Päivitetty 22.10.2018

Kotia etsivä koira: PETJA


Syntymäaika: 1/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Onevet)
Kastroitu

 

Perustiedot ja taustat:

(Päivitetty 19.10.2018)
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jonne pentu Petja oli otettu turvaan tarhan edustalta. Sen pienet tassut olivat paleltuneet ja se saikin hoitoa tähän vaivaan tuolloin. Adoptio-ohjelmaan Petja astui maaliskuussa 2017.

Petja on kasvanut komeaksi ja melko rotevaksi, isohkoksi kaveriksi. Petjan rotuperimästä saattaa löytyä jotain molossityyppistä rotua. Petja soveltuisi todennäköisesti monenlaiseen kotiin mutta luovutusta lapsiperheeseen tai ensimmäiseksi koiraksi harkitsemme tapauskohtaisesti.

Petja on kooltaan noin 55-60cm, 22-25kg.

Petja asuu toisen uroksen, Valdon, kanssa samassa häkissä ja kaksikko tulee hyvin toimeen. Valdo on kuitenkin selvästi alistuvaisempi tyyppi, joten se väistää pois alta kun taas Petja enemmän on se joka hössöttää. Petja on edelleen hyvätuulinen ja iloinen koira.

Päivitykset

19.10.2018
Aktiivimme jotka syyskuussa kävivät tarhalla kuvailevat Petjaa mahtavana typpinä. Petja innostuu erittäin nopeasti asioista ja on valmis touhuilemaan kaikkea kivaa. Petja ei toimi niin jyrämäisesti kuin joskus aiemmin toiminut, niin ehkä pientä kehitystä ja kasvua huomattavissa tämän asian suhteen. Petja on täysin avoin ja mutkaton ihmisten kanssa tarhalla.

25.7.2018
Tapasimme Petjan kun kävimme tarhalla heinäkussa. Vaikka aina on yhtä ihana tavata Petjaa niin toivoisin, että tulisi se päivä jolloin voisin mennä tarhalle tietäen ettei Petja tule olemaan siellä vaan kotonaan. Petja on hurmaava koira, joka asuu nuoren uroksen, Valdon, kanssa samassa häkissä. Kaksikko tulee toimeen, mutta Petja on hieman “bossy” eli määräilevä ja Valdo taas pysyttelee rauhallisena eikä halua aiheuttaa skismaa Petjan kanssa. Petja on tosin asunut Valdon kanssa pienestä pennusta lähtien, ja luovutamme sen varmuuden vuoksi mielummin nartun kuin uroksen kaveriksi, mikäli tulevassa kodissa olisi koira jo ennestään. Petja on hyvätuulinen koira joka innostuu kovasti vieraista mutta myös rauhoittuu hetken päästä rapsutuksille. Petjalle etsitään koirakokenutta kotia, jossa kovin mielellään saisi löytyä myös omaa pihaa jossa olisi tilaa juosta ja leikkiä. Todella kiva koira!

16.6.2018
Toukokuun-kesäkuun vaihteessa aktiivimme tapasivat jälleen Petjan. Se asustaa samassa häkissä Valdon kanssa ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Petjalle ihmiskontakti on todella, todella tärkeää ja jokainen sekunti jonka se saa nauttia ihmisen läheisyydestä on sille erittäin arvosta aikaa. Petja on isohkö köriläs joka on odottanut perheensä löytymistä ihan pienestä pennusta lähtien.

22.3.2018
Aktiivimme kertomaa Petjasta, maaliskuun tapaamisen jälkeen: “Ennallaan, yhtä avoin ja mutkaton kuin ennenkin. Asuu Valdon kanssa paddockissa, häkissä olon aikana vaikuttavat tulevan ihan hyvin toimeen. Petja vähän hammastelee ja saadessaan lapasen innostuu kovasti leikkimään. Todella onnellinen saadessaan vieraita, ihmisen koira kaikin puolin. Petja nauttii kovasti kun saa tehdä mitä vaan ihmisen kanssa. Seuraa namia todella hyvin ja pystyy keskittymään intoilusta huolimatta. Todella komea koira.” Petja jakaa häkin Valdon kanssa ja pojat tulevat pääsääntöisesti  hyvin toimeen keskenään.

5.12.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Petjan marraskuussa Onevetin tarhalla ja kertoivat Petjan olevan aktiivinen ja iloinen oma itsensä. Petja haluaisi olla huomion keskipiste ja hyppii korkealle saadakseen huomiota. Petja kaipaisi selvästi oikeaa kotia ja tekemistä, mitä tarhaolosuhteissa sille ei voida tarjota. Petja on avoin ihmisille, antaa pusuja ja nauttii valtavasti ihmisten seurasta.

21.9.2017
Petja on mitä lempein ja kultaisin poika! Petja hurmasi Onevetin tarhalla syyskuussa vierailleet Kulkurien aktiivit avoimuudellaan ja mutkattomuudellaan. Petjan hyväntuulisuus on ylitsepursuavaa ja sen lisäksi, että Petja on äärimmäisen ihmisrakas, pärjää se äärettömän hienosti kaikkien muiden koirien kanssa. Muiden koirien rähinöidessä Petja väistää muita, eikä lähde kärhämään mukaan. Petja on ottanut huiman loikan kasvussa ja siitä on tullut upea iso poika. Petjan turkki on todella upea ja koko koira on komea ja vaikuttava. Kuvat eivät tee tälle pojalle oikeutta!

17.7.2017
Kulkurien akiivit tapasivat Petjan Onevetin tarhalla heinäkuussa ja kertoivat sen olevan iloinen poika, joka tulee innokkaasti moikkaamaan ja pusuttamaan vieraitakin ihmisiä nauttien huomiosta. Petja ei kuitenkaan jyrää ihmisiä, vaan on arvokkaan oloinen tietäen miten tulee käyttäytyä kohteliaasti. Tarhalla Petja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, tosin joitain uroksia kohtaan se saattaa olla hieman varautunut. Petjassa on sen nuoresta iästä huolimatta sellaista varmuutta ja auktoriteettia, ettevät toiset koirat edes yritä härkkiä sitä. Petjan rotuperimässä voi hyvinkin olla ripaus esimerkiksi espanjanmastiffia tai muuta vastaavaa molossia.

16.5.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Petjan toukokuun alussa. Pikkuinen pallero on venähtänyt aikalailla viime näkemältä! Sillä on valtavat tassut, joten se tulee kasvamaan isoksi koiraksi, mutta ei välttämättä kuitenkaan korkeaksi. Petja on kaunis ja sillä on upea lainehtiva karva. Luonteeltaan poika on hyvin avoin ja sosiaalinen koira. Se rakastaa ihmistä niin, että se käytännössä kaatuu ihmisen päälle. Petja on varmanoloinen ja huoleton koira.

22.3.2017
Petja tuli adoptio-ohjelmaan. Petjan kohtalo on sama kuin monella muulla pennulla, se hylättiin tarhan portin eteen. Petja on nyt maaliskuussa 2-3kk ikäinen ja se on täysin valmis matkustamaan omaan kotiinsa Suomeen. Tällä hetkellä Petja on normaali iloinen ja touhukas pentu. Omassa häkissään se on tyypillinen pennun riiviö, joka touhottaa, leikkii ja syö kuin hevonen. Se suhtautuu oudossakin tilanteessa tosi reippaasti vieraisiin ihmisiin. Sen pikkuinen häntä heiluu taukoamatta ja se innostuu kovasti aina kun sitä joku tulee lähemmäksi ja näyttäisi siltä, että se saisi rapsutuksia. Petja rakastaa huomiota ja on tosi onnellinen poika, kun saa paistatella ihmisen huomiossa. Se ei jännitä vieraita lainkaan ja on tasapainoisen oloinen pienokainen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Johtuen Petjan mahdollisesta molossi rotuperimästä sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Petja saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Petja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Petjan yhteyshenkilö on Mia Takolander 

 

 

 

 

Video 9/2017

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.