Päivitetty 19.10.2014

Rankkurit jatkavat laittomuuksiaan öiseen aikaan Romaniassa. Tilanne on kaoottinen


Vasemmalla rankkureiden autot valmiina lähtöön. Oikealla aktiiveja öisellä kadulla. Kuva: OFA

Vasemmalla rankkureiden autot valmiina lähtöön. Oikealla aktiiveja öisellä kadulla. Kuva: OFA

Kulkurien Taija kirjoittaa 8.7.2014 ylläpitämässään blogissaan “Fifirock – Home of Happy Dogs” ajankohtaisesta ja kaoottisesta tilanteesta Romanissa:

Romaniassa syksyllä 2013 voimaan tullut brutaali koirien tappolaki kumottiin toistaiseksi 20.6.2014. Siitä johtuen terveen koiran tappaminen on vastoin lakia, samoin kuin niiden kiinniottaminen (rankkuritoiminta) mikäli sen suorittaa yksityinen alihankkijayritys, jonka kanssa ASPA on tehnyt sopimuksen.

Tästä johtuen rankkuriporukka toimii yöaikaan kuin varkaat ja jatkaa koirien keräämistä entiseen malliin. Lisäksi ihmiset ovat raportoineet Bukarestista, että heidän kotipihoistaan on varastettu koiria. Muutamissa – onneksi dokumentoiduissa tapauksissa rankkurit ovat yrittäneet viedä hihnassa ulkoilevia koiria omistajiensa käsistä.

Mikä on ASPA?

ASPA (Authority for the Supervision and Protection of Animals – miten ironinen nimi!) on Bukarestin rankkuritoiminnasta vastaava viranomainen, joka toimii kaupungin pormestarin Sorin Oprescun suorassa alaisuudessa. ASPAa johtaa Razvan Bancescu, Oprescun hyvä ystävä. Ei varmaan tule yllätyksenä, että ASPA on parhaillaan Romanian antikorruptiovirasto DNA:n tutkinnan alla.

Liika on liikaa

Eläinten ystävät ja aktiiviset kansalaiset ovat saaneet tarpeekseen ASPA:n johtaja Bansescun ylimielisyydestä vallitsevaa lainsäädäntöä vastaan ja ovat ryhtyneet seuraamaan rankkureiden ja Bansescun liikkeitä öisin dokumentoiden kaiken laittoman toiminnan. Bansescu on raivoissaan. Pelottomat ja vain nimellisin yöunin selviytyvät ihmiset odottavat ASPA:n portin takana joka yö ja ovat valmiina ampaisemaan rankkurien pakettiautojen perään heti niiden lähtiessä liikkeelle likaisiin töihinsä.

ASPAn rankkureita seurataan joka yö, ja kaikki laittomuudet kuvataan ja paikalle kutsutaan aina poliisi kirjaamaan tapahtumat ylös. Niistä ilmoitetaan myös medialle. Occupy for Animals -organisaatio kertoo, että suojellakseen sekä koiria että niiden omistajia se haluaa tukea eläinten puolesta taistelevien romanialaisten pyrkimyksiä. OFA käyttää dokumentoitua materiaalia EU-tason lobbauksessa ja infotakseen Romanian viranomaisia sekä todistusaineistona mahdollisissa oikeustoimissa ASPAa vastaan.

Keitä nämä rohkeat ihmiset ovat?

Joukossa on monia meillekin tuttuja rescuetyön uranuurtajia, innokkaita nuoria, perheenäitejä, kokeneempia veteraaneja… Jatkuvasti uusia rohkeita aktiiveja liittyy rankkurien vastaiseen rivistöön oikeudenmukaisuuden puolesta. He laittavat itsensä alttiiksi sekä fyysisesti että henkisesti. Tilanteet äityvät ajoittain kaoottisiksi. Vilkaisepa lyhyt, kulmakarvoja nostattava Romaniatv.netin videopätkä viime yöltä tästä. Pääosassa vastenmielinen, aggressiiviseksi äitynyt, nyrkkejään käyttävä Bansescu aiheutettuaan ensin kolmen ihmisen loukkaantumiseen johtaneen auto-onnettomuuden. Yksi loukkaantuneista on lapsi.

Occupy for Animals muistuttaa vielä kärsivällisyyden voimasta: Patience is power. Bansescun toimille laitetaan vielä piste ja hänet saadaan vastaamaan teoistaan ja niistä kärsimyksistä, joita hän on lukemattomille koirille mielivaltaisesti aiheuttanut.

Bansescun pää on saatava välittömästi vadille ja häntä on rangaistava lujimman kautta. Virkamiehenä hän ei yksinkertaisesti VOI käyttäytyä kuten neandertalilainen, ei edes Romaniassa.

 

Lue lisää kokonaisuudesta uudelta nettisivustolta Exposing ASPA. Löydät sieltä myös tavan auttaa & tukea koirien puolesta taistelevia romanialaisia.

Kulkurien Taija kirjoittaa aiheesta ylläpitämässään blogissaan: “Nyt riittää! Rankkureiden laittomuuksiin kyllästyneet kansalaiset ovat aloittaneet rankkureiden seuraamisen yöaikaan Bukarestissa“.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.