Päivitetty 12.06.2019

Kotia etsivä koira: RAMI


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot
12.6.2019
Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Rami on muuttannut veljensä Ronin kanssa Carpeen vasta melko hiljattain asuttuaan ennen vuosia vanhalla Glinan tarhalla. Rami on syntynyt Glinalla, jonne sen emo Rena päätyi kunnalliselta tarhalta. Renan oletettiin olevan steriloitu, mutta näin ei ollutkaan, vaan Glinan tarha sai Renan lisäksi kolme uutta asukasta, Rinan, Ramin ja Ronin.

Ikävä kyllä, tarhaelämä ei ole tehnyt hyvää Ramille, vaan Ramista on ajan saatossa tullut kovin arka koira, mutta edelleen kiltti ja ystävällinen koira, joka seurailee tilanteita sivummalla ja sisimmissään on Ramilla myös se iloisuus, kun vain uskaltautuu sen näyttämään.

Rami tarvitsee erittäin osaavan ihmisen, sellaisen, joka ymmärtää koiran arkuutta. Rami etsii rauhallista, aikuista kotia rauhalliselta alueelta. Reipas koirakaveri olisi Ramille toivottavaa ja varmasti parasta seuraa.

Ramin on noin 50 cm korkea ja paino noin 18-20 kg.

 

Päivitykset
12.6.2019
Rami on nyt muuttanut Carpen tarhalle, mutta valitettavasti mainittavaa edistymistä ei ole tapahtunut muuton jälkeenkään. Aktiivien vierailun aikana Rami pysyttelee lähinnä kopissaan käytyään nopeasti hakemassa tutulta Veeralta namin. Veeran ollessa yksin, tulee Rami kuulemma reippaammin tervehtimään ja hyppimään, mutta menee silloinkin hetken kuluttua takaisin koppiinsa. Kun vieralijat lähtevät häkistä, tulee Rami haistelemaan kiinnostuneena hajuja.

19.3.2018
Ramin tilanne arkuudesta on samanlainen, jos ei jopa hieman pahempi. Rami on tullut varautuneemmaksi ihmisiä kohtaan, eikä tule tervehtimään edes tuttua ihmistä häkin sisällä. Rami on siinä rajoilla, tullaanko koira ottamaan pois adoptio-ohjelmasta, mutta jos osaava ihminen ja oikea koti koiralle löytyy, on Ramilla vielä mahdollisuus.

13.10.2017
Rami hupsukorva rakkauspoika. Tulee  vastaan aidalle tanssimaan, kun tuttu ihminen saapuu paikalle ja imaisee herkut sormineen hujauksessa. Häkkiin mentäessä tanssi vaihtuu jännityskirmailuksi, mutta letkeys säilyy kehossa. Rami tulee kyllä iloisesti tervehtimään ja hakemaan nameja, mutta ei meinaa ihan uskaltaa jäädä rapsuteltavaksi. Rentoutuu ajan kanssa vähän ja antaa rapsuttaa rinnasta ja ohimennen muualtakin. Vieraita jännittää kovasti, eikä tule lähelle. Hurmaavan suloinen, mutta tarvitsee kodin jossa on aikaa ja kärsivällisyyttä uuteen tottumiseen.

9.6.2017
Edelleenkään ei Rami ole niitä rohkeimpia poikia, mutta kun osaava ihminen löytyy ja antaa aikaa koiralle, niin kyllä sieltä rohkeuden siemen alkaa Ramillakin itämään. Rami on herkkä ja jännittäjä, oudot äänet saa hänessä aikaan säikähdyksen ja hetken taas kestää, ennen kuin Rami uskaltautuu tulla uudestaan tervehtimään, mutta tulee kuitenkin. Kotona oleva reipas koirakaveri tekisi Ramille myös ihmeitä aikaiseksi.
Komea ja sympaattinen koira ja jolla on ehkä maailman hauskimmat korvat. Rami on näitä koiria, jonka kohdalla miettii jälleen kerran, kuinka tarha on näille koirille, perheenjäsenille ilman perhettä, niin väärä paikka. Uusi video lisätty.

31.3.2017
Rami on ottanut takapakkia rohkeudessa. Siinä missä aikaisemmin oli tullut oma-alotteisesti ihmisen luokse, ei tällä kertaa lähestynyt vierasta ollenkaan. Vaikka sisko Rina tuli reippaasti tervehtimään, kierisi Rami vieraat ihmiset jännittyneenä, eikä ottanut reippaasta siskostaan mallia. Aikaa Rami tarvitsee runsaasti ja osaavan ihmisen, joka ymmärtää arkaa koiraa. Pienten lasten perheeseen Ramia ei luovuteta, eikä vilkkaalle asumisalueelle.

23.11.2016
Ramista on kasvanut nyt teini-ikäinen poika. Aktiivimme tapasivat sisarukset ja Ramista he kertoivat seuraavaa: Aivan uskomattoman ihana ja sielukas koira.
Rami on rohkaistunut ja siitä on kasvanut todella kaunis, tasapainoinen ja upea poika. Edelleen, ei Rami ole se ensimmäinen, joka häärää ihmisen ympärillä, mutta on erittäin kiinnostunut vieraista, ilman suurempaa pelkojännitystä. Rami odottaa kohteliaasti, kun vilkkaammat sisaruksensa ovat sivummalla, tulee vihdoinkin hänen vuoronsa saada herkkupala aktiivimme kädestä. Rauhallisessa kodissa, jossa Rami saa kotiutua omaan tahtiin, tulee tästä hurmurien hurmuri. Uusia kuvia lisätty ja video.

23.8.2016
Sisarukset Rami, Roni ja Rina tulivat sivuille etsimään kotiaan Suomesta.

———————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rami saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Kuvat aukeavat isommaksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa