Päivitetty 13.10.2017

‘Pitesti Highway’ -sterilointikampanjan tulos: yli 45 koiraa steriloitu


Muistatteko vielä kesäisen ‘Pitesti Highway’ -sterilointikampanjan? Kyseinen sterilointipäivä oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että nämä koirat olivat juuri niitä onnettomia, joihin paikallisten viranomaisten julmat massahävitysoperaatiot usein kohdistuvat – kodittomia, villejä ja nopeasti lisääntyviä.

‘Pitesti Highway’-sterilointiprojekti järjestettiin heinäkuun alkupuolella ja toteutettiin niin sanotulla “catch-spay-release” -menetelmällä. Koirat otettiin kiinni, steriloitiin ja vapautettiin tämän jälkeen takaisin elinalueelleen. Päivän aikana steriloitiin reilu 40 koiraa, mikä pitkällä juoksulla tarkoittaa tuhansia syntymättömiä pentuja, sillä steriloinnit ovat ainoa tehokas ja eettinen keino vähentää ja hiljalleen hävittää kulkukoirapopulaatiot ja siten ehkäistä uusien pentujen syntyminen onnettomiin oloihin.

Romanien kulkukoirien kannalta steriloinnit ovat kestävän eläinsuojelutyön ehdoton kulmakivi, mutta niiden toteuttaminen ei ole ilmaista. ‘Pitesti Highway’ -projektissa yhden koiran sterilointi ja kiinniotto kustansi yhteensä 45e, mikä koirien lukumäärän huomioiden nosti kustannukset korkeiksi, mutta on lopulta pieni hinta operaation pitkäaikaisille vaikutuksille. Yksikään näistä koirista ei tuota enää jälkeläisiä ja tämän koirapopulaation kasvu pysähtyy.

Voit tukea Kulkureiden sterilointiprojekteja lahjoittamalla. Voit esimerkiksi tukea sponsoroimalla yhden tai useamman koiran steriloinnin ja/tai kiinnioton. Koiran sterilointi maksaa 30e, minkä lisäksi tällaisissa ‘Pitesti Highwayn’ kaltaisissa projekteissa koirien kiinniottokulut ovat 15e/koira.
Tule mukaan tekemään hyvää. Näytetään yhdessä, että jokaisella kodittomalla eläimellä ja yhdelläkin steriloinnilla on merkitystä!

 

Tue sterilointiprojektejamme Romaniassa:
Tilinumero: FI73 1029 3000 3566 41
Viite: 2299
————————————————
Poliisihallitus on myöntänyt Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla POL-2015-11312. Lupa on voimassa 1.1.2016 – ­31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa