Päivitetty 17.02.2015

Puheenjohtajan tervehdys uuteen vuoteen


 Puheenjohtajan tervehdys uuteen vuoteen

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 1.1.2015

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Vuosi 2014 oli Kulkureille tapahtumarikas ja vauhdikas. Verrattain nuori yhdistyksemme rikkoi rajoja ennakkoluulottomasti monella osa-alueella. Kun katson kulunutta vuotta taaksepäin, on vaikea valita vain muutamia virstanpylväitä, sillä niitä vilisee silmissäni niin paljon.

Etuoikeutetusti ensimmäisenä haluan mainita steriloinnit. Romaniassa steriloitiin Kulkurien projekteissa vuoden 2014 aikana reilusti yli tuhat koiraa ja kissaa. Vuodelle asetettu tavoite tuplata vuoden 2013 steriloinnit (438) täyttyi kevyesti.

Jokainen tietää ja ymmärtää sterilointien tärkeyden katukoiraongelman ratkaisussa. Meillä se on mennyt ihon alle ja selkärankaan niin, että vaikka kaikesta muusta jouduttaisiin tinkimään, steriloinneista ei koskaan. Sterilointien konkreettisen ja fyysisen avun lisäksi steriloinnit edustavat toivoa ja tulevaisuutta, ja se on aivan yhtä tärkeää, niin meille, kuin romanialaisille eläinsuojelijoille.

Toinen merkityksellisistä tavoista vaikuttaa Romanian koirien tilanteeseen on tehdä työtä sillä tasolla, missä asioihin on mahdollista vaikuttaa pysyvällä tavalla. Kansainvälinen vaikutustoiminta, ajan tasalla pysyminen ja epäkohtiin tarttuminen ja niistä tiedottaminen, sekä vaikutusmahdollisuusien ojentaminen kaikille ovat vakiintuneet Kulkurien toimintaan.

Käytän mielelläni vertausta, avomurtumaa ei paranneta laastarilla. On uskallettava pureutua ongelman alkulähteille ja tehtävä sitkeää, pitkäjänteistä työtä, jotta jonain päivänä pohja olisi niin vahva, että sen päälle voisi rakentaa lisää kerroksia. Tällä hetkellä painimme vielä Romanian koirien laillisten oikeuksien, elämän ja inhimillisen kuoleman puolesta, ehkä jonain päivänä saamme raivata tietä koirien kokonaisvaltaisenkin hyvinvoinnin puolesta.

Adoptiotoiminta jatkui vahvana, hyvin pitkälle samoissa merkeissä kuin edellisenä vuonna. Rescuetoiminnassa adoptiotoiminta saa osakseen eniten kritiikkiä.
Mielestäni adoptiotoiminta vastaa kysyntään, sen osoittaa 423 adoptoitua eläintä vuonna 2014 (339 koiraa, 84 kissaa). Kun adoptiot hoidetaan huolellisesti, kaikkia maahantuontilakeja ja Eviran määräyksiä noudattaen, ja ne reilusti ylittäen, yhteistyössä paikallisen osaavan eläinlääkäriklinikan ja eläinsuojelijoiden kanssa, on se ainoastaan positiivinen asia.

Adoptioprosessimme on hioutunut toimijoidemme kymmenvuotisen kokemuksen ansiosta hyvin toimivaksi ja eettisesti kestäväksi. Valitsemme adoptio-ohjelmaan vain eläimiä, joilla on kaikki edellytykset laadukkaaseen elämään Suomessa. Uusia toimintatapoja kartoitetaan jatkuvasti ja prosessia muutetaan sen mukaan, jos tarvetta ilmenee. Adoptioilla ei muuteta Romanian katukoiraongelmaa, mutta jokainen adoptio muuttaa yhden koiran elämän, ja se on itsessään arvokasta.

Projektien osaltakin vuosi 2014 oli vauhdikas. Sterilointikampanjoiden lisäksi huhtikuusta lähtien on kerätty varoja Suflete Dragin uuden tarhan rakentamiseen. Projekti on ollut haastavampi kuin odotimme, mutta tällä hetkellä olemme jo loppusuoralla. Monia vaikeuksia on selätetty, ja osallistuminen projektiin on ollut huikeaa. Lahjoituksia Suflete Dragin tarhaprojektiin on kertynyt vuoden aikana noin 47 500 euroa.

Loppuvuodesta alkunsa sai myös Rosiori De Vede-projekti, jonka kunnianhimoinen tavoite on ratkaista yhden kaupungin katukoiraongelma ja kohentaa paikallisen kunnallisen tarhan tilanne. Projektiin liittyy myös massiivinen sterilointikampanja ja valistustoiminta, ja odotamme intoa täynnä vuotta 2015 saadaksemme Rosiori De Veden kunnolla käyntiin. Onnistuessaan projektista voi tulla suunnannäyttäjä ja esimerkki, jota voi monistaa muihin kaupunkeihin.

Aktiiviemme joukko kasvoi vuonna 2014 pyöreästi kolmeenkymmeneen. Näin suuri aktiivisesti toimivien vapaaehtoisten joukko mahdollistaa kaiken toiminnan, mitä Kulkurit tekevät.
Edellämainittujen lisäksi Kulkurit ovat vuoden aikana osallistuneet kymmeniin pieniin ja isoihin tapahtumiin, järjestäneet lukemattomia keräyksiä ja infotilaisuuksia ja saaneet käyntiin koko Suomen kattavan lahjoituskeräyksen kuljetusrinkeineen, mikä mahdollistaa säännöllisten ruokalahjoitusten lähettämisen Romaniaan. Kulkurien verkkokauppa Hobo Shop on myös syntynyt kuluneen vuoden aikana ja kannatustuotteet ja eettiset lahjakortit löytäneet kohderyhmänsä ihailtavasti.

Haluan henkilökohtaisesti kiittää kaikkia uskomattoman upeita aktiivitoimijoitamme kuluneesta vuodesta. Tämän osaavan, ahkeran ja motivoituneen ryhmän kanssa on ilo ja kunnia toimia. Toiseksi haluamme kiittää kaikkia toimintaamme osallistuneita, tapahtumissa avustaneita, lahjoittajia ja adoptioperheitä. Ilman teitä työmme ei onnistuisi.

Vuosi 2015 on edessä. Tavoitteet on asetettu korkealle ja niiden eteen tullaan tänäkin vuonna tekemään töitä hartiavoimin. Jatkamme hyväksi havaitulla tiellä, sterilointien, kansainvälisen vaikuttamisen ja adoptioiden triangelissa ja höystämme toimintaa aktiivisilla, ajantasaisilla projekteilla ja tapahtumilla sekä keräyksillä.

Siinä missä kaikki jo toimivaksi todettu toiminta jatkuu, haluamme jatkuvasti pitää silmämme ja asennoitumisemme avoinna kaikkea uutta kehitystä kohtaan. Olethan siis yhteydessä, jos sinulla tulee mieleen jotain, mitä haluaisit ehdottaa, kehittää tai järjestää Kulkurien toimintaan liittyen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Kulkurien alkavaan vuoteen 2015!

Salla Honkapää

Puheenjohtaja

Rescueyhdistys Kulkurit ry.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.