Päivitetty 12.08.2022

Rakas, raskas koirani Tosca


Tosca harjoittelee

Tänään Rakas, raskas koirani-kampanja kertoo Toscan tarinan. Toscan haasteena ovat olleet toiset koirat.

“Tosca saapui kotiin kesällä 2021 ja alkuun kaikki vaikutti täydelliseltä: Tosca oli kiltti, sisäsiisti ja oppi yksinolon nopeasti. Minua hämmästytti, miten hyvin Tosca tuntui sopeutuvan uuteen elämäänsä. Kaikista varoitteluista poiketen luokseni oli tallustanut uskomattoman reipas ja lempeä koira, joka vaikutti olevan täysin valmis kotikoira jo saapuessaan.

Pian kävi ilmi, että Toscan haasteena olivat toiset koirat. Ulkoilu muuttui nopeasti stressaavaksi kokemukseksi, sillä asuinalueemme oli vilkas ja koiria alueella paljon. Tosca reagoi toisiin koiriin voimakkaasti haukkumalla, hyppimällä ja riuhtomalla. Tosca ei rauhoittunut, vaikka toiset koirat olivat menneet jo ohitse, vaan rähjääminen jatkui. Näissä tilanteissa Toscaan oli mahdotonta saada kontaktia.

Jännitin ulos lähtemistä ja ulkona olin aina valppaana. Mahdollisuuksien mukaan väistin muut koirat joko vaihtamalla suuntaa tai kiertämällä. Tiiviisti asutulla alueella koirakohtaamisten välttely on kuitenkin vaikeaa ja kohtasimme jatkuvasti koiria. Otin yhteyttä kouluttajaan, jonka kanssa tapasimme säännöllisesti puolen vuoden ajan. Koulutus ei poistanut ongelmaa, mutta sain keinoja selviytyä tilanteista paremmin. Selvisi myös, ettei Tosca ollut aggressiivinen, vaan reaktiot kumpusivat innostuksesta ja turhautumisesta.

Vuorotyön ja opiskelun yhdistäminen reaktiivisen koiran kanssa elämiseen oli uuvuttavaa. Olin halunnut koiran, jonka kanssa voisin käydä pitkillä lenkeillä rennosti aikaa viettäen, mutta olinkin saanut koiran, jonka kanssa ulkoilut piti suunnitella tarkasti eikä ulkoilu missään tilanteessa ollut rentoa. En kuitenkaan antanut periksi. Aikaa kului ja tilanne hieman helpottui, kun Tosca sai lääkärikäynnin yhteydessä kipulääkityksen pahan nivelrikon takia. Pitkään kestänyt kipu oli pahentanut Toscan reaktioita ja vaikeuttanut kouluttamista.

Nyt olemme Toscan kanssa muuttaneet rauhallisemmalle alueelle. Reaktiivisuus tulee varmasti aina olemaan haasteenamme, mutta nyt sen kanssa on helpompi elää ja ulkoilustakin on tullut mukavaa yhteistä ajanviettoa. Haasteistamme huolimatta en vaihtaisi koiraani mihinkään.”

Toscan tarinan kertoo omin sanoin Toscan omistaja Sari.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.