Päivitetty 17.08.2017

Kodin saanut koira: RAMONNA (The Ramones)


Syntymäaika: 8-9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

25.5.2016
Romanian kaduilla elää valtava määrä koiria, joilla ei ole omaa kotia. Niistä suuri osa on syntynyt jonkun kotona tai takapihalla lemmikkikoiran pennuiksi, sillä romanialaiset lemmikkikoirat saavat useimmiten liikkua hyvin vapaasti naapurustossa ja ne ovat hyvin harvoin leikattuja. Pennut ovat kuitenkin ylimääräinen kuluerä, joten niiden kohtalo on lähes aina päätyä jonkin läheisen pellon reunalle tai autotien varteen. Autotieltä matkalla Glinan tarhalle löytyivät myös The Ramones –pennut. Löytyessään pennut olivat huonossa kunnossa ja vasta vajaan kahden kuukauden ikäisiä pienokaisia, joten on suorastaan ihme, että ne ovat selvinneet Glinan tarhalle asti. Siellä ne ovat kuitenkin varttuneet ja nyt kun niillä on kaikki tarvittavat rokotukset ne pääsevät vihdoin adoptio-ohjelmaamme etsimään ikiomia kotejaan.

Ramon, Ramonna, Rubie ja Reno ovat kasvaneet komeiksi nuorukaisiksi. Ne ovat ymmärrettävästi alkuun vieraita saadessaan hieman ujoja, mutta uteliaisuus voittaa hyvin pian ja ne tulevat tutustumaan tulokkaisiin. Namit ja rapsutukset tekevät hyvin kauppansa. Koko nelikko on tulee hienosti toimeen keskenään. Ne ovat sosiaalisia ja iloisia pentuja, joista kuoriutuu varmasti melkoisia touhuilijoita kotiin päästyään. Kaikki pennut antavat hienosti käsitellä itseään ja jännityksestään huolimatta ovat todella kiltisti myös sylissä.

Ramonna on selvästi pentueen ujoin. Sitä jännittää vieraiden käynti melkoisesti, mutta se uskaltautuu kuitenkin häkkikaveriensa perässä tulla haistelemaan tulokkaita. Välillä Ramonna käy hakemassa kopistaan rohkeutta, mutta palaa sitten ihmettelemään mitä ulkopuolella tapahtuu. Ramonna olisi varmasti onnellinen jos sillä olisi kotona reipas koirakaveri odottamassa, sillä se selvästi katsoo muista mallia.

Ramonna on noin 45-50cm korkea.

28.6.2016
Lisätty Ramonnalle uusia kuvia.
Romaniassa on ollut viime viikkoina todellinen helleaalto ja koirilla on tarhoilla melko tukalat oltavat. Olisi hienoa jos Ramonnakin pääsisi pian omaan kotiinsa pois tarhalta.

11.7.2016
Kaunis Ramonna odottelee edelleen Glinalla omaa kotiaan. Se on hieman ujo ja varovainen ja alistuu muille sisaruksilleen. Ehkä juuri tästä syystä se viihtyy kopin katolla, poissa muiden jaloista. Sieltä se seurailee kiinnostuneena muiden touhuja ja vieraita ihmisiä. Kun tilanne hieman rauhoittuu se uskaltautuu tervehtimään tulijoita. Ramonna on todella lempeä ja kiltti tyttönen. Se odotteli kiltisti ihmisten vieressä omaa vuoroaan ja nuolaisi välillä ujosti sormia kuin kiittäen saamastaan huomiosta.

Lisätty Ramonnalle video heinäkuulta.

3.10.2016
Ramonna jatkaa kodin etsintää aikuisten puolella.

3.12.2016
Ramonna on odotellut Glinalla läpi kuuman kesän, sateisen ja mutaisen syksyn ja nyt sillä on tiedossa kylmä ja luminen talvi. Ramonna sisaruksineen on niin tavallisen näköinen, että se hukkuu satojen muiden kotia etsivien sekaan. Ramonna on myös luonteeltaan tyypillinen tarhakoira. Se on nuoren ikänsä puolesta energinen, iloinen ja touhukas. Alkuun sitä hieman jännittävät uudet ihmiset ja muiden koirien innostunut haukkuminen. Se ei kuitenkaan lähde muiden haukkuun mukaan. Hetken päästä Ramonna rauhoittuu ja tulee rohkeasti tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin. Se on kiltti ja ystävällinen. Lopulta Ramonna siirtyy koppinsa katolle katselemaan hiljaisena tarhan hälinää ja vieraiden poistumista. Siihen se jää odottamaan tietämättä paremmasta.

22.3.2017
Pikkuruinen Ramonna elelee edelleen Glinan tarhalla kahden sisaruksensa kanssa. Edeltävä talvi oli Romaniassa harvinaisen luminen ja kylmä, mutta tämä ei ole Ramonnan mielialaa laskenut. Vieraiden tullessa sitä tapaamaan maaliskuussa Ramonnaa alkaa alkuun jännittää. Niinpä se pomppaa koppinsa katolle ja kurkistelee sieltä, mitä ihmiset oikein aikovat. Kun se toteaa, että vieraat ovat iloisella asialla, se uskaltautuu varovaisesti nuuskimaan tulijoita. Hetken tutustumisen jälkeen Ramonnaa saa jo rapsutella. On ymmärrettävää, että varttuminen tarhalla vähällä sosiaalistamisella tekee pennuista hieman ujoja. Tästä huolimatta Ramonna on kaikkia kohtaan ystävällinen ja kiltti. Nyt siltä puuttuu enää se oma perhe, jonka hellässä huomassa tutustua maailman ihmeisiin. Ramonna on edelleen tarhalla hiljainen ja perusluonteeltaan iloinen ja leikkisä tyttö.

10.6.2017
Kiltti Ramonna odottelee edelleen Glinan tarhalla sisaruksiensa kanssa. Jälleen toukokuussa Ramonesit saivat vieraita, kun Kulkurien aktiivit matkasivat Romaniaan koiria tapaamaan. Vieraat ihmiset olivat Ramonnan mielestä alkuun jännittäviä, mutta hetken asiaa tuumailtuaan se tuli rohkeamman veljensä Renon perässä tutustumaan tulijoihin. Tuttujen ihmisten seurassa Ramonna on selvästi rohkeampi ja se hakeutuukin itse lähelle pyytämään huomiota. Ramonna on ujoudestaan huolimatta äärimmäisen ihmisrakas ja ystävällinen ja se selvästi kaipaa ihmisten läheisyyteen. Kolmikko on edelleen hyvin vauhdikas leikeissään, mutta selvää rauhoittumista on iän myötä tapahtunut ja Ramonnakin nauttii yhä enenemissä määrin kopin katolla makoilusta ja tarhan tapahtumien seurailusta. Ramonna sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan koti on valmis antamaan tytölle aikaa ja ymmärrystä ujouden voittamiseen.

24.7.2017
Ramonna on matkannut kotihoitoon Suomeen, missä se saa nyt rauhassa ihmetellä uuden elämänsä ihmeitä. Ramonnalle päivitetään pian lisätietoja, kunhan se on saanut hieman kotiutua hoitopaikkaansa.

30.7.2017
Ramonnan elämä kotihoidossa päättyykin nopeasti, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa. Onnea Ramonna ja perhe!

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ramonna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ramonna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.