Päivitetty 30.05.2019

Kotia etsivä koira: OLINA (Olgan pentu)


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

Päivitetty 30.5.2019
Glinan tarhalla on asunut Olinan sinne tullessaan noin 350 koiraa. Olga koiran omistaja oli ilmestynyt tarhan portille nuoren Olgan ja neljän lähes vastasyntyneen pennun kanssa. Omistaja oli sanonut, että hylkää koirat pellolle, ellei niitä oteta tarhalle. Tarha on ääriään myöten täynnä, mutta mitäpä muuta voi eläinrakas ihminen tehdä, kuin säästää koirat miltei varmalta kuolemalta? Olga oli erittäin lempeä ja hyvä äiti joka hoitaa ja leikittää pentujaan hienosti vaikka oli itsekin ihan kakara vielä. Olgan pennut saivat nimekseen Olea, Olina, Olenka ja Oksana. Näistä Olenka ja Oksana pääsivät yhden tarhan eläinsuojelijan luokse kotihoitoon kun taas Olea ja Olina ovat tarhalla äitinsä kanssa. Olga otti myös S-teamin pennut siipiensä suojaan ja aitaukseen muutti Olgan ja sen kahden omaa pennun, Olinan ja Olean lisäksi S-teamin Snooper, Skipper ja Spiffy. Kaikki mut paitsi Olina ovat jo adoptoitu.

Olina asuu edelleen Albein kanssa ja on tätä huomattavasti varoisempi. Kun vieraat menevät aitaukseen, Olina hämmentyi ja kävi kopissa tauottamassa ja keräämässä rohkeutta. Olina on utelias mutta ei tule vieraiden luokse tällä vierailulla.

Olina on keskikokoinen koira, aika siro,  noin 45cm, 15kg.

Olina tulee vaatimaan aikaa, rauhallisuutta ja ymmärrystä. Sille etsitään koirakokenutta kotia, rauhallisesta asuinympäristöstä. Ei lapsiperheeseen. Koirakaveri olisi todennäköisesti hyvä Olinalle, ensisijaisesti uroskaveri.

Päivitykset

13.4.2019
Olina on asettunut Carpen tarhalle ja jakaa häkkiä Albei koiran kanssa. Maaliskuun 2019 alussa aktiivimme matkasivat Carpen tarhalle ja tapasivat myös sinne alkuvuodesta muttaneen Olinan. He kirjoittivat Olinasta näin:

Olina jakaa häkin Albein kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Olina on kompakti, ihana koira, joka rohkaistuu alkujännityksen jälkeen nopeasti. Se ei pakene koppiin piiloon, vaan ensin kiertelee ja kaartelee ihmisen ympärillä kiinnostuneena ja reippaasti sitten uskaltautuu haistelemaan ja kissanruoka kädestäkin maistui. Se on elänyt koko elämänsä häkissä ja on vasta hiljattain muuttanut Carpen tarhalle Glinan tarhalta, joten siihen nähden se pärjäsi vieraiden tapaamisessa oikein hyvin. Albei on häkin pomo, Olina on kohtelias ja sopuisa, ei selkeästi kuitenkaan alistuva, ainoastaan oikein hyväkäytöksinen. “

13.2.2019
Olinan pääseminen Carpen tarhalle oli hieman epävarmaa mutta se pääsi muuttamaan Carpen tarhalle alkuvuodesta 2019. Päivitystä on tulossa pian, kunhan tyttö hieman asettuu aloilleen ja saamme tuoreita kuulumisia.

22.3.2018
Aktiivimme tapasivat Olinan maaliskuussa ja kertoivat tapaamisesta seuraavalla tavalla: “Vieraita saadessaan Olina vähän jännittyy. Se saa haisteltavakseen huivin, joka on ensin ollut vieraiden yllä ja sitten muiden koirien haisteltavana. Siten siihen on kertynyt paljon haisteltavaa pienelle nenälle. Se tulee suhteellisen pian haistelemaan myös vieraita ja tekee sen rauhallisesti, turhia elehtimättä. Olina on todella kiinnostunut vieraistaan, mutta sitä jännittää ja se rauhoittelee itseään lipomalla huuliaan ja haukottelemalla. Vaikka se on asunut pikkupennusta asti Glinan tarhalla, se on yllättävän tasapainoisen ja seesteisen oloinen koira. Aikaahan se tulee tarvitsemaan, mutta ensisijaisesti se tarvitsee rauhallisen kodin, jossa arki on tasaista ja sille tarjoillaan uudet asiat siten, että se itse saa päättää, miten ja milloin niihin tutustuu- luonnollisesti oman ihmisen tuella.”

16.8.2017
Olina koki mullistuksen hetki sitten kun tyttö siirrettiin toiseen häkkiin tutun häkkikaverin lennettyä omaan kotiin Suomeen. Kulkurien aktiivi Veera, joka asuu ja työskentelee näiden koirien parissa Romaniassa kertoo, että Olina meni aivan lukkoon tästä uudesta tilanteesta ensiksi. Hetken päästä tyttö kuitenkin rentoutui ja tuli tuttuun tapaansa reippasti tervehtimään tuttuja ihmisiä häkin aidan läpi. Olina kuitenkin jännittyy jos häkkiin menee. Se on kovin utelias ja kiinnostunut kyllä, mutta myös epävarma tilanteesta. Pitää muistaa, että sillä ei koskaan ole ollut samalla tavalla ihmiskontakteja kuin monella muulla koiralla, näin ollen pitää myös tiedostaa, että Olina tulee tarvitsemaan ymmärtäväistä ja sitoutunutta kotia ja perhettä joka on valmis antamaan Olinalle sen ajan mitä se tarvitsee. Paljon asioita tulee varmasti jännittämään tyttöä mutta pikkuhiljaa edeten sillä on kaikki edellytykset pärjätä ja nauttia, kotikoiran elämästä.

