Operaatio Gradistea

7.2.2015

Gradistean pienessä kylässä vaikuttava yhteistyökumppanimme Luiza Mandru sai tällä viikolla kuulla kylänsä laidalla olevasta paikasta, tyhjillään olevasta tontista, jonne on hylätty tusinan verran koiria.
Luiza kiirehti paikan päälle katsomaan ja näky oli sydäntäsärkevä.

Tontilla asuu kuusi aikuista koiraa ja kuusi alle kahden kuukauden ikäistä pentua. Osa aikuisista koirista on häkeissä, osa vapaana. Etenkin häkeissä olevat koirat olivat niin nälkäisiä, että ne söivät maata nälkäänsä. Vapaana olevat koirat olivat saaneet jostain haalittua jotain ravinnoksi kelpaavaa silloin tällöin, muttei niidenkään voinnissa ollut kehumista. Pienten pentujen emon Luiza näki kantavan vanhaa luuta saadakseen ravintoa pystyäkseen imettämään pentujaan.

Operaatio_Gradistea_Luiza

Luiza näki häkeissä olevien koirien syövän maata. Koirat kärsivät nälästä. Kuva: Luiza Mandru

Luiza9

Luiza löysi myös kuusi alle kahden kuukauden ikäistä pentua. Kuva: Luiza Mandru

 

 

Koirilla ei ole tontilla minkäänlaista suojaa tuulta, sadetta tai lunta vastaan, paitsi täysin ränsistynyt vanha, kylmä talo, jonne pennut ovat hakeutuneet. On ihme, miten koirat ovat selvinneet elossa tähän saakka – syksyn ja talven yli. Luiza sai tietää, että koirat omistaa Bukarestissa asuva mies, joka käy paikan päällä kerran kahdessa viikossa tuomassa ruokaa koirille.

Luiza vei ruokaa koirille ja totesi niiden kaikkien olevan ihmisrakkaita, nuorehkoja koiria, jotka söivät kaiken, mitä Luiza niille kantoi. Illalla Luiza kirjoitti Kulkureille ja kertoi näkemästään:

“In this life i will never be happy, only tears of pain.”

Väsymys ja turhautuminen saivat jopa aina niin optimistisen ja iloisen Luizan murtumaan. Hänen ahdinkonsa tuntui meissäkin luissa ja ytimissä.

Luiza14

Kuva: Luiza Mandru

7.2.2015 Luiza palasi tontille katsomaan taas koiria ja viemään niille ruokaa. Hän kiersi kylää ympäri kysellen koirien omistajan nimeä ja yhteystietoja. Illalla häntä lykästi, sillä naapuri kertoi miehen juuri saapuneen Gradisteaan. Luiza lähti välittömästi miehen puheille, ja onnekasta kyllä, mies antoi Luizalle luvan huolehtia koirista ja “tehdä niiden kanssa kuten parhaaksi näkee”. Näin ollen pystyimme alkaa suunnitella Gradistean tusinan auttamista.

Tänään 7.2.2015 olemme suunnitelleet Luizan kanssa operaatiota koirien hyväksi. Ensimmäisenä Luiza aikoo ottaa luokseen emon ja kuusi pientä pentua, sillä pennut eivät selviä välttämättä muuten. Ne tarvitsevat laadukasta ravintoa, kipeästi matokuurit, suojaa ja lämpöä. Valitettavasti Luizan koti on jo ennestään täyteen ahdettu apua tarvitsevia koiria ja kissoja, eikä hän mitenkään pysty ottamaan kerralla luokseen kaikkia tontin koiria.

Niinpä muut, viisi aikuista koiraa, jäävät toistaiseksi tontille, minne Luiza rakentaa niille väliaikaisia suojia pahvista, oljista ja pressuista. Luiza käy joka päivä ruokkimassa koirat ja tarkastamassa niiden voinnin. Sitä mukaa, kun tilaa vapautuu, Luiza ottaa niitä luokseen, jolloin voimme kartoittaa niiden mahdollisuuksia adoptio-ohjelmaan paremmin.

Yksi aikuisista koirista on selvästi tiineenä, joten se täytyy saada mitä pikimmin steriloitavaksi. Myös muut aikuiset koirat täytyy steriloida pian. Lisäksi kaikki koirat täytyy ulko- ja sisäloishäätää, rokottaa ja niille täytyy laittaa mikrosirut. Ruokaa Luiza tarvitsee luonnollisesti myös reilusti -mahdollisimman ravitsevaa ja laadukasta ruokaa, jotta koirien surkea yleiskunto ja aliravitsemus saadaan paremmalle tolalle.

Luiza18

Kuva: Luiza Mandru

——————————————————————————————-

Tilannepäivitys 8.2.2015

Luiza on laittanut hihat heilumaan! Tahto ja energia ovat palanneet häneen, varmasti suureksi osaksi sen myötä, että hän tietää selviävänsä tästäkin haasteesta meidän, teidän, avulla.

Tänään Luiza on käynyt tontilla kolmesti, viemässä ruokaa (pennuille myös märkäruokaa), vettä ja suojatarpeita. Myös koirien omistaja oli käynyt paikalla ja hettänyt koirille kuivia leipiä ja raakoja kalan päitä ravinnoksi…

Katso video paikan päältä:

Luiza teki ensimmäisen suojan suuresta, muovisesta vesisäiliöstä, jonka hän vuorasi pahvilla. Seuraavaksi hän aikoo alkaa etsiä kahta käytettyä koiran koppia ja olkea niiden lämmikkeiksi.

Tiineenä olevalle nartulle on varattu aika sterilointiin ensi viikolle. Kaikki toimenpiteet koirille tullaan suorittamaan luotettavalla yhteistyöklinikallamme Onevetissa, Bukarestissa. Klinikan henkilökunta tuntee Luizan ja hänen miehensä hyvin jo entuudestaan ja he ovat mielellään mukana projektissa.

Huomenna Luizan ohjelmassa on saada emo ja pennut siirrettyä luokseen. Emo on hyvin ystävällinen ja kiltti, mutta hieman ujo, joten toivotaan, että koko perheen siirtäminen kerralla onnistuu, ekä emoa ja pentuja tarvitse erottaa.

Katso video pennuista:

Suuri kiitos kaikille jo tähän mennessä projektiin osallistuneille! Päivitämme pian jälleen tuoreet kuulumiset Gradisteasta!

————————————————————————–

Tilannepäivitys 10.2.2015

Gradisteassa tapahtuu hurjaa vauhtia! Paljon hyvää on saatu aikaan jo parissa päivässä, kiitos uskomattoman uutteran Luizan ja hänen miehensä.

Eilen, 9.2.2015, Luiza on saanut kuusi pentua turvaan luokseen. Valitettavasti emo ei antanut ilman nukutusta ottaa itseään kiinni. Luizan kanssa mietimme yhdessä, onko parempi jättää pennut emonsa kanssa, vai ottaa pennut mukaan ilman emoaan. Päädyimme siihen, että pennuilla on paremma mahdollisuudet selvitä Luizan luona, missä ne saavat olla lämpimässä ja voivat syödä monta kertaa päivässä.

gradistea1

Kuusikko turvassa! Kuva: Luiza Mandru

Luiza jatkaa emon kesyttämistä. Hänellä on myös varasunnitelmana saada paikalle eläinlääkäri nukutusnuolen kanssa, mikäli emo ei anna ottaa muuten kiinni. Se päästää kyllä Luizan lähelleen ruuan kanssa, mutta luonnollisesti säikähtää, kun Luiza yrittää tarttua siihen kiinni.

Pennut ovat 6 – 7 viikkoisia, ja niitä on kolme poikaa ja kolme tyttöä. Eilen pennut matkustivat Bukarestiin Onevet klinikalle, missä ne saivat ensimmäiset rokotukset ja madotukset tautiriskin minimoimiseksi. Pennut ovat reippaita pieniä palleroita ja painavat kokonaisen yhden kilon jokainen.

Luizan luona ne saavat sosiaalistua niin ihmisiin kuin toisiin koiriin ja kissoihinkin, joten vauvoilla on hyvät lähtökohdat elämään. Pienten pentujen elämä Romaniassa on kuitenkin aina riskialtista ennen rokotteiden antamaa suojaa, joten toivomme parasta. Mikäli pennut selviävät tulevasta parista viikosta, niiden kohdalla voidaan olla luottavaisin mielin ja niiden tulevaisuus alkaa näyttää varsin valoisalta.

Tänään myös tiineenä oleva narttukoira, jonka nimesimme Aryaksi, on matkannut Bukarestiin steriloitavaksi. Se ei enää koskaan synnytä epätoivottuja pentuja tähän maailmaan.

gradistea7

Arya matkalla steriloitavaksi. Kuva: Luiza Mandru

Huomisen ohjelmassa Luizalla on jokapäiväisen ruokinnan lisäksi koirankopin kuljettaminen tontille ja “luuranko-tytön” kuljettaminen kotiinsa, minne hän on raivannut tilaa saadakseen vielä yhden aikuisen koiran mahdutettua joukkoon.

