Päivitetty 03.07.2017

“Pitesti Highway” -sterilointiprojekti


Saimme kuukausi sitten viestiä romanialaiselta eläinsuojelijalta, Mihaela Comanilta, jonka mies työskentelee teollisuusalueella Bukarestin laitamilla. Tälle teollisuusalueelle johtavan Pitestin valtatien lähettyvillä elää karuissa oloissa koirapopulaatio, jonka pääluvun moninkertaistumista Mihaela on huolestuneena seurannut nyt usemman kuukauden ajan. Uusia pentuja on pienessä ajassa syntynyt kymmeniä ja koirien kokonaismäärä lähentelee jo yli neljääkymmentä. Jottei koirien määrä enää pääsisi kasvamaan, ne olisi steriloitava niin pian kuin mahdollista, ja tässä Mihaela tarvitsee nyt kipeästi meidän apuamme.

Nämä ‘Pitesti Highway’ -kampanjan koirat ovat juuri niitä koiria, joihin paikallisten viranomaisten julmat massahävitysoperaatiot usein kohdistuvat. Tällaiset massatapot eivät edistä kenenkään asiaa, sillä kun osa koirista hävitetään, jää saman alueen resursseista kilpailemaan vähemmän koiria. Jäljelle jäävät koirat saavat enemmän ruokaa ja pystyvät lisääntymään huomattavasti tehokkaammin. Maailman Terveysjärjesö WHO:n ja kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen kannanottojen mukaan steriloinnit ovat ainoa tehokas ja eettinen keino vähentää ja hiljalleen hävittää kulkukoirapopulaatiot ja siten ehkäistä uusien pentujen syntyminen onnettomiin oloihin.

‘Pitesti Highway’-sterilointiprojekti tullaan järjestämään tätä linjausta tukevalla, niin sanotulla “catch-spay-release” -menetelmällä. Koirat otetaan kiinni, steriloidaan ja vapautetaan tämän jälkeen takaisin elinalueelleen. Mihaela on tehnyt Romaniassa eläinsuojelutyötä yhdessä Kulkureille jo entuudestaan tutun Doina Vellan kanssa, jonka sterilointikampanjoiden myötä pelkästään tämän kevään aikana Bukarestin ympäristössä on steriloitu satoja eläimiä. Myös ‘Pitesti Highway’-kampanjan koirat tullaan steriloimaan Doinan ja RAR:in avustamana heinäkuun alussa.

Voit tukea ‘Pitesti Highway’-sterilointikampanjaa lahjoittamalla Kulkureille haluamasi summan. Voit esimerkiksi tukea sponsoroimalla yhden tai useamman koiran steriloinnin ja/tai kiinnioton. Koiran sterilointi maksaa 30e, minkä lisäksi osittain villiintyneiden koirien kiinniottokulut ovat 15e/koira.

Tule mukaan tekemään hyvää. Näytetään yhdessä, että jokaisella kodittomalla eläimellä ja yhdelläkin steriloinnilla on merkitystä!

#pitestihighway #spayone

Lisää steriloinneista ja niiden tärkeydestä voit lukea täältä: https://kulkurit.fi/steriloinnit/

Lahjoitustiedot:
IBAN FI73 1029 3000 3566 41
Viite 2299

——————–

Poliisihallitus on myöntänyt Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla POL-2015-11312. Lupa on voimassa 1.1.2016 – 31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa