Päivitetty 29.08.2019

Kodin saanut koira: PETJA


Syntymäaika: 1/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Onevet)
Kastroitu

 

Perustiedot ja taustat:

Päivitetty 30.5.2019
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jonne pentu Petja oli otettu turvaan tarhan edustalta. Sen pienet tassut olivat paleltuneet ja se saikin hoitoa tähän vaivaan tuolloin. Adoptio-ohjelmaan Petja astui maaliskuussa 2017.

Toukokuussa aktiivimme matkasivat jälleen tarhalle ja tapasivat taas Petjan, joka edelleen asuu Valdon kanssa. He totesivat Petjan olevan kuten Petja on, iloinen ja avoin olematta kuitenkaan röyhkeä tai liian innokas. Yhdistys noudattaa Responsible Rescue sitoomuksen suosituksia johon kuuluu mm dirofilaria repensin (iho-loinen) seulonta ja tämän seulonnan kautta kävi ilmi, että Petja on dirofilaria repens positiivinen. Petjalla on hoito käynnissä ja poika voi hyvin. Voit lukea lisää tästä täältä.

Petja pääsi äskettäin tapaamaan myös muutaman uuden koirakaverin, kaksi narttua, ja käyttäytyi herrasmiehen tavoin tyttöjen kanssa.

Petja on kasvanut komeaksi ja melko rotevaksi, isohkoksi kaveriksi. Petjan rotuperimästä saattaa löytyä jotain molossityyppistä rotua. Petja soveltuisi todennäköisesti monenlaiseen kotiin mutta luovutusta lapsiperheeseen tai ensimmäiseksi koiraksi harkitsemme tapauskohtaisesti.

Petja on kooltaan noin 60cm, 22-25kg.

Päivitykset

29.8.2019

Petja saapui Suomeen 24.8 ja kävi lyhyellä vierailulla kotihoidossa ennen kuin oma perhe pääsi hänet noutamaan. Nyt Petja on kuitenkin yhdistetty perheensä kanssa ja muuttanut omaan kotiinsa.

17.7.2019
Tämä päivä toi mukanaan jotain aivan ihanaa. Jotain mitä olen odottanut pitkään. Petja varattiin vidoinkin siihen omaan kotiinsa. Sillä on perhe joka odottaa sitä. Tätä hommaa tehdessään aina välillä osuu kohdille joku koira, joka jollain tavalla vie hieman isomman palan sydämestä. Minulle Petja on sellainen koira. Pidin sitä sylissä, kun se oli vasta pienen pieni pentu ja juuri löytynyt. Sen tassut oli paleltuneet, eikä ollut muutenkaan mitään takeita siitä, että se selvisi hengissä. Mutta se selvisi. Ja se on selvinnyt siitä hetkestä saakka. Se on odottanut vuoroaan noin 2 vuotta ja 4 kuukautta. Nyt, nyt oli vihdoinkin Petjan vuoro enkä voisi olla onnellisempi <3 !

13.4.2019
Maaliskuussa aktiivimme vierailivat Cosobassa ja saivat todeta Petjan olevan ennallaan. Se asuu Valdon kanssa samassa häkissä vieläkin ja on upeasti säilyttänyt iloisuutensa ja uskonsa ihmiseen. Petjan tullessa nuuskimaan vieraita sillä on hellyyttävä tapa tökkiä hellästi samalla kuonolla ihan oikein kunnolla niin, ettei se jää huomaamatta ja se jättää kuononsa siihen puoleksi sekunniksi joka kerta. Se haistaa kissanmärkäruoan aktiivimme takista ja jää odottavasti viereen. He tekivät Petjan kanssa harjoituksen, jotta se saisi tekemistä yksitoikkoiseen häkkielämäänsä ja kaipaamaansa puuhaa ihmisen kanssa. Petja ei todellakaan ollut pahoillaan tästä.

