallo. Juoksee eteisestä vauhdilla ja hyppää sohvalle täydessä vauhdissa. Viihtyy sylissä ja ihan kiinni ihmisessä sohvalla, mutta myös omalla huovallaan itsekseen.On myös käynyt tutkimassa ruokapöydän ja sohvapöydän.
Olemme nykyään pitäneet vapaana omalla pihalla, jossa juoksentelee edestakaisin etsien parasta pisupaikkaa, kun toimitus on tehty juoksee  hirmuista vauhtia odottamaan oven taakse sisäänpääsyä.
Nukkuu meidän päiden välissä omalla tyynyllä, vaikka on oma pieni sohva sekä peti lattialla joissa nukkunut vain muutaman yön.
Siis meillä meneehyvin, kuten varmaan aikaisemminkin olen sanonut, etten voi kyllin kiittää Nunuta on aivan ihana, meille todella rakas.
Terveisin Nunuta ja perhe
15.12. 2015
Nunuta-mummolle kuuluu hyvää. Äskettäin tuli tasan vuosi sen saapumisesta Suomeen, ja mummukan perhe laittoi sen kunniaksi jälleen ihania kuulumisia:
“Lauantaina 12.12  tulee kuluneeksi tasan vuosi kun Nunuta mummu laskeutui Suomen kamaralle.
Vuosi on mennyt nopeasti. Pahinta olivat viikot kun joutui odottamaan milloin mummukka pääsee lennolle. Viimein lentokentällä, kaikkien kuljetuskoppien päällä oli kuljetuskassi, josta pilkisti vain pieni pää, joka tutki uteliaana ympäristöä.
Nunuta oli saapuneista ihanuuksista, pienin, vanhin ja rohkein. Oli kuulemma metelöinyt koko lennon ajan. Syötyään ja juotuaan lähti heti tutkimaan terminaalia “isin” kanssa.
Mummukka kotiutui todella nopeasti. Mitään ongelmia ei ollut “pikkuveli” Niksunkaan kanssa.  Pihalla tutkittiin aidanvierukset moneen kertaan jospa löytyisi rako josta pääsisi seikkailemaan, ei löytynyt.
Hampaita mummulta jouduttiin poistamaan useita, muutama vielä jäi, myös ientulehdus iski, mutta lääkekuurilla siitä selvittiin. Nyt koittaa kaluta jopa puruluita ja ruokailukin sujuu ongelmitta. Joskus jopa syö tai juo yhtä aikaa samasta kupista Niksun kanssa.
Silmässä ollut vamma on hoitunut päivittäisillä lääketipoilla, eikä tunnu mummukkaa haittavan.
Uiminen ei ole Nunutan juttu, jäi siihen kertaan kun keväällä molskahti laiturilta vielä osittain jäiseen Saimaaseen, mutta rantakivien kolot on kesän aikana tutkittu tarkkaan.
Puutarhan hoito sen sijaan sujuu, kukkapenkin ympärille ja itse kukkapenkkiinkin ilmestyi kesällä mummun kokoisia kuoppia.
Nunuta mummusta paljastu myös suuri metsästäjä, oravat ja etenkin siilit saavat Nunutan ihan villiksi. Pari tuntia livahtaa huomaamatta myös sisiliskojen metsästyksessä. 
Alkuun mummusta lähti todella paljon karvaa, sekin on vähentynyt huomattavasti.  Hoitotoimet sujuvat myös ongelmitta.
Nukkuessaan Nunuta myös uneksi, “uuuuuuuuuur Vuh”, kuului monena yönä  pään vierestä, Nunuta nukkuu välissämme, vaikka on oma pikkusohva ja oma peti. “Uuuuuuur Vuh” uni on vaihtunut syvään kuorsaukseen, joka kuuluu jopa toiseen huoneeseen.
Parasta  Nunutasta ovat lenkillä käynnit, 2-3 kertaa päivässä pääsee “lukemaan postit” ja jättämään itse lähes joka ruohotuppaaseen tai  tolpanjuureen omat viestinsä. Aamulla lähteminen on välillä vähän nihkeää, mutta kun ulos päästään niin  ei  tahdo perässä pysyä, kun mummulla on mahanalus täynnä jalkoja, ja pitää sinkoilla joka paikkaa tutkimaan. Iltalenkkiä oikein odottaa.
Lenkkien jälkeen parasta on syöksyä “sata lasissa” sohvalle ja kiinni ihmiseen vaatimaan rapsutuksia.
Aina kun kun katsotkin mummukkaan tulee hyvä mieli, alat hymyillä ja sydän pakahtuu onnesta. Niin ihana on vanha koira.
