Päivitetty 23.12.2017

Kodin saanut koira: PEGGY PRIMA


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
1.9.2017
Carpen tarha on Kulkurien ja Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Carmen Mandescun yhteinen voimainponnistus. Valmistuessaan se on noin 130 koiran turvapaikka ja puolimatkan krouvi matkalla kotiin. Tarhan rakentaminen aloitettiin keväällä 2016 ja se alkaa olemaan pikkuhiljaa valmis vastaanottamaan asukkaita. Tarhaa rakentavat työntekijät asuvat rakentamisen ajan tarhalla ja samalla vartioivat omaisuuttaan sekä tarhaa. Peggy on ensimmäinen Carpen tarhalle hylätty koira. Se heitettiin pikkupentuna tarhan aidan yli ja on asunut siitä lähtien vapaana tontilla. Työntekijät ovat Carmenin ja Romaniassa asuvan aktiivimme Veeran avustuksella pitäneet siitä huolta ja Peggystä on kasvanut terve pentu. Se on reipas ja sosiaalinen rämäpää, joka nauttii huomiosta ja on suunapäänä touhuamassa mukana, kun jotain tapahtuu. Se antaa käsitellä hyvin ja on avoimen sosiaalinen kaikille ihmisille. Peggy remuaa menemään, joskin tontin kissoja se välillä kurmottaa vähän turhankin kovin, jos oikein innostuu. Pääasiassa se tulee niiden kanssa kuitenkin moitteetta toimeen. Peggy voisi arvostaa järkevää urosta tai huomattavasti vanhempaa narttua. Peggy on energinen typy, joka varmasti kaipaa tekemistä.

Peggystä kasvanee keskikokoinen, noin 50-55-senttinen ja parikymmenkiloinen koira.

Päivitykset
23.12.2017
Tämänpäiväinen Kulkuri-lento toi Peggylle parhaan mahdollisen joululahjan: oman kodin. Onnea matkaanne, Peggy ja perhe.

14.11.2017
Onnekas Peggy Prima on varattu omaan kotiin Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella, sillä yhteistä taivalta voi hyvinkin olla reilusti yli vuosikymmenen ajan. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Peggy saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peggyllä on mikrosiru ja oma EU-lemmikkipassi tullessaan Suomeen. Mikäli Peggy tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Peggyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.