Päivitetty 01.10.2016

Kodin saanut koira: PLUMBY


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

19.6.2014
Plumbyn päätyminen tarhalle, ja kotia etsivien koirien joukkoon on melkoinen sattumien summa, jossa sosiaalinen media on ollut suuressa roolissa. Plumbyn tarina alkaakin päivästä, jolloin facebookissa eräs henkilö oli postannut seinälleen kuvan kadulla olevasta tiineestä nartusta. Yhteistyökumppanimme Anda Murgu sattui onneksi huomaamaan Plumbyn kuvan ja haki näin ollen nartun tarhalleen turvaan. Andan ja Plumbyn teiden kohtaamisen ansiosta uusien epätoivottujen pentujen syntyminen kulkukoirille äärimmäiseen julmaan Romaniaan saatiin estettyä ja nyt Plumby on steriloitu.

Aktiivimme vierailivat Romaniassa yhteistyökumppaneidemme luona toukokuussa tapaamassa jo ennestään adoptio-ohjelmassamme olevia koiria ja tutustumassa uusiin potenttiaalisiin kodin etsijöihin. Matkallaan he tapasivat myös Andan tarhalla asustavan Plumbyn.
He kertovat, että aluksi Plumby jännitti vierailijoita ja hoippuroi ympäriinsä, aivan kuin ei olisi ollut ihan varma miten tilannetta pitäisi arvioida. Hetken kuluttua se kuitenkin reipastui ja hieman epävarman kuoren alta kuoriutui varsin sosiaalinen ja aktiivinen nuori neiti.

Kuvan kaunis Plumby asuttaa tällä hetkellä yhtä Andan tarhan häkeistä, yhdessä kahden nartun kanssa. Vaikka kaikki häkin nartut ovatkin melko samanikäisiä, 1,5-3-vuotiaita, tulee tämä Plumbyn, Padman ja Atenan muodostama tyttö trio hyvin juttuun keskenään.

Plumby on noin 50cm korkea ja se painaa noin 20kiloa.

Plumby etsii kotia, jossa on tarjota aktiiviselle nuorelle koiralle riittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä. Kotia, jossa se saisi opetella kunnon koirakansalaiselle tärkeitä asioita rakastettuna perheenjäsenenä. Koska Plumby tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa, voisi tulevassa kodissa mahdollisesti olla myös koirakaveri odottamassa.

20.7.2014
Heinäkuussa oli taas aktiiviemme aika pakata laukkunsa ja matkata Romaniaan. Yhteistyökumppanimme Anda Murgun Jilavan tarhalla vieraillessaan he tapasivat myös iloisen Plumbyn. Samaa häkkiä asuttava tyttötrio on muuttunut duoksi Padman saatua oman kotinsa. Plumby ja Atena sen sijaan jatkavat odotusta – vielä toivottavasti tulee sekin päivä kun joku tarjoaa heille paikan kodistaan.

Aktiivimme kertovat Plumbyn olevan energinen ja reipas. Se ei ujostele tai arkaile vieraitakaan, vaan häntä vispaten tervehtii tulijat avoimesti. Jonkin verran Plumby haukkuuu tarhaoloissa.

5.11.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Plumbyn Romaniassa lokakuussa 2014 ja kertoivat sen olleen hyvin hämillään räntäsateesta ja juoksennelleen siksi ympäriinsä häkissään. Mistä löytyisi ihanalle Plumbylle ikioma koti, jossa se saisi räntäsadepäivinäkin häkkielämän sijaan nautiskella ja käpertyä lämpimään sohvannurkkaan? Lisätty uusia kuvia Plumbystä.

17.3.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Plumbyn maaliskuussa 2015 ja sen kuulumiset olivat huomattavasti paremmat nyt kun kevät on koittanut Romaniaan. Plumby suhtautuu ihmisiin hyvin uteliaasti, mutta hieman varovaisesti. Plumby ei kuitenkaan ole lainkaan arka, vaan se on kiinnostunut ihmisistä ja hakeutuu lähelle. Kulkurien aktiivit kuvailivat Plumbyn olevan energinen, iloinen ja lempeä koira. Plumby tulee hienosti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa. Plumby on paimenkoiratyyppinen ja omaa mahdollisesti miellyttämishalua ollen siten potentiaalinen harrastuskaveri! Lisätty uusia kuvia Plumbylle.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Plumbyn toukokuussa 2015 ja kuvailivat sen olevan leikkisä ja iloinen kaveri, joka haluaa tutustua vieraisiinkin ihmisiin. Aktiivit havaitsivat, että Plumby osaa rauhoittua vaikka onkin energinen. Kokonaisuutena Plumby on sympaattinen, hauska, hyväntahtoinen ja aktiivinen koira. Missä viipyy Plumbyn ikioma koti?

