Päivitetty 04.02.2018

Kodin saanut koira: RAMADA (R-trio) (nyk. Lina)


Syntymäaika: n. 15.4.2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

29.6.2017
Ei ole ollenkaan tavatonta, että romanialaisen kodin koira saa lähtöpassit ja joutuu joko mullan alle tai taivasalle. Syynä voi olla ihan mikä tahansa sisälle pissaamisesta haukkumiseen. Koiran saamat pennut hylätään usein milloin mihinkin minkäkinlaisiin olosuhteisiin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät oman terveytensä ja taloutensa kustannuksella töitä näiden eläinten hyväksi ja silti vain pieni osa on niin onnekkaita, että osuu jonkun ystävällisen ihmisen tielle. Näin kuitenkin kävi pienelle kolmikolle. Glinan tarhan toisen ylläpitäjän, Carmen Mandescun ystävä kertoi Carmenille löytäneensä kolme koiranpentua Bukarestin laitamilta, mihin ne oli hylätty. Ystävä toimitti pienokaiset romanialaiselle eläinklinikalle, missä ne saivat tarvittavat rokotukset ja aikaa kasvaa ja voimistua. Hyväsydäminen ystävä myös maksoi koirista syntyneet kulut, joten trio on elämänsä surkeasta alusta huolimatta ollut onnekas.

Vintiöt Ramada, Randy ja Raoul ovat iloisia, touhukkaita ja ihmisen nähdessään innostuvat kovasti. Ne jakavat häkkinsä neljännen pennun kanssa ja meno häkissä on hyväntuulista. Ajoittain nille tulee pentumaista kähinää ruuasta ja topakka Randy on ehkä suurin kähisijä ja häätää muita pois ruokakipolta. Raoul on ehkä alttein västämään, mutta kun sen sisko tekee siitä itselleen istuinalustaa, osaa Raoulkin sanoa painavan mielipiteensä asiasta. Ylipäätään on kuitenkin vaikea löytää pennuista luonne-eroja, koska ne ovat vielä niin pieniä. Romaniassa vallitsevasta jopa neljänkymmenen asteen helleaallosta huolimatta pennut jaksavat leikkiäja olla kiinnostuneita kaikesta uudesta. Ne ovat tuikitavallisia, huolettomia riiviöitä, jotka roikkuvat paidanhelmassa ja tukassa ja maistelevat varpaita. Ne eivät kuitenkaan ole mitään ikiliikkuvia pyörremyrskyjä ja rauhoittuvat kyllä hetken touhuttuaan. Korkeat lämpötilat varmasti vaikuttavat asiaan. Ramada, Randy ja Raoul ottavat heti kontaktia ihmiseen kun niille juttelee, mutta touhuavat myös omiaan, vaikka ihminen olisikin niiden kanssa samassa häkissä. Randy vaikuttaa kolmikosta itsenäisimmältä. Ramada, pentueen ainut tyttö, on vaikein kuvattava, koska jos se on jossain paikallaan, ei ihmisen tarvitse päästää kuin pihaus, niin se on jo tulossa innoissaan luokse.

Pentujen kokoa isona on tällä hetkellä todella vaikea arvioida, mutta niistä voisi odottaa noin keskikokoisia, eli 15-25- kiloisia ja 40-55-senttisiä.

7.7.2017
Ramada on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

28.8.2017
Herttainen koiratyttö lensi tänään omaan kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ramada saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ramada on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Ramada tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ramadan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.