Terveisin Nunuta ja perhe”
Nunuta- sinä onnen mummo. Kiitos Nunutan perheelle hurmaavista kuulumisista ja mahdottoman onnellisen loppuelämän tarjoamisesta Nunutalle <3
8.7. 2016
Nunuta-mummelilla menee lujaa edelleen! Tässä viimeisimmät kuulumiset:
“Mummulla ei vauhti ole hiipunut yhtään. Arki on sujunut todella hyvin. Rutiinit ovat aamulenkki, nihkein lähtö, päivälenkki ok, iltalenkkiä oikein odottaa. Kymmenen askelta päästään eteenpäin kun täytyy lukea viesti siis haistella ja jättää omat viestit ruopimisen kera. Metsästysviettikin on tallella, jänöt ja siilit ym. Pikkueläimet saavat mummun vaistot heräämään.
Illalla tekee tarkastuskierroksen pihan ympäri aidan vierustaa pitkin. Nukkuu hyvin yöt vieressämme ja joskus kuorsaa melkoisesti. Tosi ketterästi hyppää sängylle ta sohvalle jossa lempiasento on selällään jalat kohti kattoa.
Mökillä vaikka ei ole kunnon aitoja ympärillä on pysynyt hyvin vapaana pihassa. Lenkillä vastaantulevat koiruudet eivät aiheuta mitään ongelmaa, tervehditään tai vain nuuhkaistaan jälkeen, joidenkin kanssa jopa vähän leikitään. Koirapuistossa kiinnostivat vain portit joista pääsee pois vaikka ei ollut edes muita koiria paikalla. Iän kuultuaan monet ovat ihmetelleet kuinka virkeä mummu on ettei uskoisi. Sanonkin aina että papereiden mukaa täyttäisi tänä vuonna 15 mutta voi olla muutaman vuoden vähempi.
Ruoka maistuu vaihtelevasti. Kahdesti päivässä laitamme pikkukupin, aamulla ja illalla. Monasti syö vasta iltapäivällä tai illalla aamuruuan. Tulon jälkeen paino nousi 7 kiloon ja on nyt pysynyt siinä. Silmän kanssa kaikki on ok kuten hampaidekin. Rakastaa pikkuisia purutikkuja joissa on kanaa kiedottu ympärille. Nakertaa jäljellä olevilla hampailla kanan ja jättää lopputikun Niksulle.
Nunuta ja perhe toivottaa siis hymyn kera hyvää juhannusta.”
12.12.2016
Tässä vähän Nunutan mummun kuulumisia näin “2-vuotispäivänä”.
Päivärutiinit ovat sujuneet entiseen malliin, mummu on edelleen aamu-uninen, päiväuninen ja iltauninen, siis nukkuu suht paljon, mutta kun lenkille lähdetään (2-3 kertaa päivässä 0,5-1,5 h kerrallaan) löytyy mahan alta jalkoja enempi kuin 4, (niin sanoi eräs naapurikin) siis vauhtia piisaa.
Ruoka maistuu vaihtelevasti ja paino on pysynyt 6 ja 7 kilon välillä.
Loput hampaakin ovat pysyneet suussa. Lääkekuuri saatiin alkavaan korvatulehdukseen, joten selvittiin suht helpolla. Korvatippojen laittohan ei ole kivaa. Antoi kuitenkin hyvin laittaa.
Metsästäjän taidotkin tuli todistetuksi syyskuun alkupuolella kun mummukka yritti tuoda saalistamansa hiiren sisään.
Illalla sohvalla telkkaria katsoessamme, mummukka tulee ihan kiinni kylkeen tai syliin vaatimaan rapsutuksia, Saatuaan hellyyttä mielestään tarpeeksi siirtyy omalle tyynylle tai pedille nukkumaan.
Eli kaikki on mummukan kanssa kunnossa.
Voin vain suositella vanhankoiran adoptiota, niin ihania ovat <3
Terveisin Nunuta ja perhe
Kiitos jälleen Nunutan perheelle ihanista kuulumisista ja hyvää kaksivuotispäivää sinne!
24.1.2019
Nunuta on nukkunut ikiuneen kunniotettavassa 17 vuoden arvioidussa iässä. Nunuta sai elää rakastettuna perheenjäsenenä elämänsä onnellisimmat viisi vuotta. Lämmin osanottomme Nunutan perheen suruun.

 

 

 

Nunutan varaajana toimi Salla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.