Päivitetty 25.03.2020

Kodin saanut koira: RAZVAN


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
24.1.2020
Anda Popescu on romanialainen eläinsuojelija, joka työskentelee eläintenhoitajana. Hän luotsaa Happy Dogs Moreni -yhdistystä, joka perustettiin vuonna 2004 järjestämään sterilointikampanjoita, jotka jatkuvat menestyksekkäästi edelleen. Vuodesta 2012 yhdistyksellä on ollut tarha löytökoirille Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Romanian pääkaupungista Bukarestista. Täysin lahjoitusvaroilla toimiva Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Siellä on tällä hetkellä noin 100 koiraa, mikä on varsin maltillinen määrä. Andalle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja.

Happy Dogs Morenilla on varsinaisen koiratarhan lisäksi myös rauhallisempi paikka, sanctuaryksi kutsuttu tarha kaupungin vuokratontilla. Se on Happy Dogs Morenin varsinaista tarhaa rauhallisempi ja hiljaisempi, sillä siellä on isommat aitaukset, paremmat näköesteet sekä vähemmän koiria. Eräs sanctuaryn asukeista on rauhallinen ja mitä valloittavin pikkukaveri nimeltään Razvan. Razvan löytyi pienenä pentuna kylän läheltä, tien poskesta ja päätyi sieltä HDM:n suojiin (löytymishetkestä video alempana). Razvan on todennäköisesti hylätty siksi, että se ei löytymishetkellään pystynyt kävelemään. Se on operoitu ja vanhasta vaivasta ei ole jäljellä enää merkkiäkään. Nyt jo noin vuoden ikään ehtinyt Razvan elää sujuvasti sanctuaryssa pentulauman keskellä. Se on on sosiaalinen tyyppi, tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta osaa pitää puolensa tarvittaessa myös isompien koirien koheltaessa ja vahingossa jyrätessä sitä alleen. Razvan on reipas ja ketterä nuori koira, se hyppii aitauksessa olevan kopin katolle tähystelemään, pois touhuttavien ja tallovien pentujen alta ja tottakai myös tavoittelemaan rapsutuksia ihanilta ihmisvierailta. Ihmiset Razvan ottaa hyvin vastaan, hakee huomiota ja nauttii rapsutuksista.  Razvan haukkuu jonkin verran tarhalla. Koska Razvan asuu kissatalon vieressä, se on tottunu kissoihin ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Aivan ihastuttava koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi.

Razvan on 35 cm korkea ja painaa noin 10 kiloa.

Päivitykset
25.3.2020
Ihastuttava Razvan on hurmannut ihmisiä myös muualla kuin Suomessa ja Razvan onkin nyt saanut kodin Hollannista. Hyvää ja onnellista koiranelämää Razvanille!

24.1.2020
Kultainen Razvan pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt ikiomaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Razvan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Razvan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.