Luizan ahkeroidessa paikan päällä meidän tehtäväksemme jää hänen tukemisensa. Kiitos kaikille jo nyt operaation toteuttamiseen osallistuneille. Ilman teidän apuanne tämä ei onnistuisi.

Lahjoituksia tarvitaan jatkuvasti syntyviin eläinlääkärikustannuksiin (steriloinnit, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt, mikrosirut jne.), laadukkaaseen ruokaan (aikuisille ja pennuille) sekä tarvikkeisiin (koiranloppi, oljet jne.).

Palaamme pian uusien kuulumisten kera!

————————————————————————————————

12.2.2015

Tuoreimmat kuulumiset Gradisteasta.

Eilen illalla yksi pennuista säikäytti meidät pahanpäiväisesti. Myöhään illalla Luiza laittoi viestin, että yksi poikapennuista voi huonosti, on apaattinen, eikä se suostu syömään. Luiza valvoi yön pentujen kanssa kylpyhuoneessa, mihin pennut on eristetty tautiriskin vuoksi toistaiseksi. Pelkäsimme kovasti, että rokotus on laukaissut parvon tai penikkataudin, mikä on aina riskinä etenkin pentujen kohdalla. Saimme kuitenkin tänään huokaista helpotuksesta, sillä poikapentu alkoi syödä ja nyt iltaa kohden se jo leikkii normaalisti sisarustensa kanssa. Kyseessä oli siis todennäköisesti vain rokotusreaktio, mikä on normaalia aikuisillakin koirilla.

Pennut syövät nyt keitettyä riisiä, puuroa, pentujen tölkkiruokaa ja lisäksi ne saavat vielä Royal Caninin emonmaidonkorviketta, jota Luizan mies sai mukaansa Onevet klinikalla käydessään. Maidonkorvike on vain yksi asia, mikä tullaan kustantamaan tähän projektiin osoitetuilla lahjoituksilla. Luizalle on annettu vapaat kädet ostaa klinikan myymälästä Gradistean tusinalle kaiken tarpeellisen, kuten laadukkaan ruuan, Nutriplus-valmisteen ja ulkoloishäädöt.

Aryan sterilointi sujui hyvin, ja se sai jäädä toistaiseksi Onevetin hoitolaan, koska Luiza ei halua palauttaa sitä pihaan ja luokseen hän ei voi sitä ottaa, ennen kuin hän saa sinne lisää tilaa edellisten koirien lähdettyä adoptioon.

Koirankoppia tontille Luiza ei saanut vielä tänään ostettua paikallisen liikkeen ollessa suljettuna, joten sen hankinta siirtyi huomiselle.
Sen sijaan “luuranko-tyttö” on tänään muuttanut suunnitelman mukaan Luizan luokse ja saanut nimen Ellaria <3
Ellaria on hyvin kiltti ja suloinen, ja vaikka sitä jännitti kovasti, se käyttäytyi koko prosessin ajan ystävällisesti. Tänä iltana Ellaria matkaa Onevetiin rokotuksille, sterilointiin ja se saa ulko- ja sisäloishäädöt ja mikrosirun, ja sen jälkeen se palaa Luizan luokse vahvistumaan. Parin viikon päästä Ellaria on varmasti jo paljon paremmassa kunnossa ja toivomme saavamme sen pian myös adoptio-ohjelmaamme mukaan.

Tontilla on siis jäljellä vielä neljä koiraa. Musta uros ja pentujen emo ovat pihassa vapaana. Luiza on ottanut yhteyttä Bukarestissa asuvaan eläinlääkäri Rosu Oviuduun, joka on luvannut tulla nukutusnuolen kanssa ensi viikolla paikalle, mikäli emo ei muuten anna kiinni. Kun se saadaan kiinni, se muuttaa Luizalle pentujensa luokse.

Häkissä on kaksi koiraa ja ne ovat siellä turvassa toistaiseksi. Niitä varten Luiza on huomenna ostamassa koirankoppia ja hän käy päivittäin ruokkimassa ne, kunnes niille keksitään parempi ratkaisu.

Ohessa uusia kuvia Operaatio Gradistean koirista. Mikäli pennut jatkavat yhtä hyvällä mallilla ja vaikuttavat selviytyvän elämään, niille on luvassa piakkoin Kulkurien facebookissa järjestettävä nimikilpailu! Nimiä voi siis alkaa jo miettimään kolmelle pojalle ja kolmelle tytölle 🙂

Kuulumisiin!

——————————————————————————————

16.2.2015

Alkuviikon kuulumiset Gradisteasta!

Luiza käy edelleen tontilla päivittäin, joskus kahdestikin, katsomassa ja ruokkimassa neljää tontilla vielä olevaa koiraa. Emon kanssa välit kehkeytyvät parempaan suuntaan ja mahdollisesti nukutusaseen omaava eläinlääkäri pääsee tällä viikolla paikalle.

Pennut voivat loistavasti! Ne syövät, leikkivät, nukkuvat, ovat uteliaita pikku vipeltäjiä, kaikin puolin reippaita ja onnellisen oloisia palleroita.

Arya ja Ellaria ovat vielä toistaiseksi Onevet klinikalla. Ellaria palaa Luizan luokse tämän viikon aikana. Molemmilla tytöillä on tällä hetkellä kaikki hyvin, se ovat saaneet toipua rauhassa steriloinneista ja vahvistua klinikkaolosuhteissa.

Luiza on ostanut tähän mennessä yhden koirankopin Ellariaa varten ja vanerilevyjä koirien aitausten väleihin, jotta koirat eivät Luizan pihalla näkisi niin paljon toisiaan ja näin ollen niiden stressitaso ja haukkuminen vähenisi.

Luiza haluaa ostaa tyhjällä tontilla häkissä olevalle kahdelle koiralle omat kopit myös, sillä ne saattavat joutua olemaan vielä jonkin aikaa siellä, ennen kuin Luizan luota vapautuu tilaa.

Ja nyt hurjiin lahjoitusuutisiin. Rakkaat Gradistean tusinan tukijoukot, te olette uskomattoman upeita!

Viikossa (8-15.2) Operaatio Gradisteaan on kertynyt lahjoituksia 2764,53 euroa. Se on enemmän kuin odotimme ja se riittää yllinkyllin kattamaan näiden koirien hoitoon ja auttamiseen menneet ja tulevat kulut!
Toistaiseksi Operaatio Gradisteaan ei tarvita enempää lahjoituksia, mutta tulemme tietenkin seuraamaan koiratusinan matkaa edelleen.

Valtavat kiitokset teille kaikille operaatioon osallistuneille!

Video pentujen ruokahetkestä 12.2:

————————————————————————————————-

22.2.2015

On ihanaa saada kertoa pelkästään hyviä uutisia Gradisteasta.

Eilen 21.2 Vier Pfotenin arvostettu eläinlääkäri Rosu Ovidiu Bukarestista saapui paikalle Gradistean kylään mukanaan nukutusnuolet ja Luizan kanssa neuvoteltuaan hän nukutti kaikki neljä tontilla yhä ollutta koiraa ja ne siirrettiin Bukarestiin Onevet klinikalle saamaan rokotukset ja steriloitaviksi/kastroitaviksi.

Eläinlääkäri Rosu Ovidiu nukuttamassa koiria 21.2.

Tämä tarkoittaa sitä, että Operaatio Gradistean tavoite on saavutettu. Unohdettu piha hylättyine koirineen on nyt tyhjillään, vain rapistuneet koira-aitaukset muistuttavat siitä, mistä lähtökohdasta aloitimme.

Koiratusinan tarina jatkuu ja tällä hetkellä suunnitelmamme Luizan kanssa on seuraava.

Ellaria muuttaa tänään Luizan luokse. Luiza on valmistellut sille oman, suuren aitauksen, jossa upouusi koirankoppi odottaa sitä. Aitaukseen on tulossa lisääkin koppeja, jotta Ellarian kohtalotoverit pääsevät sinne myös ajallaan.

Pentujen emo steriloidaan mitä pikimmin ja se muuttaa Luizan luokse heti Ellarian jälkeen, jotta se pääsee takaisin pentujensa luokse. Emo on koko operaation ajan käyttäytynyt ystävällisesti, vaikka sitä vielä pelottaakin, ja uskomme, että siitä kehkeytyy ajan myötä vielä reipas ja sosiaalinen koira.