30.12.2018
Marraskuussa yhdistyksen aktiivit tekivät jälleen reissun Romaniaan ja ajoivat myös Cosoban kylässä sijaitsevalle tarhalle. Petja otti tyylilleen uskollisena jälleen kerran vieraat vastaan innostuneena ja iloisena, mutta rauhoittuu myös nauttimaan rapsutuksista. Petja antaa itsestään erittäin itsevarman kuvan, se ei jännitä tarhalla ketään eikä mitään, vaan suhtautuu todella avoimesti asioihin ja ihmisiin. Se on jakanut häkkiä Valdon kanssa ihan pennusta lähtien ja kaksikko tulee hyvin toimeen, eivätkä ala kinaamaan herkuista eikä ihmisen huomiostakaan. Pojat ovat kuitenkin eri tyyppiset, Petja ottaa tilaa ja Valdo antaa tilaa. Tämä saattaa olla yksi syy, miksi kaksikko tuleekin toimeen.

19.10.2018
Aktiivimme jotka syyskuussa kävivät tarhalla kuvailevat Petjaa mahtavana typpinä. Petja innostuu erittäin nopeasti asioista ja on valmis touhuilemaan kaikkea kivaa. Petja ei toimi niin jyrämäisesti kuin joskus aiemmin toiminut, niin ehkä pientä kehitystä ja kasvua huomattavissa tämän asian suhteen. Petja on täysin avoin ja mutkaton ihmisten kanssa tarhalla. Petja asuu toisen uroksen, Valdon, kanssa samassa häkissä ja kaksikko tulee hyvin toimeen. Valdo on kuitenkin selvästi alistuvaisempi tyyppi, joten se väistää pois alta kun taas Petja enemmän on se joka hössöttää. Petja on edelleen hyvätuulinen ja iloinen koira.

25.7.2018
Tapasimme Petjan kun kävimme tarhalla heinäkussa. Vaikka aina on yhtä ihana tavata Petjaa niin toivoisin, että tulisi se päivä jolloin voisin mennä tarhalle tietäen ettei Petja tule olemaan siellä vaan kotonaan. Petja on hurmaava koira, joka asuu nuoren uroksen, Valdon, kanssa samassa häkissä. Kaksikko tulee toimeen, mutta Petja on hieman “bossy” eli määräilevä ja Valdo taas pysyttelee rauhallisena eikä halua aiheuttaa skismaa Petjan kanssa. Petja on tosin asunut Valdon kanssa pienestä pennusta lähtien, ja luovutamme sen varmuuden vuoksi mielummin nartun kuin uroksen kaveriksi, mikäli tulevassa kodissa olisi koira jo ennestään. Petja on hyvätuulinen koira joka innostuu kovasti vieraista mutta myös rauhoittuu hetken päästä rapsutuksille. Petjalle etsitään koirakokenutta kotia, jossa kovin mielellään saisi löytyä myös omaa pihaa jossa olisi tilaa juosta ja leikkiä. Todella kiva koira!

16.6.2018
Toukokuun-kesäkuun vaihteessa aktiivimme tapasivat jälleen Petjan. Se asustaa samassa häkissä Valdon kanssa ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Petjalle ihmiskontakti on todella, todella tärkeää ja jokainen sekunti jonka se saa nauttia ihmisen läheisyydestä on sille erittäin arvosta aikaa. Petja on isohkö köriläs joka on odottanut perheensä löytymistä ihan pienestä pennusta lähtien.

22.3.2018
Aktiivimme kertomaa Petjasta, maaliskuun tapaamisen jälkeen: “Ennallaan, yhtä avoin ja mutkaton kuin ennenkin. Asuu Valdon kanssa paddockissa, häkissä olon aikana vaikuttavat tulevan ihan hyvin toimeen. Petja vähän hammastelee ja saadessaan lapasen innostuu kovasti leikkimään. Todella onnellinen saadessaan vieraita, ihmisen koira kaikin puolin. Petja nauttii kovasti kun saa tehdä mitä vaan ihmisen kanssa. Seuraa namia todella hyvin ja pystyy keskittymään intoilusta huolimatta. Todella komea koira.” Petja jakaa häkin Valdon kanssa ja pojat tulevat pääsääntöisesti  hyvin toimeen keskenään.

5.12.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Petjan marraskuussa Onevetin tarhalla ja kertoivat Petjan olevan aktiivinen ja iloinen oma itsensä. Petja haluaisi olla huomion keskipiste ja hyppii korkealle saadakseen huomiota. Petja kaipaisi selvästi oikeaa kotia ja tekemistä, mitä tarhaolosuhteissa sille ei voida tarjota. Petja on avoin ihmisille, antaa pusuja ja nauttii valtavasti ihmisten seurasta.

21.9.2017
Petja on mitä lempein ja kultaisin poika! Petja hurmasi Onevetin tarhalla syyskuussa vierailleet Kulkurien aktiivit avoimuudellaan ja mutkattomuudellaan. Petjan hyväntuulisuus on ylitsepursuavaa ja sen lisäksi, että Petja on äärimmäisen ihmisrakas, pärjää se äärettömän hienosti kaikkien muiden koirien kanssa. Muiden koirien rähinöidessä Petja väistää muita, eikä lähde kärhämään mukaan. Petja on ottanut huiman loikan kasvussa ja siitä on tullut upea iso poika. Petjan turkki on todella upea ja koko koira on komea ja vaikuttava. Kuvat eivät tee tälle pojalle oikeutta!

17.7.2017
Kulkurien akiivit tapasivat Petjan Onevetin tarhalla heinäkuussa ja kertoivat sen olevan iloinen poika, joka tulee innokkaasti moikkaamaan ja pusuttamaan vieraitakin ihmisiä nauttien huomiosta. Petja ei kuitenkaan jyrää ihmisiä, vaan on arvokkaan oloinen tietäen miten tulee käyttäytyä kohteliaasti. Tarhalla Petja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, tosin joitain uroksia kohtaan se saattaa olla hieman varautunut. Petjassa on sen nuoresta iästä huolimatta sellaista varmuutta ja auktoriteettia, ettevät toiset koirat edes yritä härkkiä sitä. Petjan rotuperimässä voi hyvinkin olla ripaus esimerkiksi espanjanmastiffia tai muuta vastaavaa molossia.

16.5.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Petjan toukokuun alussa. Pikkuinen pallero on venähtänyt aikalailla viime näkemältä! Sillä on valtavat tassut, joten se tulee kasvamaan isoksi koiraksi, mutta ei välttämättä kuitenkaan korkeaksi. Petja on kaunis ja sillä on upea lainehtiva karva. Luonteeltaan poika on hyvin avoin ja sosiaalinen koira. Se rakastaa ihmistä niin, että se käytännössä kaatuu ihmisen päälle. Petja on varmanoloinen ja huoleton koira.

22.3.2017
Petja tuli adoptio-ohjelmaan. Petjan kohtalo on sama kuin monella muulla pennulla, se hylättiin tarhan portin eteen. Petja on nyt maaliskuussa 2-3kk ikäinen ja se on täysin valmis matkustamaan omaan kotiinsa Suomeen. Tällä hetkellä Petja on normaali iloinen ja touhukas pentu. Omassa häkissään se on tyypillinen pennun riiviö, joka touhottaa, leikkii ja syö kuin hevonen. Se suhtautuu oudossakin tilanteessa tosi reippaasti vieraisiin ihmisiin. Sen pikkuinen häntä heiluu taukoamatta ja se innostuu kovasti aina kun sitä joku tulee lähemmäksi ja näyttäisi siltä, että se saisi rapsutuksia. Petja rakastaa huomiota ja on tosi onnellinen poika, kun saa paistatella ihmisen huomiossa. Se ei jännitä vieraita lainkaan ja on tasapainoisen oloinen pienokainen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Johtuen Petjan mahdollisesta molossi rotuperimästä sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Petja saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Petja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Petjan yhteyshenkilö on Mia Takolander 

 

 

 

 

 

 

 

Video 9/2017

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.