Päivitetty 28.04.2015

Kodin saanut koira: PENNY S


Penny S nykyään

Penny S nykyään

PENNY S

* narttu

* n. 3-vuotias

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

28.12.2014

Penny S löydettiin keskeltä vilkasta autotietä, muiden koirien ympäröimänä. Eläinsuojelija Alina Murgu yritti huokutella Penny S:ää luokseen mutta nuori neiti oli liian pelokas lähestymään häntä. Alina ei kuitenkaan luovuttanut ja hyvän ruoan houkuttelemana Penny S loppujen lopuksi tuli tarpeeksi lähelle, jotta Alina ylsi tarttumaan häneen.

Nuorehko tyttökoira turvautui tuona hetkenä, itsesuojeluvaiston herätessä, ainoaan keinoon minkä tiesi, eli hampaisiinsa. Heti kun Alina sai Penny S:än autoon, tyttö rauhoittui, kun huomasi olevansa turvassa.

Penny S:llä oli löytöhetkellä pienimuotoinen silmävaurio, joka korjattiin leikkauksella, eikä siitä jäänyt mitään pysyvää vauriota. Kokoa Penny S:lle on kertynyt n.20-25 cm ja 8-10 kg.

Penny S tulee toimeen koirien kanssa, on aktiivinen ja sosiaalinen koiraneiti. Suhtautumisesta kissoihin ei ole tietoa.

10.1.2015
Penny S:lle ihania uutisia tänä lauantaina, hän pääsee matkustamaan omaan kotiin :).

28.2.2015
Pitkän odotuksen jälkeen Penny pääsi vihdoinkin matkustamaan omaan kotiin tänään !

28.4.2015
Pennyn perheeltä saatiin ihania kotikuulumisia:

” Penny saapui Suomeen 28.2.2015. Lentokentällä boxissa odotteli arka, pieni, todella kivannäköinen koira, Penny. Pari ensimmäistä päivää koira oli todella arka, yritti näykkiä jos ihminen yritti koskettaa. Nopeasti Penny kuitenkin kotiutui ja sai rohkeutta. Ensimmäisen viikon jälkeen kotiutumisesta Penny osasi jo kävellä hihnassa ja sisäsiisteyskin parani vähitellen. Penny sopeutui todella nopeasti uuteen laumaansa ja meille asumaan. Tästä pienestä makkaranmallisesta tytöstä tuli neljäs jäsen koiralaumaamme. Pennistä koirakaverit ovat kivoja ja varmaan sopeutuminen olisi ollut vaikeampaa ilman näitä kamuja. Muita ihmisiä, kuin omistajansa kohtaan Penny on vielä melko arka, etenkin miehet pelottavat, murisee niille.
Olin yli kuukauden kotona koirien kanssa, sitten täytyi lähteä töihin. Siinä vaiheessa Penny, tämä esittelytekstissään aktiiviseksi nuoreksi koiraksi kuvailtu tyttö, osoitti aktiivisuutensa tuhoamalla hieman tavaroita. Kaksi koiranpetiä ja useita koirien pehmoleluja tuli revittyä ja yksi säkkituoli räjäytettyä. Vanu ja pumpuli tuntuu olevan Pennyn intohimo, joten kaikki näitä materiaaleja sisältävät asiat on poistettu käytöstä. Nyt P on jo tottunut olemaan kotona ilman ihmistä työpäivän ajan ja tavaratkin ovat saaneet olla rauhassa. P jää hiljaa ja kiltisti kotiin, ei ole kovin äänekäs.
Ollaan jo käyty koirapuistossakin, siellä on mennyt hyvin ja kivaa tuntunut olevan. Penny pärjää kaikkien kanssa, mutta ei anna kiusata itseään, osaa pitää puolensa kaikessa. Ruokailu on edelleen aikamoista ahmimista mutta nyt se onnistuu jo samassa tilassa muiden koirien kanssa. Hoitotoimenpiteetkin sujuvat hienosti. Penny rakastaa puruluiden jyrsimistä yli kaiken, myös erilaiset lelut ja painiminen oman lauman 2-vuotiaan kääpiöpinseripojan kanssa on mukavaa.
Aivan kuin Penny olisi aina ollut meillä, kuulunut meille! Romaniasta löytyi oikea aarre: ihana iloinen pötkylä 🙂 “

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Penny S saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Penny S on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.