Päivitetty 19.11.2017

Kodin saanut koira: PAMELAN


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

Perustiedot:

28.06.2017
Yhteistyökumppanimme Luiza Mandru löysi tämän kaksikon, emon Pamelanin ja hänen pentunsa Mollin pellolta kotinsa lähettyviltä noin kuukausi sitten. Kukaan ei tiedä miten pieni emo koira oli päätynyt pentunsa kanssa kyseiselle pellolle, oli tämän kaksikon onni, että Luiza saapui paikalle. Molemmat ovat nyt saaneet rokotuksensa ja ovat valmiita etsimään omia kotejaan.

Pamelan on luonteeltaan kiltti, iloinen ja leikkisä sekä Luizan sanoin:”täynnä rakkautta”. Muiden koirien kanssa Pamelan tulee hyvin toimeen mutta kissoista neiti ei pidä, eli emme suosittele Pamelania kissakotiin. Neidillä on ikää arviolta 2-3 vuotta. Pamelan käyttää ääntään jonkin verran, ainakin ympärillään telmiviä pentuja komentaessaan.

Pamelan on kooltaan pieni. Neiti on noin 30-35 senttiä korkea ja painaa noin 7-8 kiloa.

Nykytilanne:

19.11.2017
Pamelan lensi eilen 18.11 omaan kotiin Suomeen.

Aiemmat päivitykset

16.10.2017
Kaunis Pamelan neiti on tänään varattu omaan kotiin! Valtavasti onnea pikkuiselle ja sen tulevalle perheelle <3

15.09.2017
Ihana Pamelan on erityisen suloinen karvanaama, josta olisi vaikka millaiseksi nenätyöskentelijäksi. Luizan luona neiti nuuskuttelee tyytyväisenä pihalla. Tapaamisen yhteydessä Pamelan ei hauku ja pikkuinen on luonteeltaan todella kohtelias ja äärettömän ystävällinen. Vieraiden ihmisten luokse Pamelan tulee mielellään rapsuteltavaksi, mutta jonkin ajan kuluttua se jatkaa nuuskuttelua ja tutkimista pihassa. Herttainen Pamelan ei juurikaan vierasta tuntemattomia ihmisiä, mutta ympäristön tarjoamat hajut ja tapahtumat kiinnostavat ajoittain enemmän ja se mielellään fokusoi niihin.  Pamelanilla on mieletön keskittymiskyky, ja sen voisi  helposti kuvitella viihtyvän mukana erillaisissa harrastuksissa.

15.08.2017
Pamelan siirtyy takaisin kotia etsiviin ja erityisadoptioihin. Pamelanin toisessa silmässä on todettu verkkokalvon irtauma, joka on edennyt siihen tilanteeseen että Pamelanin toinen silmä on sokea. Toisen silmän sokeus ei häiritse Pamelanin arkea lainkaan ja neiti tulee hyvin toimeen yhdellä silmällä. Sokea silmä ei aiheuta neidille kipuja, eikä vaadi tässä vaiheessa toimenpiteitä. Silmää olisi kuitenkin hyvä käydä tarkastuttamassa eläinlääkärillä aika ajoin. Tulevaisuudessa on mahdollista, että sokea silmä joudutaan jossain vaiheessa poistamaan. Toistaiseksi ei ole syytä epäillä että verkkokalvon irtaumaa tavattaisiin terveessä silmässä. Pamelanilla on myös pieni napatyrä, joka ei myöskään haittaa neidin eloa millään tavalla. Neiti odottelee omaa kotiaan edelleen Romaniassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Pamelan saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pamelan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pamelanin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.