Päivitetty 09.10.2022

Kodin saanut koira: PILLE-RIIN


Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.6.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Veikeän Pille-Riinin toi tarhalle sen entinen omistaja huonon tekosyyn varjolla. Tämä kertoi kyllästyneensä koiraan, koska se kuulemma “tuhosi pihaa”.

Pille-Riin on tuumaileva tyttö. Vieraat jännittävät sitä alkuun ja se kerää kauempana rohkeutta ennen kuin uskaltaa tulla lähemmäs. Ihmiset kuitenkin kiinnostavat kovasti, samoin herkut, joten hiljalleen Pille-Riin rentoutuu ja antaa rapsutella itseään. Kun jää on murrettu, paljastuu kuoren alta lempeä ja leikkisä, iloinen nuori koira. Pille-Riin asuu yhdessä nuoren uroksen kanssa ja yhteiselo on oikein mutkatonta. Myös muiden koirien kanssa Pille-Riin näyttäisi tarhaoloissa tulevan toimeen.

Pille-Riin on tällä hetkellä ihmisten suhteen tottumaton, mutta kuitenkin utelias eikä varsinaisesti arka. Tämän tyyppinen koira tarvitsee oikeanlaista tukea ja aikaa ja kärsivällisyyttä reipastuakseen ja kasvattaakseen itsevarmuutta. Pille-Riin etsii kotia ensisijaisesti toisen koiran kaverina: Sosiaalinen koirakaveri voi toimia tukena Pille-Riinin reipastumisessa ja kotiutumisessa. Veikkaamme, että kun itsevarmuus karttuu, Pille-Riinistä paljastuu touhukas tyttö, joten tulevan omistajan on hyvä varautua reippaisiin lenkkeihin ja yhteisiin puuhatuokioihin. Kotiehdokkaan kokemus rescuekoirista, ja eritoten ujoista yksilöistä, katsotaan isoksi eduksi.

Hurjan kaunis Pille-Riin on noin 47 cm korkea ja 13- 15 kg painava, solakka tyttö.

Päivitykset:

9.10.2022

Pille-Riin aloitti uuden elämän omistettuna koirana, Onnea perhe ja Pille-Riin <3

1.9.2022

Melkein vuosi siinä meni, mutta vihdoin koitti se päivä kun Pille-Riin sai elämänsä parhaita uutisia. Hänet on varattu omaan kotiin Suomeen <3

17.6.2022

Kesäkuun reissulla aktiivimme tapaavat myös Pille-Riinin. Pille-Riin haukkuu paljon (kimakkaa haukkua, luultavimmin jännityshaukkua). Hän on todellan energinen ja innokas, nuolee kovasti akriiviemme käsiä. Jännityshöseltää reilusti. Haukku vähentyy, kun aktiivit menevät häkkiin. Pille-Riin tutkii kaikkea ja hyppii ympäriinsä. Tulee aktiivien lähelle ihmettelemään. Ajan kanssa antaa varoen rapsuttaa leuan alta, on kovin tottumaton kosketukseen. Sekä Pille-Riinillä että häkkikaveri Krakalla stressitasot ovat erittäin korkealla tarhaympäristössä.

Lisätty kuvia ja videot.

18.4.2022

Pille-Riin asuu edelleen Krakan kanssa. Pille-Riin on nopea, vikkelä ja aktiivinen, kompaktin kokoinen nuori neiti. Pille-Riin on melko energinen ja ripauksen häsläävä persoona. Pille-Riin on helposti luettava ja sen elekieli on selkeää. Puhelin ja kamera vähän mietityttää neitiä mutta ei silti juurikaan häntä hätkäytä suuntaan tai toiseen. Pille-Riin on hyvin perso namien perään, vaikuttaisi siis olevan hyvin ruokamotivoitavissa ja aktiiviemme mielestä hänessä voisi olla jopa harrastuskoira potentiaalia. Pille-Riin väistää ihmisen suoraa kosketusta, vaikka muuten on ihmisen ihossa ja läheisyydessä itse kiinni, se ei tauota edes väistettyään kosketukseen ojennettua kättä. Iloinen neiti jonka häntä heiluu taukoamatta.

Lisätty videoita ja kuvia.

6.10.2021
Pille-Riin sai mahdollisuuden ja etsii kotia nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pille-Riin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pille-Riin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.