Päivitetty 19.08.2016

Ole mukana tärkeimmässä eläinsuojeluhankkeessa 20 vuoteen


Kuva: Jo-Anne McArthur/We Animals

Kuva: Jo-Anne McArthur/We Animals

 

Animalian ja SEYn Eläinlaki-kampanjaan liittyvän vetoomuksen on allekirjoittanut jo peräti 37 000 henkilöä. Kansalaisaloitteeseen vaadittu 50 000 allekirjoituksen määrä ei ole enää kaukana!

Rescuekoirayhdistyksenä Kulkurit on huolestuneita koirien liiallisesta ja jopa kärsimystä aiheuttavasta jalostuksesta sekä pentutehtailusta. Viranomaisten tulisi pystyä puuttumaan näihin epäkohtiin.

Animalian ja SEYn yhtenä tavoitteena uuteen eläinsuojelulakiin onkin, että viranomaisille on määrättävä velvollisuus ja keinot kieltää jalostus, joka aiheuttaa eläimille terveysongelmia.

Lisäksi kannatamme kaikkien koirien ja kissojen pakollista tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä yhteen, Euroopan kattavaan rekisteriin. Tällä olisi suuri merkitys eläinten laittoman kaupan ja pentutehtailun sekä omistettujen koirien hylkäämisen vastaisessa taistelussa.

Myös MEP (Member of the European Parliament) Sirpa Pietikäinen on ottanut kantaa eurooppalaisen lemmikkirekisterin luomisen tärkeyteen. Pietikäinen kirjoittaa Facebook-päivityksessään: “Pentutehtailun taustalla on yhä useammin rajat ylittävä, järjestäytynyt rikollisuus. Eurooppalaisessa rekisterissä jokainen kissa ja koira pystyttäisiin tunnistamaan esimerkiksi sirun avulla. Näin saadaan kiinni niin pentutehtailijat kuin vastuuttomat omistajatkin.”

Parlamentti vaati juuri päättyneessä äänestyksessä parempaa yhteensopivuutta jäsenmaiden lemmikkirekistereiden välillä. Kiitos Sirpa Pietikäinen aiheeseen tarttumisesta!

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.