Pentujen emo

Pentujen emon ja Ellarian jälkeen vuorossa päästä Luizalle asumaan on aiemmin Onevetiin viety Arya, joka steriloitiin sen ollessa tiineenä. Arya voi hyvin ja on toipunut steriloinnista täysin. Onevetin henkilökunta kertoo senkin olevan hyvin ystävällinen, kaunis koira, joka on pikkuhiljaa alkanut saada törröttäviä kylkiluitaan piiloon.

Loput kolme aikuista koiraa, yksi narttu ja kaksi urosta, saavat olla Onevet klinikan hoitolassa, kunnes Luizalta vapautuu niille lisää tilaa. Luizalla, kuten lähes kaikilla romanialaisilla eläinsuojelijoilla,. on jonkin verran ongelmia naapurustonsa kanssa, ja siksi hän ottaa uusia koiria pihalleen maltilliseen tahtiin, mikä onkin erittäin järkevää.

Pennut kasvavat ja nyt ne painavat jo huimat kaksi kiloa. Pentujen nimeämiseksi on aloitettu nimikilpailu, johon pääsee osallistumaan Kulkurien facebookissa.

Kaiken kaikkiaan Operaatio Gradistea on ollut hyvän tahdon, toivon ja ahkeruuden voitto, juuri sitä, mitä te, me ja ennenkaikkea paikalliset toimijat tarvitsevat kaiken kurjuuden keskellä.
Operaatio Gradistea on konkreettinen esimerkki siitä, mihin hyvien ihmisten yhteisponnistuksella päästään ja miten sujuvalla yhteistyöllä ja tukijoiden avulla apua tarvitsevien eläinten elämä voi muuttua täysin toiseksi lyhyessä ajassa.

Kerromme jatkossakin kuulumisia Gradistean tusinalta, mutta tässä vaiheessa haluamme esittää lämpimät kiitoksemme tähän yhteiseen voimanponnistukseen osallistuneille <3

———————————————————————————————————————————

23.2.2015

Ellaria, ihana, ihana Ellaria <3

Operaation alussa sydämiä särki tontilla häkissä vankina ollut nuori narttu, luurankomaisen laiha kyyristelevä otus, joka huokui alusta lähtien kultaista luonnetta kaiken kokemansa kurjuuden jälkeenkin.

Otus sai nimekseen Ellaria, ja se vietiin tontilta ensimmäisten joukossa Onevet klinikalle steriloitavaksi ja vahvistumaan. Ellaria on koko projektin ajan käyttäytynyt hyvin ystävällisesti ja nöyrästi, luottaen ihmisiin.

Eilen Ellaria on muuttanut Luizan luokse ja vakuttanut Luizan lopullisesti. Ellaria on ihmeellinen ja ihana. Se suhtautuu uusiin asioihin varovasti, mutta uteliaasti. Se puhuu loistavaa koiran kieltä, ja tulee hyvin toimeen kaikkien muiden koirien kanssa. Kissatkin tuntuvat olevan Ellariasta ihan ok. Ja entäs ihmiset sitten…

Hieman yli kahdessa viikossa Ellarian elämä on kääntynyt päälaelleen, ja pelkästään hyvässä mielessä. Miten kauan se olisi selvinnyt enää hylätyssä häkissä ala-arvoisella ravinnolla, emme tiedä, emmekä onneksi tule koskaan tietämäänkään. Sen tiedämme, että ennen kesää on suuri todennäköisyys siihen, että Ellarian tassut koskettavat Suomen maaperää, missä sen tuleva perhe sitä odottaa. Ellaria tulee ilmestymään nimittäin ihan näinä päivinä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja oman kodin etsintä voi alkaa.

(Lisäys 24.2: Ellaria on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Pääset tutustumaan sen profiiliin täällä.)

Jos tämä ei ole onnelinen tarina, mikä on?

Oheiseen kuvaan ei sanoja tarvita, se kertoo kaiken, mikä on oleellista meidän työssämme, teidän avussanne  ja mukana elämisessä, ja Luizan suunnattomassa rakkaudessa kodittomia eläimiä kohtaan.

—————————————————————————————————–

9.3.2015

Terveisiä Gradisteasta!

Kevät on saapunut Romaniaan ja auringon lämmittäessä Luizankin pihamaata, ovat Operaatio Gradistean pentukuusikko päässeet päiviksi ulos leikkimään ja ihmettelemään maailmaa. Pennut ovat pysyneet terveinä ja kasvaneet kovasti, ne painavat nyt 3-3,5 kiloa kukin.

