Päivitetty 09.06.2019

Kotia etsivä koira: RATXA (Temmellystiimi)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

9.6.2019
Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Eräänä pakkaspäivänä talvella Veera löysi viisi pentua lähikylän laitamilta tien pientareelta.  Pienet pennut Ratxa ja sen sisarukset Vidra, Micko, Amiel ja Gamia olivat vasta 7-8 viikkoa vanhoja, ilman emoa ja kylmissään. Veera poimi pennut turvaan sään armoilta ja toi ne Carpeen. Löytöhetkellä pennut olivat täynnä matoja ja niillä oli parvo, pennut kuitenkin selvisivät parvosta.

Aktiivimme tapasivat Ratxan jälleen toukokuussa. Ratxa asuu tällä hetkellä Eonan kanssa ja on kaksikosta rohkeampi, kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Ratxaa hieman jännittää, mutta on samalla innoissaan vieraista. Se on kiinnostunut, tulee haistelemaan ja syö nameja. Se säpäsähtää kameran ääntä tottumattomuuttaan, mutta palautuu siitä nopeasti. 

Ratxa on kooltaan noin 40cm ja 13-15kg, se kasvaa aikuisena keskikokoiseksi koiraksi 50-55cm korkeaksi ja noin 20kg painoiseksi.

 

Päivitykset

9.6.2019
Lisätty Ratxalle kuvia ja video.

1.4.2019
Aktiivimme Veera oli päästänyt pennut ulkoilemaan sisäpihalle. Ratxa oli ollut pihalla innoissaan ja reipaasti se tutkiskeli paikkoja omatoimisesti sekä sisarustensa kanssa, se tutki huolellisesti kaikki nurkat ja kolot huolimatta siitä seurasivatko sisarukset sitä tai eivät. Reippaudesta on varmasti tulevassa kodissa hyötyä kaiken uuden opettelussa. Ulkoilusta lisätty pari kuvaa.

20.3.2019
Ratxa aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
Aktiivien tavatessa pennut 1.3. olivat ne noin 3,5kk vanhoja reippaita, rohkeita, uteliaita, sosiaalisia, mutta kosketukseen tottumattomia pikkusia hyväntuulisia temmeltäjiä.  Ratxa oli tuolloin viisikon päsmäri, muutoin pennuissa ei vielä huomata isoja luonne eroja.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ratxa tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Ratxa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ratxa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa