Spay & Neuter, Save Lives- kampanja

Heinäkuussa puhuttavat steriloinnit Kulkureiden facebookissa, kotisivuilla ja instagramissa!

Käynnistämme tänään uuden, koko heinäkuun kestävän, Spay & Neuter, Save Lives- kampanjan.

Jokaisella steriloidulla tai kastroidulla koiralla on aina oma tarinansa, ja tämän kampanjan myötä haluamme jakaa joitakin niistä kanssanne. Kampanjassa esittelemme teille koiria, joiden elämän sterilointi on muuttanut täysin, ja joiden elämän se on voinut pelastaa. Kerromme lisäksi yhteistyökumppaneistamme ja –klinikoistamme, ja tiedotamme steriloinneista.

Kaikkien steriloitujen koirien myötä on myös jäänyt tuhansia pentuja syntymättä kurjiin oloihin keskelle epävarmuutta ja pelkoa. Ne ovat säästyneet elämältä ympäristössä, jossa niiden mahdollisuudet selviytymiseen ja elämään ilman kärsimystä olisivat miltei olemattomat.

Steriloinnit ovat ainoa tehokas, kestävän kehityksen mukainen ja eettinen tapa hallita ja pienentää kulkukoirapopulaatiota. Myös maailman terveysjärjestö WHO suosittelee sterilointeja kulkukoirakantojen hallintaan. Sterilointien tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa; vain niiden avulla saadaan todellista muutosta aikaan Romanian eläinsuojelutilanteessa ja pysytään ajan saatossa vähentämään kulkukoirien määrää.

Jokainen voi olla mukana auttamassa jakamalla koirien tarinoita ja osallistumalla keräykseen. Yhden koiran sterilointi Romaniassa maksaa keskimäärin 30 euroa. Tällä summalla ei pelasta ainoastaan yhden koiran elämää, vaan ehkäisee myös satojen, jopa tuhansien pentujen kärsimyksen.

Spay & Neuter, Save Lives! Osallistu, auta, pelasta!

 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa….

jälkeläiskaavio RARSanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä kuva näyttää 67000 konkreettista syytä jokaisen koiran steriloimiseen.

Jokainen steriloimaton narttukoira voi jälkeläisineen tuottaa yhteensä 67 000 pentua kuuden vuoden aikana. Tämä tarkoittaa kymmenien tuhansien pentujen syntymistä paikkaan, jossa niille ei ole tilaa eikä elämän arvoista elämää tarjolla.

 

Romaniassa on arvioilta kaksi- viisi miljoonaa kulkukoiraa. Auta meitä vähentämään niiden määrää eettisesti ja tehokkaasti.

Spay & Neuter, Save Lives- steriloimalla yhden autat tuhansia.

Kuva yhteistyökumppaniltamme Romania Animal Rescue- järjestöltä.

 

Spay & Neuter, Save Lives esittää: Pamela

pamelaPienellä ja hieman ujolla Pamelalla on takanaan hyvin rankka vuosi; sillä oli koti, josta se hylättiin kadulle sen tultua tiineeksi. Pamela synnytti kahdeksan pentua, jotka kaikki katosivat jäljettömiin. Romanialainen eläinsuojelija Ionela ruokki Pamelaa, ja hänen kauttaan ihastuttava tyttö pääsi mukaan Kulkureiden ja yhteistyökumppanimme Doina Vellan sterilointiprojektiin. Tyttö steriloitiin pian sen löytymisen jälkeen projektissamme.

Kun saimme kuulla tästä herkästä tytöstä, päätimme tarjota sille mahdollisuuden omaan, loppuelämän kotiin.

 

Pamela on nyt, kaikkien sen kokemien vastoinkäymisten jälkeen, steriloitu, mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja odottaa omaa kotiaan kotihoidossa Romaniassa.

Pamelan koko tarina löytyy täältä.

 

30 euroa, mitä sillä saa?

mitä saat 30 eurolla

 

Voit ostaa esimerkiksi 1 ½ perhepizzaa, 1/3 hiusten värjäyksen tai vaikkapa 4 kappaletta ruusuja kotiisi. Tai voit käyttää sen tuhansien kulkukoirien pelastamiseen.

Yhden kulkukoiran sterilointi Romaniassa maksaa keskimäärin 30 euroa. Tähän sisältyy koiran operointi, anestesia, lääkitykset operaation aikana ja jälkeen, korvamerkintä ja ja antibioottikuuri ja koiran heräämisen valvominen eläinlääkäriasemalla.

Yksi steriloimaton kulkukoiranarttu voi tuottaa jälkeläisineen kuudessa vuodessa joka 67 000 pentua. Steriloimalla yhden pelastat tuhansia!

Auta siis meitä auttamaan heikompia!

 

Spay & Neuter, Save Lives- sterilomalla yhden pelastat tuhansia

 

Tämän vuoden alussa asetimme tavoitteeksemme tuplata viime vuoden sterilointimäärä. Vuonna 2013 steriloitiin Kulkureiden projekteissa yhteensä 359 koiraa. Tämän vuoden tavoitteena on siis yhteensä 718 eläimen sterilointi. Ylpeänä voimme kertoa, että miltei puolet tästä matkasta on jo taitettu: Kulkureiden projekteissa oli steriloitu jo toukokuun loppuun mennessä yhteensä huikeat 297 koiraa!

 

Vajaa kolmesataa koiraa kuulostaa vain pisaralta meressä, mutta lasketaanpas tämä auki: Yksi steriloimaton narttu voi jälkeläisineen tuottaa yhteensä 67 000 pentua kuudessa vuodessa. Tämä siis tarkoittaa, että kun steriloituja koiria on 297, olemme estäneet yhteensä 19 899 000 kodittoman koiran syntymisen maailmaan! Miljoonien pentujen ei siis ole tarvinnut syntyä paikkaan, jossa niille ei ole tilaa.

Kulkurit tekevät aktiivisesti töitä ja ylläpitävät useita sterilointikampanjoita Romaniassa, jotta mahdollisimman monta koiraa saataisiin steriloitua. Projektimme kattavat niin vähävaraisten ihmisten omistuksessa olevia koiria, kuin kaduilla ja tarhoillakin asuvia koiria.

Osallistu, auta, pelasta!

 

Seitsemän Veljestä

pennut2

Rescueyhdistys Kulkurit ry järjesti viime vuoden lopulla yhden päivän sterilointiprojektin yhteistyössä Romania Animal Rescuen kanssa. Projektissa steriloitiin yhteensä 71 koiraa yksityisen eläinsuojelijan Victorian tarhalla.

 

Tarhan lähettyvillä oli liikkunut noin kuukauden verran koira, joka näytti synnyttäneen lähiaikoina. Vapaaehtoisten yrittäessä saada koiraa kiinni jotta se voitaisiin steriloida, löysivät he seitsemän pientä pentua piilosta ruusupuskien keskeltä. Pennut ja niiden huolehtivainen emo saatiin turvaan tarhalle, ja emo steriloitiin projektissa. Projektin jälkeen lämpötila ulkona laski huomattavasti, ja ellei pentuja olisi tuona päivänä löydetty, ne tuskin olisivat selviytyneet.

Nämä seitsemän pentua olivat hyvin onnekkaita. Kaikki eivät kuitenkaan valitettavasti ole; niitä ei välttämättä löydä kukaan. Tässä steriloinnit ovat avain-asemassa; jokainen steriloitu koira tarkoittaa tuhansien pentujen pelastamista kurjalta kohtalolta.

 

Spay & Neuter, Save Lives esittää: Yhteistyökumppanimme Doina Vella

Doina Vella on yksi Kulkureiden uusimmista yhteistyökumppaneista jatkuvien sterilointiprojektien saralla. Tutustuimme Doinaan ensimmäistä kertaa Victorian tarhalla järjestetyn yhden päivän sterilointikampanjan tiimoilta. Yhden päivän sterilointikampanja järjestettiin yhteistyössä Romania Animal Rescuen kanssa, ja projektissa steriloitiin 71 koiraa, nimensä mukaisesti yhdessä päivässä. Doina Vella oli meidän kontaktimme Romaniassa projektin tiimoilta, ja yhteistyö hänen kanssaan sujuikin vaivattomasti.

Myöhemmin päätimme yhdessä Doinan kanssa avata hänelle sterilointitilin Almavet-klinikalle. Doina toimittaa steriloitavaksi useimmiten yksityisten, vähävaraisten ihmisten koiria. Satunnaisesti hän tuo klinikalle myös kadulla eläviä koiria. Doina hoitaa kaiken tiedottamisen steriloinneista vastuullisesti ja säntillisesti, ja saamme häneltä aina ajantasaisia tietoja projektin etenemisestä. Hän on toimittanut tänä vuonna yhteensä 19 koiraa Almavetiin steriloitavaksi. Hänen kauttaan on myös pieni Pamela, jonka tarinan kerroimme teille aiemmin, tullut adoptio-ohjelmaamme.

Doinan kaltaisia eläinsuojelijoita on Romaniassa useita, ja haluamme auttaa heitä tärkeässä työssään mm. sterilointitilien kautta. Kaikki yhteistyökumppanimme joilla on yhdistyksemme sterilointitili käytössä ovat vastuullisia eläinsuojelijoita, ja klinikat joilla operaatiot suoritetaan ovat pitkä-aikaisia ja luotettavia yhteistyöklinikoitamme.

Doina Vellasta ja projektistamme hänen kanssaan voit lukea lisää osoitteesta: https://kulkurit.fi/projektit/romanian-sterilointiprojektit/almavet-doina-vella/

 

Spay & Neuter, Save Lives esittää: Yasmin

Yasmin3

Pieni ja huonokuntoinen Yasmin sai uuden alun elämälleen kun kaksi naista huomasivat sen kadulla ja toivat paikalliselle eläinlääkäriasemalle. He olivat kuulleet sterilointiprojektista, jossa koiria sai tuoda operoitavaksi ilmaiseksi. Yasmin kärsi pahoista ja kivuliaista iho-ongelmista, joita alettiin hoitaa klinikalla heti. Pieni tyttö sai jäädä turvaan, ja pian sen elämä koki suuren mullistuksen; Yasmin sai oman, loppuelämän kodin Hollannista.

 

Yasmin on yksi 70 onnekkaasta koirasta jotka steriloitiin Kulkureiden järjestämässä Constantan sterilointiprojektissa. Tällaisten projektien avulla ei ainoastaan muuteta koirien elämää paremmaksi, vaan myös muutetaan paikallisten ihmisten asenteita; tässäkin tapauksessa Yasmin päätyi projektiin paikallisten ihmisten toimesta.

 

HAASTE!

haaste_SNSL_kuva2

Teidän, tukijoidemme innoittamana haluamme haastaa kaikki mukaan Spay & Neuter, Save Lives kampanjaan!

Tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta steriloinneista ja niiden tärkeydestä kulkukoirakantojen hallinnassa ja pienentämisessä eettisesti ja tehokkaasti. Olemme asettaneet toiseksi tavoitteeksemme kustantamiemme sterilointien määrän tuplaamisen ensi vuoteen verrattuna. Tämä tarkoittaa yhteensä 718 koiran steriloimista! Jotta pääsisimme tavoitteeseemme mahdollisimman tehokkaasti, haastamme teidät kaikki mukaan kampanjaan!

 

 

Haasteeseen voit lähteä mukaan jakamalla valitsemasi Spay & Neuter, Save Lives- kampanja päivityksen sivuiltamme. Käytä jaossa #spayandneutersavelives.

Haastathan myös ystäväsi mukaan, yhdessä voimme tehdä enemmän!

Osallistu, auta, pelasta- Steriloimalla yhden pelastat tuhansia!

 

Millaiset koirat pääsevät sterilointiprojekteihimme?

millaisia koiria_SNSL_kuva

 

Kulkureilla on jatkuvasti käynnissä useita sterilointiprojekteja. Millaisia koiria näissä projekteissa on mukana?

Pieniä, suuria, nuoria ja vanhoja. Kaduilla eläviä, tarhoilla olevia ja oman ihmisensä jo löytäneitä. Ujoja, iloisia, innokkaita ja rauhallisia. Projekteihimme pääsevät mukaan koirat kokoon, ikään ja ulkonäköön katsomatta. Näin voimme antaa mahdollisuuden kaikenlaisille koirille parempaan elämään.

 

 

Jokainen steriloitu koira auttaa meitä ja romanialaisia eläinsuojelijoita lähemmäs yhteistä tavoitettamme; tilannetta, jossa kulkukoiria ei enää ole. Sterilointien kautta voimme pienentää kulkukoirakantaa eettisesti, kestävän kehityksen mukaisesti ja ennen kaikkea tehokkaasti.

Tule mukaan auttamaan!

 

Spay & Neuter, Save Lives esittää: Posâ

poză4Posân tarinan alkutaipale kuulostaa samalta kuin tuhansien muiden Romaniassa elävien kulkukoirien; tämän ystävällisen koiran elämästä ei tiedetä paljoa muuta, kuin että se on elänyt kadulla pitkään. Posâ löytyi keskeltä Bukarestin vilkkaita katuja ja se vaikutti juuri synnyttäneen, mutta pennuista ei ollut tietoakaan. Paikallinen nainen tiesi eläinsuojelijasta, jonka kautta koiria saa steriloitua ilmaiseksi. Niinpä hän vei Posân Asociation a Doua Sansan luokse, josta pieni tyttö pääsi Praxis-klinikalle Kulkureiden projektiin steriloitavaksi.

 

Steriloinnin jälkeen Posân tarina muuttui tavanomaisesta onnelliseksi, sillä se pääsi samaisen naisen luokse asumaan ja etsimään kotia. Kiltillä tytöllä on nyt hyvä olla ja se odottaa omaa, rakastavaa kotia kotihoidossa löytäjänsä luona.

Jotta Posân kaltaiset tarinat eivät olisi niin harvinaisia, on tärkeää että pystymme järjestämään jatkuvia sterilointiprojekteja Romaniassa. Tavoitteenamme on tuplata steriloitujen koirien määrä viime vuoteen verrattuna ja jotta onnellisia tarinoita syntyisi lisää, tarvitsemme apuanne. Yhden koiran sterilointi maksaa Romaniassa keskimäärin 30 euroa.

 

Miksi steriloida?

Koirien steriloinneista ja sterilointiprojekteista puhutaan paljon. Mutta miksi koiria pitäisi steriloida?

Steriloinnit vaikuttavat kulkukoirien elämään niin yksilö- kuin yleisellä tasolla. Steriloinnin ansiosta yksittäinen koira voi elää stressittömämpää, terveempää ja tasapainoisempaa elämää osana laumaansa. Laajemmalla tasolla steriloinnit taas puolestaan vaikuttavat kulkukoirakantojen pienentämiseen suotuisasti; sterilointien avulla saadaan harvennettua kulkukoirakantoja eettisesti ja tehokkaasti.

Steriloimalla koiria kaikki voittavat; yksittäisen koiran elämä helpottuu ja kulkukoirapopulaatio harvenee.

Jokainen meistä voi vaikuttaa Romanian kulkukoiratilanteeseen. Tapoja on monia: osallistumalla keräykseen, jakamalla tietoa ja vaikkapa ostamalla ystävälle eettisen lahjakortin, jolla ilahduttaa sekä lahjan saajaa että auttaa yhtä kulkukoiraa.

Miten yksi ihminen voi pelastaa tuhansia kulkukoiria?

titi kuvapostausMiten juuri sinä voit pelastaa tuhansia kulkukoiria syntymästä paikkaan, jossa niille ei ole tilaa? Steriloimalla yhden koiran.

30 eurolla voit pelastaa tuhansia koiria, ja muuttaa yhden koiran elämän paremmaksi.

Kiitos avustasi, yhdessä voimme tehdä enemmän!

 

Spay & Neuter, Save Lives- kampanja on saanut hienon päätöksen!

Kampanjassa esittelimme teille eri yhteistyökumppaneitamme ja avustuskohteitamme, sekä jaoimme kanssanne muutamien projekteissamme olleiden koirien tarinat.

Kampanjan aikana saimme lahjoituksia sterilointeihin mahtavat 1129 euroa! Tämän lisäksi verkkokaupastamme Hobo Shopista lähti postin mukana nippu eettisiä lahjakortteja eteenpäin. Kiitos kaikille lahjoittaneille ja lahjakortteja ostaneille!

Näiden lahjoitusten turvin saamme steriloitua yhteensä miltei 38 koiraa. Jokaisen näiden koirien elämä tulee muuttumaan paremmaksi, teidän ansiostanne.

Sydämellinen kiitos kaikille projektiin osallistuneille!

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.