Päivitetty 05.11.2021

Pentujen hylkääminen Romanian koiratarhoille osana ongelmaa


Pentujen hylkääminen koiratarhoille osana ongelmaa – Cosoban koiratarhan videot

Kaduille, pelloille sekä metsiin oman onnensa nojaan jätettyjen koirien lisäksi Romaniassa toimiville koiratarhoille hylätään todella paljon ei-toivottuja pentuja – niitä, joiden syntymisen olisi voinut ehkäistä sterilointitoiminnan avulla. Pentuja hylätään ilman emoa. Toisinaan emokin saa lähtöpassit kodistaan yhdessä pentujensa kanssa. 

Etenkin ilman emoa, pentujen selviäminen hengissä on hyvin epävarmaa – myös hyvin huolehtivissa ja osaavissa ihmiskäsissä. Pennuista huolehtiminen kuormittaa jo valmiiksi täynnä olevia tarhoja, niin ajallisesti kuin taloudellisestikin. Tästä huolimatta näiden pentujen eteen yritetään kaikki voitava. Yhdenkään eläimen ei kuitenkaan tulisi syntyä taistelemaan hengissä pysymisestä elämänsä ensimmäisten metrien aikana, eikä näiden eläinten tulisi myöskään syntyä vain kuolemaan. Ainoastaan sterilointitoiminnalla voimme välttää nämä surulliset kohtalot, jotka ovat liian yleisiä ja arkipäiväisiä Romaniassa.

Alla olevissa videoissa nähdään yksi tällainen tyypillinen tilanne pentujen hylkäämisestä. Tarhoille hylätään myös aikuisia koiria. Katukoirien pelastamisen lisäksi koiratarhat joutuvat siis huolehtimaan myös niistä eläimistä, joita ei enää syystä tai toisesta haluta pitää lemmikkinä.

Pentujen hylkäys Cosoban tarhalle

 

Pentujen hylkäys Cosoban tarhalle, osa 2

 

Pentujen hylkäys Cosoban tarhalle, osa 3

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.