Kulkurien facebookissa järjestetty pentujen nimikilpailu on päättynyt ja voittajanimiksi valikoituivat Tino, Teo, Tao ja Tinka, Teena ja Tella. Pennut löytyvät nyt Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Nimiä klikkaamalla pääset tutustumaan kunkin omaan profiiliin. Pennuista Tinka on jo ehditty varatakin. Huhtikuun loppupuolella pennut ovat valmiita matkustamaan Suomeen ja aloittamaan oikean, rakastetun kotikoiran elämän.

Ellarialle kuuluu myös hyvää. Tyttö on lyhyessä ajassa saanut elämäniloa, ryhtiä ja lihaa luidensa ympärille Luizan hellässä ja huolellisessa hoidossa. Tänään Ellaria oli käynyt ensimmäistä kertaa suihkussa shampoopesulla ja Luiza kertoi Ellarian käyttäytyneen kuin enkeli. Kuinkas muuten <3

Tämän viikon aikana odottelemme myös Aryan ja Aileen (pentujen emo) muuttavan Onevet klinikalta Luizan luokse, kun tilaa vapautuu edellisten koirien lähdettyä adoptioon.

Lahjoitusvaroilla katetaan Operaatio Gradistean kaikkien 12 koiran hoito- ja toimenpidekulut Onevetissa ja lisäksi Luiza saa ostaa Onevetista niin paljon ruokaa, ulko- ja sisäloishäätöjä, ravinteita, vitamiineja, leluja jne kuin Gradistean tusinalle ikinä tarvitsee.

Helmikuun aikana Operaatio Gradisteaan kertyi yhteensä 3184,53 euroa lahjoituksia. Se on aivan uskomattoman iso summa ja mikäli kaikkea rahaa ei saada käytettyä näiden 12 koiran hoitoon, tullaan loput summasta suuntaamaan Luizan luona asuvien muiden kodittomien koirien eteen, esim ruokaan ja eläinlääkärikuluihin.

Ohessa tuoreita kuvia Luizan luota, kuulumisia tulossa taas myöhemmin lisää!

———————————————————————————————————————————-

25.4.2015

Tella G ensimmäistä kertaa kotihoitajan sylissä

Tella G ensimmäistä kertaa kotihoitajan sylissä

Mitä Gradistean koirille kuuluu nyt? Iloksemme saamme jälleen kertoa lähes pelkästään hyviä uutisia.

Gradistean kuusikko-pentue on jalkautunut kokonaisuudessaan Suomen maankamaralle. Tinka, Teena, Tino, Teo ja Tao voivat hyvin ja kehittyvät omissa kodeissaan. Tella G puolestaan matkasi kotihoitoon 19.4.15. Mikäli harkitset kodin tarjoamista Tellalle, olethan yhteydessä neidin varaajaan. Tellaan on mahdollista myös päästä tutustumaan kotihoitopaikkaan sovitusti.

Kevään aikana Kulkureiden adoptio-ohjelmaan on lisätty pentueen emo, Ailee. Kiltti ja ystävällinen Ailee odottaa oman kodin löytymistä Luiza Mandrun luona, jossa se asuu yhdessä Aryan kanssa. Myös rauhallinen ja kiltti Arya etsii omaa kotiaan Suomesta.

Pieniä, mutta ei suinkaan ylitsepääsemättömiä mutkia matkaan on osunut Ellarian kohdalle. Tämäm neidin oli nimittäin tarkoitus matkustaa kotihoitoon Suomeen huhtikuun alussa, mutta matka viivästyi sydänmatotartunnan vuoksi. Ellaria saa tällä hetkellä hoitoa tartuntaansa ja pääsee jatkamaan kodinetsintää kunhan testitulokset ovat negatiiviset. Mikä parasta, Operaatio Gradistea keräsi niin paljon lahjoituksia, että kalliit sydänmatohoidot voidaan rahoittaa kokonaisuudessaan niiden turvin. Kiitos kaikille operaatioon osallistuneille!

———————————————————

Operaatio Gradistean kaikki tuotto käytetään näiden koirien auttamiseen.

Muutetaan yhdessä Gradistean tusinan elämä ja tuetaan samalla Luizaa hänen vaikeassa tehtävässään eläinten auttajana Romaniassa. Kiitos osallistumisestasi!

HUOM! Toistaiseksi Operaatio Gradisteaan tarvittavat varat on saatu kasaan, ja tällä hetkellä siihen ei tarvita enempää lahjoituksia! Kiitos avustanne!

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Salla Honkapää
Toiminnanjohtaja

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.

Share

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.