Olina jakoi häkkinsä aiemmin nuoren uroksen kanssa ja nyt sillä on uusi kaveri kenen kanssa se jakaa häkin, myös tällä kertaa kyseessä on nuorehko uros. Tämä uusi kaveri on sosiaalinen koira josta varmasti on apua myös Olinan suhtautumiseen ihmisiin. Lisätty uusi video Veeran ja Olinan yhteisestä hetkestä josta hyvin huomaa, että jännityksestä huolimatta Olina kuitenkin myös uskaltautuu jo nauttimaan rapsutuksista ja herkuista.

19.6.2017
Toukokun alussa aktiivimme kävivät myös Glinan tarhalla ja tapasivat jälleen Olinan. Tälläkin kertaa Olina tuli moikkaamaan aidan takaa mutta vieraiden mennessä häkkiin tyttö lähti nopeasti kopin taakse, josta se kurkki kuitenkin uteliaana vieraita. Olinalla on potentiaalia hyväksi kotikoiraksi, kunhan vaan saisi mahdollisuuden ja löytäisi ymmärtäväisen kodin, joka on valmis sitoutumaan Olinaan. Olinan häkkikaveri Fex varattiin juuri omaan kotiinsa, olisi ihana mikäli myös Olina vihdoinkin löytäisi perheensä.

19.3.2017
Maaliskuussa oli Glinan tarhalla vierailu ajankohtainen. Olina oli aidan läpi rohkeana nuuskimassa vieraita mutta heti kun nämä astuivat häkkiin Olina juoksi kauemmaksi. Vieraat siis edelleen jännittävät Olinaa kovasti eikä se auta asiaa, että asuinkumppani on melko samanlainen. Tarhallahan ei kuitenkaan ole paljon ihmiskontakteja joten ymmärrettävästi edistystä ei oikein helposti siellä synny. Olina uskaltaa kuitenkin ottamaan namit vierailtakin ja tutun ihmisen luokse tulee reippaasti ja antaa rapsutella ja käsitellä hienosti. Olina on todella alistuvainen tarhaoloissa muille koirille ja uskomme, että reipas ja kiltti koirakaveri olisi kovin hyvä asia Olinan kotiututtamisessa. Kauniille nuorelle tytölle lisätty muutamia uusia kuvia.

20.11.2016
Kulkurien aktiivit kävivät marraskuun reissulla taas Glinalla moikkaamassa koiria ja tekemässä päivityksiä. Näky oli melkoisen masentava, oli satanut kaksi päivää putkeen ja veden sekä mudan määrä häkeissä oli järkyttävä. Olina jakaa häkkinsä nuoren uroksen kanssa ja vaikutti siltä, että tyttöä joko jännitti tai palellutti paljon, sillä se seisoi etäämmällä tärisemässä eikä halunnut tulla vieraiden luokse. Olina on jo ollut Glinalla niin pitkään, että tulevan kodin on tiedostava, että heidän on annettava Olinalle aikaa tottua muutokseen ja edetä rauhallisesti ja pienin askelin. Kotikoiran elämä on niin kovin erilainen kuin elämä Glinalla. Mutta Olinakin sen kotikoiran elämän ansaitsee, kuten jokainen koira ansaitsee.

28.6.2016
Olina on nyt ainoa pentu jäljellä Olgan pentujengistä. Myös Olga on löytänyt oman kotinsa Suomesta. Olina siirrettiin kaverin kanssa samaan häkkiin, jotta tytön ei tarvitse olla aivan yksin. Alkuun vieraat jännitti mutta reipastui nopeasti ja tuli nuuskimaan aktiiveja jotka matkasivat Romaniaan toukokuussa. Olina on leikkisä kaveri, ei tarvinnut paljon innostaa niin se oli jotäysillä mukana leikissä. Aktiivit kuvailevat Olinaa kiltiksi nuoreksi koiraksi, jolla potentiaalia reipastua melko nopeasti kotona, oikean perheen tukemana.

26.3.2016
Olina on säilyttänyt reippautensa ja iloisuutensa. Talvi on väistynyt ja kevät aluillaan, Olgan pentujengi on kasvanut ja suurin osa on jo lähtenyt omiin koteihinsa. Olina ja Olea kuitenkin vielä odottavat kotiensa löytymistä, Glinan tarhalla, Olgan tavoin.

Yhdistyksemme aktiivit kävivät maaliskuussa Romanian reissulla ja tapasivat myös Olinan ja kuvailevat Olinaa iloiseksi ja avoimeksi pennuksi. Kuvia lisätty.

31.1.2016
Kulkurit teki jälleen reissun Romaniaan tammikuussa ja tapasivat mutaisella Glinan tarhalla myös Olinan. Olina oli reipas ja remusi menemään pennulle luontaisella tavalla mutta sylissä jännittyi mikä luultavasti johtui siitä, että oli niin paljon korkeammalla kuin mihin on tottunut. Olina on ystävällinen niin ihmisille kuin muille koirille.

Lisätty video pennuista ja kuvia Olinasta.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Olina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Olina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Olinan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.