Päivitetty 19.06.2017

Kodin saanut koira: PANDELICA


Syntymäaika: 1/2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Turku/Suomessa
Sterilointi

20.7.2012 Pandelican alkutaival
Pandelica on löydetty vastasyntyneenä pentuna kadulta Bukarestissa ja viety eläinlääkäriasemalle, josta soitettiin Andalle. Anda haki pennun kotiinsa ja on hoitanut Pandelicaa siitä lähtien. Pandelica on siis kasvanut Andan luona, yli sadan muun koiran kanssa ja se tuleekin erinomaisesti toimeen isossakin laumassa eri ikäisten, kokoisten ja näköisten koirien keskellä. Pandelica on yksi Andan sosiaalisimmista koirista. Kulkureiden vierailulla Pandelica oli ensimmäisten joukossa tervehtimässä vieraita ja jakamassa poskisuudelmia 🙂 Tietysti pitää ottaa huomioon että Pandelica on kasvanut suojatuissa oloissa, eli Andan pihan ulkopuolinen maailman on sille hyvin vieras paikka. Pandelican luonteella siitä kuitenkin tullaan selviämään hyvin nopeaan tahtiin.

Pandelica on paitsi sosiaalinen, myös leikkisä ja aktiivinen. Sille etsitäänkin reipasta kotia, jossa sen aktivointiin, liikuntaan ja koulutukseen ollaan valmiita panostamaan. Pandelican tulevassa kodissa voisi olla muitakin koiria ja erityisesti Pandelica nauttisi elämästään myös lapsiperheessä, sillä Pandelica rakastaa ihmisiä ja erityisesti lapsia. Tärkeää on huomioida, että kuten monet muutkin rescuekoirat, ei Pandelicakaan ole koskaan asunut sisällä, joten mm. sisäsiisteyden kanssa pitää aloitaa alusta, kuten pentujenkin kanssa. Useimmiten kuitenkin aikuiset koirat hoksaavat jutun juonen nopeasti.

 

20.9.2012 Pandelica varattiin omaan kotiin ja se pääsi lentämään Suomeen 29.9.2012.

29.4.2017 Pandelica tuli uudelleensijoitukseen
Pandelica on ollut kotikoirana nyt tasan 4 vuotta, 7 kuukautta. Tänään Pandelica palaa kotia etsiväksi koiraksi johtuen perheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Pandelica on asunut lapsiperheessä ja on tullut hyvin toimeen lasten kanssa. Tavatessaan uusia ihmisiä Pansku voi alkuun haukkua mutta tekee kuitenkin sitten pian jo tuttavuutta. Miehiä jännittää enemmän ja tämä ilmenee siten, että tyttö alistuu herkästi. Pandelica tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen muiden koirien kanssa mutta hihnassa voi kiskoa ja haukkua kohdatessaan koiran tai jos saa jonkun vainun. Hihnakävelyt sujuvat muuten melko hyvin.

Entinen koti kuvailee Pandelicaa kivana ja leppoisana koirana, joka on aika helppo motivoida nameilla. Herkuilla, kehuilla ja positiivisella vahvistamisella saa hyvin tuloksia aikaan mutta vaatii myös sen, että omistaja johdonmukaisesti treenaa Panskun kanssa. Pansku on ketterä, nopea ja iloinen koira joka tykkää siitä, että sen kanssa touhuillaan. Ihmisläheisyys on sille tärkeetä.

Pansku on tietyissä tilanteissa hieman epävarma ja vanhemman, rauhallisen koirakaverin seura olisi varmasti hyvä asia. Panskua ei tarvitse kovasti käskyttää vaan se tekee varmemmin asioita jos pyytää kauniisti. Ilon kautta saa onnistumisia! Esim. kynsienleikkuu on asia joka sujuu hyvin, kunhan sen vaan tekee. Jos ihminen alkaa epäröimään ja empimään, myös Pansku alkaa epäillä toimintaa. Panskun kanssa toimii siis rauhallinen ja varma ohjaaminen.

Tällä hetkellä Pansku syö raakaruokaa mutta on myös syönyt nappulaa jossain vaiheessa. Ikää Panskulla on 5 vuotta.

16.5.2017
“Pansku” siirtyi kotihoitoon Naantaliin sunnuntaina, 14.5.2017. Kotihoitaja kertoo Panskun hyväksyneen hänet hyvin, eikä aristanut häntä nimeksikään. Panskun hoitokoti sijaitsee kerrostalossa ja ainakin esimmäiset päivät siellä on sujunut ilman, että Pansku olisi haukkunut tai pitänyt bileet hoitajan ollessaan töissä.

Panskun koko on hoitajan arvion mukaan enemmän 55cm tienoilla kuin yli 60cm, menee siis suomalaisittain keskikokoisena koirana. Pansku aristaa tiettyä tilanteita mutta on kuitenkin tottelevainen ja lempeä. Hoitaja kertoo sen myös olevan kova tyttö jakelemaan pusuja. Pansku on juuri kokenut suuren mullistuksen, joutuessaan jättämään sen oman kodin taakseen, reilu 4vuoden jälkeen, mutta ainakaan toistaiseksi tyttö on pärjännyt hyvin tilanteessa. Olisi hienoa mikäli Pansku pian pääsisi muuttamaan uuten kotiinsa, jotta voisi sit alkaa elämää sitä loppuelämänsä elämää oman, uuden perheensä kanssa.

9.6.2017
Pandelica varattiin omaan kotiin 4.6.2017 ja lähitulevaisuudessa tyttö pääsee jatkamaan elämäänsä yhdessä uuden perheensä kanssa <3

19.6.2017
16.6.2017 koitti se päivä, jolloin Pansku matkusti uuden perheensä kanssa omaan kotiinsa. Kiitos kotihoitajalle hyvästä hoidosta ja onnea perheelle ja Panskulle!


Pandelica on steriloitu ja se tuli Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pandelica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Pandelican yhteyshenkilö on Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.