Päivitetty 29.11.2020

Kodin saanut koira: RATXA (Temmellystiimi)(nyk. Rico)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

22.12.2019
Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Eräänä pakkaspäivänä talvella Veera löysi viisi pentua lähikylän laitamilta tien pientareelta.  Pienet pennut Ratxa ja sen sisarukset Vidra, Micko, Amiel ja Gamia olivat vasta 7-8 viikkoa vanhoja, ilman emoa ja kylmissään. Veera poimi pennut turvaan sään armoilta ja toi ne Carpeen. Löytöhetkellä pennut olivat täynnä matoja ja niillä oli parvo, pennut kuitenkin selvisivät parvosta.

 Ratxan sisarukset ovat jo kaikki saaneet kodit Suomesta ja enää Ratxa on kotia vailla. Ratxalle on moni asia vielä vierasta ja uutta, mutta vuoden vanhana sillä on hyvät edellytykset oppia ja omaksua kotikoiran tapoja, kunhan sille annetaan aikaa ja opetellaan niitä sille sopivaan tahtiin. Ratxa on perso ruualle ja tästä onkin todennäköisesti hyötyä kotiutuessa ja uuden opettelussa. Ratxa vaikuttaa hieman vekkulilta ja sen tulevan kodin onkin syytä omata huumorintajua tämän komean nuoren pojun kanssa.

Ratxa on kooltaan keskikokoinen koira,  50-55 cm korkea ja painaa noin 20 kg. 

Päivitykset

29.11.2020
Ratxa on saapunut viimeinkin kotiin! Paljon onnea Ratxalle, uudelta nimeltään Ricolle ja perheelle!

2.9.2020
Ratxan pitkä odotus on päättymässä ja oma koti odottaa Suomessa!

22.12.2019
Yhdistyksemme aktiivit kävivät joulukuussa tervehtimässä Ratxaa. Poju on innostunut kun vieraat menevät häkkiin ja tulee häntä heiluen tervehtimään heitä. Ratxa on kiinnostunut tulijoista ja haistelee erittäin tarkkaan kaiken mahdollisen, Ratxaa ei ujostele seisovankaan ihmisen nuuhkuttelua. Se tulee iloisena hakemaan nameja ja jää lähelle herkuttelemaan. Muutenkin tulee lähelle ja hyppii innoissaan vasten, mutta ei tahdo malttaa rauhoittua rapsutuksille. Ratxalle olisi tärkeää, että tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri. Tällä hetkellä poika asustaa reippaan Ilan kanssa, ja rohkea kaveri on selvästi hyväksi Ratxalle. Lisätty kuvia ja video 

11.8.2019
Saimme Ratxan kuulumisia muutaman viikon takaa heinäkuulta, Ratxa on ollut reippaampi sen jälkeen kun se on päässyt opettelemaan hihnalenkillä käymistä kaksi kertaa. Ratxa on innoissaan kun vieraat tulevat sen häkkiin, mutta väistää vieraita epävarmuuttaan. Se tulee luokse ja syö namit kädestä, mutta vieraan koskettaminen on sille vielä vähän liian jännää. Veeran Ratxa antaa rapsutella itseään kaulan alta. Namit kädestä syötyään se nuolee sormet puhtaaksi. Veera kertoo, että kun Ratxan ottaa ulos aitauksesta, se hakee turvaa ihmisestä, tästä on varmasti hyötyä kotiutumisessa. 

8.7.2019
Kulkurien yhteistyökumppani Koiruuksien Klubi vieraili Carpen tarhalla kesäkuussa ja tapasi myös Ratxan, Eonan, Zaminan ja Anun. Ratxa pääsi tällöin ensimmäistä kertaa harjoittelemaan hihnassa kävelyä häkkikaverinsa Eonan kanssa. Ratxa oli hurjan reipas, vaikka se on vielä tottumaton hihnassa ja valjaissa ulkoiluun se kokeili ulkona ruohon syömistä, nuuskimista, hyppimistä, vähän juoksemistakin ja aina välillä oli hyvä kellahtaa ruohikkoon lepäämään. Se suhtautuu uusiin asioihin mielenkiinnolla vaikka sitä vähän jännittäisikin. Ulkoilusta lisätty video.

9.6.2019
Aktiivimme tapasivat Ratxan toukokuussa. Ratxa asuu tällä hetkellä Eonan kanssa, ja on kaksikosta rohkeampi, kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Ratxaa hieman jännittää, mutta on samalla innoissaan vieraista. Se on kiinnostunut, tulee haistelemaan ja syö nameja. Se säpsähtää kameran ääntä tottumattomuuttaan, mutta palautuu siitä nopeasti. Ratxalle kuvia ja video.

1.4.2019
Aktiivimme Veera oli päästänyt pennut ulkoilemaan sisäpihalle. Ratxa oli ollut pihalla innoissaan ja reipaasti se tutkiskeli paikkoja omatoimisesti sekä sisarustensa kanssa, se tutki huolellisesti kaikki nurkat ja kolot huolimatta siitä seurasivatko sisarukset sitä tai eivät. Reippaudesta on varmasti tulevassa kodissa hyötyä kaiken uuden opettelussa. Ulkoilusta lisätty pari kuvaa.

20.3.2019
Ratxa aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
Aktiivien tavatessa pennut 1.3. olivat ne noin 3,5kk vanhoja reippaita, rohkeita, uteliaita, sosiaalisia, mutta kosketukseen tottumattomia pikkusia hyväntuulisia temmeltäjiä.  Ratxa oli tuolloin viisikon päsmäri, muutoin pennuissa ei vielä huomata isoja luonne-eroja.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ratxa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ratxa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.