18.7.2015
Tapasimme Plumbyn heinäkuussa Jilavan tarhalla ja se on aivan entisellään: iloinen ja sosiaalinen pusuttelija. Nyt heinäkuussa Plumbyn turkki oli hienossa kunnossa! Plumby oli myös melko rauhallinen, tosin rauhallisuus voi johtua myös paahtavasta helteestä. Lisätty uusia kuvia.

23.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Plumbyn Jilavan tarhalla 8.9.2015. He kertoivat, että aluksi Plumbyä hieman ujostutti vieraiden ihmisten seura ja siitä johtuen se häselsi hetken ympäriinsä, mutta rauhoittui nopeasti ja tuli tutustumaan. Ihmisten ollessa Plumbyn häkissä heilui sen häntä lakkaamatta. Muutenkin Plumby oli oma itsensä eli nauravainen ja iloinen. Kokonaisuutena Plumby on ystävällinen ja erittäin kiltti koira. Lisätty Plumbylle uusia kuvia.

24.11.2015
Kulkurien aktiivi Veera Nuri tapasi Plumbyn marraskuussa 2015 ja kertoi sen olevan tasapainoinen, iloinen ja  touhukas. Edelleen Plumby jännittää uusia ihmisiä jonkin verran ja on muuttunut hieman ujommaksi kuin ennen. Vaikka Plumbyä jännittää ja se hieman väistää ihmistä, hakeutuu se silti lähelle ja on kiinnostunut tulijasta. Hyvin todennäköisesti Plumby reipastuisi nopeastikin, jos sillä vain olisi enemmän ihmiskontakteja. Lisätty uusia kuvia Plumbystä.

22.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Plumbyn Romaniassa 2016 ja kertoivat sen olevan edelleen täysin oma itsensä: Aluksi Plumby jännittää sille vieraita ihmisiä, mutta hetken päästä uskaltautuu tulemaan hakemaan nameja. Tällöin sen häntä heiluu ja se ikään kuin tanssahtelee rauhoitellen siten itseään. Plumby tarvitsee todennäköisesti tulevassa kodissaan aikaa tottua uusiin ihmisiin ja ympäristöön, mutta vähitellen Plumbysta kuoriutuisi varmasti esille rakastava ja iloinen perheenjäsen.

24.3.2016
Tapasimme Plumbyn Sintestin tarhalla 15.3.2016. Mennessämme häkkiin Plumby onnistui livahtamaan hetkeksi karkuun häkistä, mutta antoi nätisti ottaa itsensä kiinni. Tarhan työntekijöiden Plumby antaa rapsuttaa ja nauttii heidän huomiostaan, mutta kuten ennenkin niin vieraita se aluksi hieman väistää. Perusluonteeltaan Plumby on edelleen energinen ja iloinen. Lisätty Plumbylle uusia kuvia. Plumbyn kohdalla kuvat hieman vääristävät totuutta eikä tyttö ole niin iso kuin miltä se kuvissa vaikuttaa.

30.5.2016
Plumby on viettänyt tarhalla jo lähes kaksi vuotta ja nyt olisi jo sen aika päästä omaan kotiin. Kotiolosuhteissa Plumbystä kuoriutuisi todennäköisesti esille iloinen ja leikkisä kaveri, joka on aina valmis hommiin yhdessä omistajan kanssa. Tarhalla Plumby sen sijaan muuttuu aremmaksi, sillä siellä ei ole tarjolla säännöllisiä ihmiskontakteja. Kulkurien aktiivit vierailivat Sintestin tarhalla toukokuussa ja Plumbyä jännitti vieraiden ihmisten kohtaaminen. Kuitenkaan ei tarvita kuin hetki aikaa, niin Plumby uskaltautuu moikkaaman ihmisiä. Plumby kaipaisi selvästi lisää huomiota ja rakkautta, kuin mitä näissä lyhyissä kohtaamisissa on mahdollista antaa.

1.7.2016
Vihdoin se kauan odotettu päivä koitti: Plumby on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

1.10.2016
Tänään on iloinen päivä! Plumby pääsi vihdoinkin tulemaan kotiin <3 . Perhe onkin tyttöä kovasti odotellut ja ilo oli suurta kun Plumby tanssi lentoboksista Helsinki-Vantaalla tänään iltapäivällä. Oikein monta ihanaa päivää teille ja onnellista yhteistä taivalta!

 

Plumby tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna sekä steriloituna.

Tutustuthan huolellisesti adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteyshenkilö: Mia Takolander.

Video 1/2016

Video 7/2015

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.