Päivitetty 06.10.2021

Kotia etsivä koira: PILLE-RIIN


Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Veikeän Pille-Riinin toi tarhalle sen entinen omistaja huonon tekosyyn varjolla. Tämä kertoi kyllästyneensä koiraan, koska se kuulemma “tuhosi pihaa”.

Pille-Riin on tuumaileva tyttö. Vieraat jännittävät sitä alkuun ja se kerää kauempana rohkeutta ennen kuin uskaltaa tulla lähemmäs. Ihmiset kuitenkin kiinnostavat kovasti, samoin herkut, joten hiljalleen Pille-Riin rentoutuu ja antaa rapsutella itseään. Kun jää on murrettu, paljastuu kuoren alta lempeä ja leikkisä, iloinen nuori koira. Pille-Riin asuu yhdessä nuoren uroksen kanssa ja yhteiselo on oikein mutkatonta. Myös muiden koirien kanssa Pille-Riin näyttäisi tarhaoloissa tulevan toimeen.

Pille-Riin on tällä hetkellä ihmisten suhteen tottumaton, mutta kuitenkin utelias eikä varsinaisesti arka. Tämän tyyppinen koira tarvitsee oikeanlaista tukea ja aikaa ja kärsivällisyyttä reipastuakseen ja kasvattaakseen itsevarmuutta. Pille-Riin etsii kotia ensisijaisesti toisen koiran kaverina: Sosiaalinen koirakaveri voi toimia tukena Pille-Riinin reipastumisessa ja kotiutumisessa. Veikkaamme, että kun itsevarmuus karttuu, Pille-Riinistä paljastuu touhukas tyttö, joten tulevan omistajan on hyvä varautua reippaisiin lenkkeihin ja yhteisiin puuhatuokioihin. Kotiehdokkaan kokemus rescuekoirista, ja eritoten ujoista yksilöistä, katsotaan isoksi eduksi.

Hurjan kaunis Pille-Riin on noin 50 cm korkea ja 17 – 18 kg painava, solakka tyttö.

Päivitykset
6.10.2021
Pille-Riin sai mahdollisuuden ja etsii kotia nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pille-Riin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pille-Riin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa